题目内容

【题目】假设你是李华,五一节放假期间你和爸妈一起到杭州旅游。请根据图示,写一篇游记。

参考词汇:Leifeng Temple雷峰塔;preserve保护。

要求:1、适当增加细节,使文章流畅;

2、注意卷面整洁,书写工整;

3、字数为110词左右。

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】My parents and I had a great trip to Hangzhou during the Labor Day holiday, which was full of surprises.

Our first delight on our first day was going to the West Lake. The lake was clear, reflecting the sky like an amazingly drawn painting. In the far distance stood the Leifeng Temple, which had remained standing for hundreds of years. Then followed a tour of China National Tea Museum, where we learned the history of tea making.

The second day, we drove to Xixi Wetland Park. What surprised us most was that people are doing a great deal to preserve the wetland. There, we saw lots of birds and plants that couldn’t be found anywhere else. The park was so big that at one time we thought we were lost. The day ended wonderfully.

All in all, the trip was fun and even educational. We all enjoyed it.

【解析】

本篇书面表达属于记叙文,要求写一篇游记。

第一步:审题

体裁:记叙文

时态:根据提示,时态应为一般现在时和一般将来时。

结构:总分总法,分为四段:第一段引出描写五一假期旅游;第二段描写西湖和博物馆;第三段描写西溪鸟类湿地;第四段描写感想并总结。

要求: 1、适当增加细节,使文章流畅;2、注意卷面整洁,书写工整;3、字数为110词左右。

第二步:列提纲 (重点词组)

the Labor Day holidaybe full ofdelightbe going tothe West Lakedrawn paintingthe Leifeng Templehundreds ofChina National Tea MuseumXixi Wetland Parka great dealso… that…all in all等。

第三步:连词成句

1. My parents and I had a great trip to Hangzhou during the Labor Day holiday, which was full of surprises.

2. The lake was clear, reflecting the sky like an amazingly drawn painting.

3. In the far distance stood the Leifeng Temple, which had remained standing for hundreds of years.

4. Then followed a tour of China National Tea Museum, where we learned the history of tea making.

5. What surprised us most was that people are doing a great deal to preserve the wetland.等。

根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。

第四步:连句成篇(衔接词)

本文用了andThenAll in all等关联词。

连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。

第五步:润色修改

练习册系列答案
相关题目

【题目】 You have probably heard that Japan has among the highest life expectancy(预期寿命) in the world and that the island of Okinawa(冲绳) has the greatest concentration(浓度) of centenarians(百岁老人). But do you know that two-thirds of the centenarians are still functioning independently? That means they are in their own homes, cooking their own meals and living their lives fully - at about 100 years old!

The elders there are less likely than their counterparts in the United States to have heart disease, dementia(痴呆) or certain cancers. Their bones are stronger than those of similarly aged people around the world. Many of these residents are the subjects of one of the largest studies of centenarians ever conducted. Since 1976, nearly a thousand centenarians on the islands have been studied.

More than anything, the Okinawa diet has long captured the headlines. Before knowing what the Okinawans eat, there is a valuable lesson in how they eat.

Remember this term: hara hachi bu. It is translated into English as “Stop eating when you are 80% full.” With hara hachi bu, the philosophy is that you should still be a little hungry when you push the plate away. You are also advised to reduce your portion(食物的分量) sizes, use smaller plates and eat more slowly.

There is a basic biological (生物学的) reason this works. It takes about 20 minutes for the stomach to send signals to the brain that it is full. Unfortunately, most people can shovel down another several hundred calories in that short time. Instead, if you push the plate away and just wait, you will have eaten less and still feel satisfied.

Eating less is associated with longevity, but of course, that also depends on what you eat. Okinawans typically eat seven different fruits and vegetables and 18 different foods a day, and more than 200 different foods and spices regularly in their overall diet.

However, the younger generations are eating more meat and fast food instead of fish and soy. The elderly there are still widely revered(崇敬), but there are fewer of them, and they are less often living to 100 than in decades past.

1What is the key to the high life expectancy in Okinawa?

A.What they eatB.How they eat

C.Where they liveD.When they exercise

2Which of the following has the closest meaning to the underlined part “shovel down” in Paragraph 5?

A.fill inB.put down

C.fill outD.push away

3Which of the following statements about Okinawa is true?

A.The elderly are in bad need of mutual respect.

B.There are an increasing number of the elderly.

C.The younger generations have a varied diet.

D.Things are starting to change for the worse.

4Which could be the best title for the passage?

A.Eat less to live longer.

B.Healthy diets build longevity.

C.The Okinawa: a place of longevity.

D.Improve life expectancy? Slow down.

【题目】 Are you angryUnhappy in your jobWish you had an outlet for those feelings?

Well, if you lived in Buenos Aires, Argentina, you could go to the Break Club. It’s made up of a group of people who get together to smash up rubbish as a way of venting (发泄) their aggression. They can throw bottles at the wall, or take their frustration out on an old computer.

Mora, a club member, is a 22-year-old media producer who works hard and is always stressed out. She says, “I have to deal with deadlines, with so many people and so many things every day. . . My nerves are at breaking point. Well, now it’s time I should break something too. ”

She wears overalls, thick gloves and visor (脸盔) to protect her eyes. In her hands there’s a baseball bat ready for action. After trashing an old computer monitor, Mora is almost breathless but has a smile on her face. “I feel like a new person. I’m happy! After this, I’m ready for anything” she says.

Do you fume when your own computer crashesPerhaps you’d feel better if you could do what 27-year-old Yamilla did to her keyboard-attack it with a hammer! The club’s creator, Guido Dodero, says Argentinians are a bit angry by nature and they like psychoanalysis. He thinks the key to the club’s success is being a mix of both.

About 85% of his clients are young women. Dodero explains: “This is still quite a macho (大男人的) country. Women feel they need to take certain roles in society. They need to break from that every now and then and the club is the place for that. ”

Some members bring a picture of an ex-fiancée to destroy. Others bring a picture of. . . Well, it could be of you or me. Natasha works in a call center and does to the old equipment what she might like to do to her callers. The young woman says her job drives her mad.

The Break Club’s creator says this is the only one of its kind in South America, but he’s heard that there are similar places in Spain, Japan and the US. Who knows, one day there might be one near you. Do you feel like breaking things?

1The Break Club is a place where you can ________.

A.break anything as you like

B.tell your frustration to the experts

C.vent your aggression by breaking rubbish

D.share your terrible experiences with others

2What does the underlined word in Paragraph 5 mean?

A.Get angry.B.Get nervous.

C.Feel shocked.D.Feel helpless.

3We can learn from the passage that ________.

A.Dodero creates and manages the club

B.Mora is tired of working with many people

C.Yamilla takes a computer apart when angry

D.Natasha vents her anger through calling friends

4Why are the clients in the club mainly young women?

A.They have no job and have more free time.

B.They are fighting with men for equal rights.

C.They enjoy themselves in such a kind of club.

D.They greatly need to reduce their pressure.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网