题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

1 From the beginning, people may send the wrong signal. Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.Different cultures emphasize the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in small talk ”, usually over a glass of tea, before they do any job. In many European countries------like the UK or France 2

Talks and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I had expected my speech to be a success and start a lively discussion; 3 The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning mainly through words, but people there sometimes feel too many words are unnecessary.

Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; 4 We think that they are rude. In fact, this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.

People from different parts of the world have different values, 5 However, if we can understand them better, a multicultural environment will offer a wonderful chance for us to learn from each other.

A. and sometimes these values are quite against each other.

B. Meeting people from another culture can be difficult.

C. people from both nations keep the rule that work comes first.

D. instead there was an uncomfortable silence.

E. however, Germans prefer to get down to business more quickly.

F. people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office.

G. It is quite a common case to meet people from different cultures.

【答案】

1B

2F

3D

4E

5A

【解析】

试题分析:本文介绍了跨文化交流中的差别。

1B 句首应该是总起句,后一句话提到人们与来自不同文化的人们交谈会传递出错误的信息或者忽视了别人为了建立关系而传递出来的友好信息,由此可以判断遇见有不同文化的人们交流是很困难的。故选B

2F talk", usually over a glass of tea可推断出闲聊的场合,建立友谊。G. people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office. 符合语境。故选F

3D but people there sometimes feel too many words are unnecessary,说明silenceThailand的意义。故选D项,表示了转折。

4E English and German cultures share similar values与下文只写了其中一个人种,可知这里要讲述的也是一个人种。只有E选项符合语境。

5A 上一句话中有关键词values,故只需在选项中寻找有values的句子,找到判断是否有逻辑。句意为来自世界不同地区的人有着不同的价值观,有时他们的价值观完全相悖。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】As we all know, children are our future, and it’s up to us to arm them with the tools to succeed. Sadly, today’s children are sometimes being armed with more dangerous tools like weapons, drugs and gangs in the USA. Once a relatively peaceful environment, many schoolyards of today are becoming unsafe for both students and teachers.

Home schools are available to give you choices. Home schooling provides top-quality education, flexibility and freedom to create your own schedule. At Sunny Home School we believe the choice should be yours.

Thanks to modern technology, home schooling information is becoming readily available across the nation. A recent study by the ITBS (Iowa Tests of Basic Skills) and TAP (Tests of Achievement and Proficiency) shows us that students of home schools do particularly well when compared with the nationwide average. In every subject at every grade level, students of home schooling scored obviously higher than those in public and private schools.

If you’re new to home schooling, you may be asking yourself, “Will home schools really work for my children?”

Fact: A nationwide study using a random selection of 1,516 families found students of home schooling to be scoring, on average, at or above the 80th percentile (百分位的第80位) in all areas, on standardized achievement test. (Note: The national average on standardized achievement test is the 50th percentile.)

Collectively, the staff at Sunny Home School brings 65 years of experience in home schooling curriculum. We’ve placed students in the top 2% of the nation in math and many are successfully moving on to college.

One study found that of the home schooled students, 94% said home education prepared them to be independent persons.

For more home schooling information, call us today toll free at (1800)542-8668.

【1】We can learn from the first paragraph that ___.

A. many schools armed their students with weapons

B. violence and crime exist in many schoolyards

C. students use weapons to defend their schoolyards

D. weapons are more dangerous than drugs

【2】All of the following are true of home schools EXCEPT___.

A. students are free to choose their courses

B. students do well in their important courses

C. they help students find jobs

D. they help students to be independent

【3】The purpose of the passage above is___.

A. to give information about different schools

B. to compare home schools with other schools

C. to suggest a new method of school education

D. to persuade people to choose home schools

【4】The passage mainly targets___.

A. students B. parents C. teachers D. adults

【5】In which section of the newspaper can we the passage?

A. Finance B. Science

C. Advertisement D. Sport

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Richard's father died when he was five. Later on he lost his mother. An old woman felt sorry for the poor boy and often helped him. Of course he had no money to go to school. He had to work for a rich farmer. The man paid him nothing except food and clothes. 【1】 He found some old books near the school and taught himself to read and write.

【2】 It connected the village and the town. One morning people found there was a big stone on it. It stopped them from going to town. They had to move it away, or they had to cross the mountain if they had something to do in the town. But the stone weighed thirty tons at least and the strongest young men couldn't do that. 【3】

Richard looked at it carefully for a while and said, “I have a way to move it away.” But few men believed him. 【4】 Night fell and people went home. Only the boy stayed there.

To their surprise, the villagers found the stone was gone the next morning. They didn't know which spirit had moved it away. 【5】

“How could he ?” the rich farmer called out. “He's only fifteen! He couldn't move it at all!”

“He dug a big hole beside the stone” , said the old woman, “And then he could easily pull it into the hole!”

Looking at each other, the farmers couldn't say a word.

A. There seemed to be nothing strange in the village.

B. The old woman said Richard had done it all.

C. There was a narrow path between two mountains.

D. But the boy didn't lose heart.

E. Some farmers even laughed at the boy.

F. The boy hoped he could do something for the villagers some day.

G. They discussed for a long time, but nobody knew what to do.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网