题目内容
In the last fifty years,a lot of people have left Europe and gone to live inAustralia. One of them was a Hungarian man. He lived inAustraliafor a long time,and he had a lot of good friends there. He always said to them,“Australia is beautiful,butHungaryis beautiful,too. ” Then one year he said to his friends, “I’m going to go back toHungaryto visit my hometown. ” All his friends said to him, “We want to go with you,because you often sayHungaryis a beautiful country,and we want to visit it. ” The Hungarian Australian took his friends from Sydney to Rome in a big plane,and then they went from Rome to Budapest in a train as they wanted to see the mountains,and the villages and the towns.
They stayed in Budapest nearly a week,and they liked it very much. One day they went to the zoo in Budapest and saw two kangaroos there.
These Australians were very happy because kangaroos were from their hometown. They said to them, “Come here,old friends!Come and see your Australian brothers!” But the kangaroos did not move.
But then the Hungarian Australian spoke to them in Hungarian. “Come here!” he said,and both of the kangaroos ran to him.
The other Australians laughed and said, “Look at that. They’re Australians,but they only know Hungarian!”
1. The Hungarian possibly moved toAustralia .
A. last year
B. a few years ago
C. about 50 years ago
D. over 100 years ago
2. The Hungarian wanted to go back toHungaryto ,
A. see the kangaroos
B. visit his hometown
C. visit his old friends there
D. pay a visit to the zoo
3. How did they get to Budapest from Sydney?
A. By air and by train. B. By ship.
C. By air. D. By train.
4. Kangaroo is a kind of famous in Australia.
A. animal B. tree
C. language D. plant
1. C细节理解题。根据文章中的“ He lived in Australia for a long time…”可排除A和B;根据文章第一句“ In the last fifty years... ”排除选项 D.故选 C.
2. B 细节理解题。根据“…‘I’m going to go back to Hun
gary to visit my hometown. ’”可知答案是 B.
3. A 4. A