题目内容
【题目】 In an effort to keep a little poetry in my life long after National Poetry Month passed, I decide to read at least one poem a day after scanning the newspaper over breakfast. Thanks to the free online poetry-in-your-inbox services, it’s been an easy resolution(解决办法)to keep.
Poem-a-Day was started during National Poetry Month in 2016, and it focuses on new and previously unpublished poems by contemporary poets on weekdays and classic poems on weekends.
Ted Kooser offers a similar service through his American Life in Poetry Series, though it’s a weekly, rather than a daily. Kooser briefly introduces each week’s poem, offering a little bit of information about the selection, the writer, and books where readers can turn to if they want more work from the featured poet.
Reading at least one poem a day has been like an intellectual vitamin, giving me a small dose(剂量)of literature even on busy days when I can’t get to the novels and non-fiction on my desk beside the bed. Another benefit has been connecting with a lot of talented poets I wouldn’t otherwise know about. Poetry being what it is, even the best talents in the style can work in relative obscurity(朦胧). Maybe the biggest benefit of reading a poem every morning has been the chance to see the familiar in new ways.
Last April, I wondered if I could remind myself to read a poem each morning. Now, deep in summer, I wonder if I could ever do without it.
【1】The author intends to read a poem every morning by means of ________.
A.scanning the newspaper over breakfast
B.the free online poetry-in-your-inbox services
C.starting Poem-a-Day during National Poetry Month
D.focusing on new poems and contemporary poets on weekdays
【2】What is Ted Kooser’s American Life in Poetry Series about?
A.A daily online newspaper.
B.A weekly for publishing poems.
C.A free online service for reading lovers.
D.A social online platform for poem lovers.
【3】What does Paragraph 4 mainly talk about?
A.The best way of reading poems.
B.The poems that the author likes best.
C.The author enjoys reading poems on busy days.
D.The benefits from reading a poem a day.
【4】We can infer from the last sentence of the text that ________.
A.the author starts to love reading a poem in the morning
B.the author reminded himself to read a poem each morning
C.the author didn’t like reading poems last April
D.the author decides to give up reading poems in summer
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
这是一篇记叙文。这篇文章讲述了作者如何爱上早上读一首诗的故事。
【1】
细节理解题。根据第一段“I decide to read at least one poem a day after scanning the newspaper over breakfast. Thanks to the free online poetry-in-your-inbox services, it’s been an easy resolution(解决办法)to keep.”我决定每天早餐时浏览一下报纸,至少读一首诗。免费在线poetry-in-your-inbox服务是一个简单的解决办法。可知,作者打算通过免费在线poetry-in-your-inbox服务在早上读诗。故选B项。
【2】
细节理解题。根据第三段“Ted Kooser offers a similar service through his American Life in Poetry Series, though it’s a weekly, rather than a daily.”泰德·库瑟(Ted Kooser)通过他的《美国生活》(American Life in Poetry)系列作品提供了类似的服务,尽管它是周刊,而不是日报。以及上文提到的免费在线poetry-in-your-inbox服务,可知,Ted Kooser的美国生活诗歌系列是为阅读爱好者提供的免费在线服务。故选C项。
【3】
主旨大意题。根据文章第四段“Reading at least one poem a day has been like an intellectual vitamin…”每天阅读至少一诗就像智力维生素……,“Another benefit…”另一个好处是……,以及“Maybe the biggest benefit of reading…”阅读的最大好处是……,可知,第四段主要讲一天读一首诗的好处。故选D项。
【4】
推理判断题。根据最后一段“Last April, I wondered if I could remind myself to read a poem each morning. Now, deep in summer, I wonder if I could ever do without it.” 去年四月,我想知道我是否能提醒自己每天早上读一首诗。现在,在深夏时节,我在想我是否可以没有它。可知,这位作家一开始怀疑自己能否坚持每天早上读一首诗,现在却在想自己能否放弃每天早上读一首诗。可知,文章最后一句,表明了作者已经爱上了每天早上读一首诗。故选A项。
细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读者需要根据已有的信息进行处理,读出言外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如,根据第一段“I decide to read at least one poem a day after scanning the newspaper over breakfast. Thanks to the free online poetry-in-your-inbox services, it’s been an easy resolution (解决办法)to keep.”我决定每天早餐时浏览一下报纸,至少读一首诗。免费在线poetry-in-your-inbox服务是一个简单的解决办法。可知,作者打算通过免费在线 poetry-in-your-inbox 服务在早上读诗。故选B项。。