题目内容
Most people agree that it’s important to have a sense of humour. Having the ability to laugh can help one overcome anxiety, and make better decisions in difficult situations. People with a well-developed sense of humour appear to be happier, and some are healthier as well. This suggests that having a sense of humour is good for you. Humourless people may find themselves being treated as a fool, and become anxious and upset.
A sense of humour also plays an important role in human relationships. However, not everyone has a sense of humour. People with developmental disabilities (发展性能力丧失) can sometimes have no sense of humour, or have a very strange one.
A number of factors affect a person’s sense of humour, with the age probably being the main one. Young children are often highly amused by simple jokes or shows, while teenagers prefer to enjoy the ironic (讽刺的) events. Educational level, culture, and religious faith also affect one’s sense of humour. While Christians, for example, may have a deep appreciation of jokes about the Bible, others may find them disrespectful.
Many people believe that a sense of humour is something that develops on its own, and that you cannot teach someone to understand why jokes, certain comments, situations or events are funny. However, things can be done to enhance one’s sense of humour. Children, for example, benefit from being told jokes and encouraged to laugh, although some children’s jokes might seem rather strange to adults. If you have children, try to encourage them to tell jokes and think about what makes things funny. And it will help them develop a sense of humour.
1.The purpose of the passage is to _______.
|
A.explain what influences a person’s sense of humour |
|
B.tell readers the importance of being healthy |
|
C.explain how to make better decisions |
|
D.tell readers how to understand jokes |
2.What does the underlined word in Paragraph 4 "enhance" probably mean?
|
A.Enjoy. |
B.Reduce. |
C.Improve. |
D.Prevent. |
3.According to the passage, which of the following doesn’t influence one’s sense of humour?
|
A.Culture. |
B.Age. |
|
C.Educational level. |
D.Family backgrounds. |
1.A
2.C
3.D
【解析】本文讲述了幽默的重要性以及什么影响了一个人的幽默。
1.细节题。根据文章结构以及第三段A number of factors affect a person’s sense of humour,可知答案为A.
2.猜词题。根据下文所说的鼓励孩子们笑,可知可以做些事情来增强幽默感。故答案为improve。
3.概括题。文中讲到了年龄、文化、受教育程度,但没有讲到家庭背景。
Taiwan will finalize a plan by the end of June to open up the island to tourists from mainland China, though no date has been fixed for formal implementation(执行), an official at the Mainland Affairs Council(MAC)said on Monday.
The official said the reports in the local press on Monday that the MAC has dec
ided to postpone its plan to announce the implementation of the new plan on July 1 were inaccurate.
The official said cooperation between different organizations was still underway.The United Daily news quoted the director of the MAC’s legal affairs department, Liu Thehsun, as saying the plan to open up to mainland tourists would not be implemented as scheduled due to a lack of cross-strait communication.
Although relevant authorities, including the Bureau of Immigration and the Tourism Bureau, have complete reports on how to deal with visitors from mainland China, the decision has been taken not to press, ahead with announcement of the plan’s implementation on the first of July, Liu was quoted as saying.
The report also said that while no restrictions would be imposed on the mainland visitors in terms of age or residence in China, the visitors would need to hold a steady job or have more than 50,000RMB(about 6,000, U.S.dollars)in bank savings before they would be eligible(有资格的)to visit Taiwan.
In addition, Taiwan bound mainland tourists would have to come as part of a tour group and would be allowed to stay a maximum of 10 days each time.
The number of mainland tourists allowed to enter the island would also initially be limited to 1,000 people a day.
Although most people from Taiwan are free to travel to China, only a small number of mainland Chinese have been able to visit the island due to restrictions imposed by both sides of the Taiwan Strait after the end of a civil war in 1949.
【小题1】At the moment, according to the passage, ___________.
| A.no mainland Chinese can visit Taiwan now |
| B.any mainland Chinese can visit Taiwan now |
| C.many mainland Chinese have ever visited Taiwan since 1949 |
| D.a few mainland Chinese have ever visited Taiwan since 1949 |
| A.there will be no restr |
| B.mainland visitors who want to travel in Taiwan must have at least ¥50,000 in the bank savings account |
| C.there will be no age restrictions to the mainland visitors |
| D.mainland visitors will be free to travel to Taiwan |
| A.MAC | B.United Daily |
| C.several organizations | D.Bureau of Immigration |
| A.The implementation of the plan has not been fixed. |
| B.It was originally fixed on July 1 to announce the plan’s implementation. |
| C.For lack of cross-strait communication, the plan will not be officially completed until July. |
| D.When the plan is finalized, it will be announced immediately. |