题目内容
10.For the rest of March,a disease will sweep across the US.It will keep kids home from school.(36)DEmployees will suddenly lose their ability to concentrate.The disease,known as"March Madness",refers to the yearly US men's college basketball tournament(锦标赛).(37)FTeams compete against each other in a singleelimination(单局淘汰) tournament that eventually crowns a national champion.
Nearly 20 million Americans will find themselves prisoners of basketball festival madness.The fun comes partly from guessing the winners for every game.Friends compete against friends.(38)AColleagues against bosses.
Bigname schools are usually favored to advance into the tournament.But each year there are dark horses from little-known universities.
This adds to the madness.Watching a team from a school with 3,000 students beat a team from a school with 30,000,for many Americans,is an exciting experience.Some years ago,the little-known George Mason University was one of the final four teams.(39)GCollege basketball players are not paid,so the game is more about making a name for their uni versity and themselves.(40)CAbout 4billionwillbespentgambling(赌)ontheevent.Accordingto Media Life magazine,theeventwillbringin500 million in advertising income this year,topping the postseason income of every US professional league,including that of the NBA.
A.Husbands against wives.
B.The players will go all out for the games.
C.But that doesn't mean money isn't involved.
D.College students will ignore piles of homework.
E.People are willing to spend more money on watching it.
F.It begins on March 15 and lasts through the beginning of April.
G.Many people had never even heard of the university before the tournament.
分析 文章主要讲的是美国一年一度的大学生篮球联赛.这项赛事的影响力非常大,人们常拿比赛来进行赌博,虽然运动员没有酬劳,但比赛带来的广告收益可达50亿之多.
解答 DFAGC
36.D 根据"It will keep kids home from school…Employees will suddenly lose their ability to concentrate."可知,这种"疾病"的影响很广,孩子不愿上学,大学生无视他们的作业,员工无心工作,故选D.
37.F 根据"The disease,known as"March Madness",refers to the yearly 65-team US men's college basketball tournament."可知,这种"疾病"实际上是全美大学生篮球赛,空白处介绍的是全美大学生篮球赛的时间,故选F.
38.A 根据"Friends compete against friends.Colleagues against bosses."可知,人们互相猜测谁是赢家,朋友之间互相打赌,夫妻之间、同事和老板之间互相打赌,故选A.
39.G 根据"the little-known George Mason University"可知,George Mason University在比赛前一点也不出名,故选G.
40.C 根据"College basketball players are not paid,…About 4billionwillbespentgambling(赌)ontheevent…theeventwillbringin 500 million in advertising income this year,"可知,篮球运动员没有报酬,但这并非意味着比赛与钱无关.花在赌博上的就有40亿,广告收入也达到了50亿.故选C.
点评 本文是一篇选句填空阅读,题目主要考查上下文内容联系以及文章内容理解.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
-You are not ________ for all you could do.( )
| A. | to blame | B. | pleased | C. | right | D. | satisfied |