题目内容

10.For the rest of March,a disease will sweep across the US.It will keep kids home from school.(36)DEmployees will suddenly lose their ability to concentrate.
The disease,known as"March Madness",refers to the yearly  US men's college basketball tournament(锦标赛).(37)FTeams compete against each other in a singleelimination(单局淘汰) tournament that eventually crowns a national champion.
Nearly 20 million Americans will find themselves prisoners of basketball festival madness.The fun comes partly from guessing the winners for every game.Friends compete against friends.(38)AColleagues against bosses.
Bigname schools are usually favored to advance into the tournament.But each year there are dark horses from little-known universities.
This adds to the madness.Watching a team from a school with 3,000 students beat a team from a school with 30,000,for many Americans,is an exciting experience.Some years ago,the little-known George Mason University was one of the final four teams.(39)GCollege basketball players are not paid,so the game is more about making a name for their uni versity and themselves.(40)CAbout 4billionwillbespentgambling(赌)ontheevent.Accordingto Media Life magazine,theeventwillbringin500 million in advertising income this year,topping the postseason income of every US professional league,including that of the NBA.

A.Husbands against wives.
B.The players will go all out for the games.
C.But that doesn't mean money isn't involved.
D.College students will ignore piles of homework.
E.People are willing to spend more money on watching it.
F.It begins on March 15 and lasts through the beginning of April.
G.Many people had never even heard of the university before the tournament.

分析 文章主要讲的是美国一年一度的大学生篮球联赛.这项赛事的影响力非常大,人们常拿比赛来进行赌博,虽然运动员没有酬劳,但比赛带来的广告收益可达50亿之多.

解答 DFAGC
36.D 根据"It will keep kids home from school…Employees will suddenly lose their ability to concentrate."可知,这种"疾病"的影响很广,孩子不愿上学,大学生无视他们的作业,员工无心工作,故选D.
37.F 根据"The disease,known as"March Madness",refers to the yearly 65-team US men's college basketball tournament."可知,这种"疾病"实际上是全美大学生篮球赛,空白处介绍的是全美大学生篮球赛的时间,故选F.
38.A 根据"Friends compete against friends.Colleagues against bosses."可知,人们互相猜测谁是赢家,朋友之间互相打赌,夫妻之间、同事和老板之间互相打赌,故选A.
39.G 根据"the little-known George Mason University"可知,George Mason University在比赛前一点也不出名,故选G.
40.C 根据"College basketball players are not paid,…About 4billionwillbespentgambling(赌)ontheevent…theeventwillbringin 500 million in advertising income this year,"可知,篮球运动员没有报酬,但这并非意味着比赛与钱无关.花在赌博上的就有40亿,广告收入也达到了50亿.故选C.

点评 本文是一篇选句填空阅读,题目主要考查上下文内容联系以及文章内容理解.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关题目
1.Car accidents are the No.l cause of death for kids in the United States,according to the Centers for Disease Control and Prevention  (CDC).So at what age should kids ride in the front seat?Parents need to pay more attention to kids'safety when it comes to riding in the car.The perfect age,according to the CDC,is 12.Kids younger than that should be buckled(扣住)up in the backseat,either in car seats or with the car's safety harness (安全带).The reason is that air bags in the front seat can kill smaller children.
A new law in Massachusetts takes things one step further.If it passes,the government would make it illegal for kids younger than 13 to sit up front.The penalty for breaking the law would be a $25 fine-not much,but some people think it's enough to draw awareness to this.Some argue that the law is just another form of big government overstepping its boundaries(界限).They point out the reasons why it may not always be possible to have all kids under 13 in the backseat.For instance,what if you're driving a truck that doesn't have a backseat?Or if you have many teenagers and need one of them to sit up front?However,some passenger safety organizations.such as SafetyBeltSafe U.S.A.,even advocate (主张)a greater limit when it comes to sitting up front,suggesting that children should continue to ride in the backseat until they are ready to drive themselves.
So when should your child be allowed to ride in the front seat of the car?That depends on two things:the laws in your state and your comfort level.While most states require that children sit in the back at least until age 12,some like Massachusetts have the age set closer to 13; while others,like Georgia,allow kids to sit in the front seat by age 8.Know your state's law before you make your decision.But also keep in mind what works best for you and your family.The backseat is the safest place for kids to ride,so it makes sense to keep them back there as long as possible before you let them ride up front.
23.Why are kids not allowed to ride in the front seat of the car?C
A.There is no air bag in the front of the car.
B.They don't know how to use the safety harness.
C.They are easily hurt by air bags in the front seat.
D.Parents can't take care of them if they sit in the front seat.
24.Why don't some people support the law in Massachusetts?A
A.They think the rule is not practical sometimes.
B.They think not all the cars have backseats.
C.They think not all the kids like sitting in the back.
D.They think the punishment is too much.
25.Which of the following is NOT true according to the text?B
A.Not all the states demand that kids under 12 should sit in the backseat.
B.Children in Massachusetts can't sit in the front until they can drive alone.
C.The backseat is always the safe place for kids to ride in a car.
D.A l0-year-old boy can sit in the front seat in Georgia.
26.What is the best title for the text?D
A.Should kids sit in the front seat?
B.A new law will pass in Massachusetts.
C.Tips for kids on riding safely.
D.When can your kid sit in the front seat?
18.Would you be able to let someone go that you really loved?If you're like most people,would that be pretty hard?In T.A.Berren's Where is Grandpa?,the main character,a little boy,was faced with the same problem.
In the beginning of the story,Grandpa was cool and fun to be around.The little boy loved to be with his grandpa.In fact,they were always going on new and fun adventures.The boy and his grandpa were like best friends.The boy was so lucky to have such a great grandpa.
Later in the story,Grandpa died.The little boy was sad,because he knew that Grandpa was not there beside him.Things were hard for him,because before,his grandpa was always by his side.Now,he was not there anymore.He was gone.The boy must have felt sodevastated!
At the end,the boy asked his parents,"Where is grandpa?"They told him that he was in all of their memories.At that point,the boy changed.Finally,he realized that he still had the memories that he shared with his Grandpa; he knew that his grandpa was still with him.He realized just how important memories can be.
This story teaches me that some things in life are hard.When someone dies,T.A.Barren,in his wonderful story where is Grandpa?,teaches me it is oka y because they're still with you in your memories.When I lose someone I care about,I know I can always find them by thinking about the special moments we've shared.
21.What problem was the little boy faced with?D
A.He treated his grandpa badly.
B.He made his grandpa angry.
C.He got lost in an adventure.
D.He lost the grandpa he loved.
22.What does the underlined word"devastated"in paragraph 3 mean?A
A.Sad          B.Tired          C.Surprised          D.Bored
23.Where is Grandpa?is a story aboutD.
A.finding the lost grandpa             
B.how to become a great grandpa
C.a family's new and fun adventures     
D.the love between a grandson and a grandpa
24.Where does this text probably come from?A
A.A book review.
B.A student's diary.
C.A parent-child guide.
D.An introduction to a writer.
15.Sam,an unemployed man,said it was only the second thing he had ever won in his life.The first thing was a blanket at a church raffle(抽奖)when he was 25 years old.But this was much bigger:it was 120,000!He had won the Big Cube(骰子),a state lottery(彩票)game.To win,a contestant must first guess which number a spinning cube will stop on.The cube has six numbers on it:1X,10X,50X,100X,500X,and 1000X.If he is correct,the contestant must then guess which of two selected variables(变量) is going to be greater.So,just guessing which number appears on the cube does not guarantee that you will win any money.Sam correctly guessed 1000X,but he still had to choose between two variables.One variable was the number of cars that would run the stop sign at Hill Street and Lake Avenue in six hours.The other variable was the number of times that a teenage boy would change TV channels in a three-hour period.This was a tough decision.
Finally,Sam flipped(翻转)a coin.It came up heads,so Sam picked the teenager.He picked right.The stop sign was run only 76 times,but the teen clicked 120 times.Sixty-year-old Sam jumped for joy,for he had just won 1000 times 120,or 120,000.Sam dreamily left the lottery studio.Talking excitedly on his cell pho ne while crossing the street,he got hit by a little sports car.
Sam is slowly getting better.He was in the hospital for a month.His hospital bill was 110,000.And the insurance company for the little sports car's owner sued(起诉) Sam for 9,000 worth of repairs.Also,Sam still has to pay taxes on his winnings.Sam doesn't play the state lottery any more.He says it's better to be unlucky.
21.Sam won the blanket  years agoC.
A.25       B.60       C.35         D.76
22.Sam won the lottery becauseA.
A.he was lucky   
B.he was good at math
C.he was smart   
D.he was tough
23.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.The lottery game was a complete lie.
B.Sam was quite familiar with the boy.
C.The owner of the car is now in hospital.
D.Sam will have none of the prize money left.
24.Sam's experience shows thatD
A.everything has its time and that time must be watched.
B.he who risks nothing,gains nothing.
C.everything comes to him who waits.
D.he who laughs on Friday will weep on Sunday.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网