题目内容
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
The Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad. There are beautiful beaches, adventure (冒险) parks, nature parks and so much more.
There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and you’ll miss a great part of it. Australia is home to many animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas where they live.
When you are on a bicycle, you have the advantage of being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird that you have never seen before. It is a quieter way of transportation as well, so you might even be able to take a picture. When you are on the beach, you can breathe that clean air and view the beauty of the water and sand. It is a totally different experience from passing it in a car.
There are many choices of hiring (租用) a bicycle to experience the Gold Coast. There are stores that will fit a bike perfectly to your size. These bikes for both adults and children are in many kinds and colors to please any taste. If you have ever wanted to try a tandem bike (双人单车), now is your chance, because they have those too.
A bicycle hire on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.
【1】You’d better not drive in a car on Gold Coast because ________.
A. you will break the traffic rules
B. you will cause much noise
C. you can’t enjoy the beautiful sights well
D. you can’t drive into some parks
【2】Which of the following is an advantage of hiring a bike according to Paragraph 3?
A. You can save much time.
B. You can reach the beach quickly.
C. You can get an animal for free.
D. You can stop whenever you want to see an interesting animal.
【3】What is Paragraph 4 mainly about?
A. How to hire bikes on Gold Coast.
B. What kinds of bikes there are in stores.
C. What bikes are the most popular.
D. Who can hire bikes on Gold Coast.
【4】What’s the author’s attitude towards a bike hire on Gold Coast?
A. He supports it very much.
B. He thinks it’s a personal choice.
C. He doesn’t like this way of traveling.
D. He thinks it’s only good for adults.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】A
【解析】
文章主要介绍了家庭度假的好去处——澳大利亚黄金海岸。在那里,骑自行车游览是一大特色,得到了作者的大力推荐。
【1】C细节理解题。根据第二段There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and you’ll miss a great part of it.可知,澳大利亚黄金海岸有许多景点,开车去的话,会错过许多美景。故选C。
【2】D推理判断题。根据第三段...being able to stop whenever you want to see an interesting animal or bird...be able to take a picture.可知,D正确。
【3】B细节理解题。根据第四段There are many choices of hiring a bicycle...These bikes for both adults and children are in many styles and colors...try a tandem bike.可知,本段主要介绍的是自行车的类型,故选B。
【4】A推理判断题。根据最后一段everyone should try at least once...a wonderful chance...可知,作者极力推荐骑自行车游览,故选A。