题目内容
Good health is the most valuable thing a person can have but one cannot take good health for granted. It is important to remember that the body needs proper care in order to be healthy. There are three things that a person can do to help stay healthy, eating right food, getting enough sleep, and exercising regularly.
Proper nutrition(营养) is important for good health. Your body cannot work well unless it receives the proper kind “fuel”. Don’t eat too much food with lots of sugar and fat. Eat plenty of foods high in protein(蛋白质), like meat, fish, eggs and nuts. Vegetables and fruits are very important because they provide necessary vitamins and minerals. However, don’t overeat. It is not helpful to be overweight.
Getting the proper amount of sleep is also important. If you don’t get enough sleep, you feel tired and easily get angry. You have no energy. Over a long period of time a little amount of sleep may even result in a change of personality(人的个性). Be sure to allow yourself from seven to nine hours of sleep each day. If you do, your body will feel strong and refreshed, and your mind will be sharp.
Finally, get plenty of exercise. Exercise makes the body stronger, strengthens the muscles(肌肉), and prevents you from gaining weight. It also improves your heart and lungs. If you follow a regular exercise program, you will probably increase your life-span(寿命). Any kind of exercise is good. Most sports are good for keeping the body in good shape: basketball, swimming, bicycling, running and so on. Sports are not only good for your body, but they are enjoyable and interesting, too.
If everybody were to eat the right foods, get plenty of sleep and exercise regularly, the world would be a happier and healthier place. We would all live to be much older and wiser.
1.In order to keep good health, _________.
A. we should eat much sugar and fat
B. we need a large amount of meat
C. we should take in proper nutrition
D. we must overeat vegetables and fruits
2.Eating more and sleeping less _________.
A. makes us healthier
B. helps keep our personality
C. gets us more energy
D. does harm to our health
3.In the 4th paragraph, the writer wants to tell us _________.
A. how we can strengthen our muscles
B. how important for us to take exercise
C. how we can increase your life-span
D. how enjoyable and interesting sports are
4.The best title for the article should be “_________”.
A. Eating and Exercising B. Exercising Regularly
C. Staying Healthy D. Sleeping Enough
1.C
2.D
3.B
4.C
【解析】
试题分析:本文主要讲述了保持健康的三种方法:吃得合理,睡的好以及经常锻炼。
1. 细节理解题。根据第二段第一句Proper nutrition(营养) is important for good health.可知合理的营养对于良好的健康很重要。也就是说如果我们想要保持健康,就要摄入恰当的营养。故C正确。
2. 推理题。根据文章第二段可知吃的合理很重要,文章第三段可知适当的睡眠对于健康也很重要。所以多吃少睡对于我们的健康是有害的。故D正确。
3. 段落大意题。根据本段前3句Finally, get plenty of exercise. Exercise makes the body stronger, strengthens the muscles(肌肉), and prevents you from gaining weight. It also improves your heart and lungs.可知锻炼对我们的身体健康是非常重要的。故B正确。
4.C 主旨大意题。根据文章第一段第一句和最后一句Good health is the most valuable thing a person can have but one cannot take good health for granted. 和There are three things that a person can do to help stay healthy, eating right food, getting enough sleep, and exercising regularly.可知本文主要是关于保持健康的三种方法。故C正确。
考点:健康保健类阅读理解
Bored at school now? How do you think it will look in the future? Last week, about 600 teenagers in the U.S. imagined a future changed by technology in which their lessons are taught by robots and they learn about celebrities and alien languages.
According to a survey published last week by the U.S. Internet service provider American Online( AOL), only one in 100 thinks that in the future they will walk from home to school; the rest believe they will use jet packs, and hover boards( 滑板) as everyday transport.
All the participants of the survey are teenagers born into the Internet age. The study is to show how the first cyber generation dream about a future life created by advanced technology.
Most believe there will still be schools to go to, but that technology will play an increasingly important role in learning. The 600 teens surveyed think there will still be teachers, but 37 percent imagine them to be robots. Some 24 percent believe that teachers will still be human but they will have inter-changeable microchips so that one person can teach all subjects.
More than one in two believe hover boarding will be popular, while one-third say that wearing rocket boots will be their favorite activity. Another third think jet packs will be popular. Nearly 30 percent think playing football and bike-riding will remain popular.
When it comes to the curriculum, they think future generations will be learning about robot building( 63 percent), alien languages( 47 percent) celebrities( 26 percent) and R’n’B music( 22 percent).
Children will wear virtual reality helmets to bring lessons to life, say 40 percent, while over 20 percent believe they will not need lessons because microchips implanted in their head will send relevant information into the brain. Matt Whyman, adviser to the chief medical officer on youth issues of AOL, said: “ The kids seem very aware of the liberation qualities of technology.”
Title : ___1.____ school
Changes in the way of ___2.____ traveling | At present, most students walk to school. In the future, students will use jet packs, and hover boards. |
Changes in the way of __3.____ | In the future, robots will ___4.____ as teachers and human teachers should be____5.___ with inter-changeable microchips so that one person can teach all subjects. |
Changes in the way of __6.____ | Virtual reality helmets can bring __7.____ lessons to them and with the help of microchips implanted in their head, they will not need lessons. |
Changes in ___8.___ | Most students will _9.___ hover boarding, wearing rocket boots and jet packs while a small _10.__ of students think playing football and bike-riding will remain popular. |