题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
Sunglasses are an essential item for everyday use but also for specialized sports and activities.Sunglasses protect the eyes from harmful UV rays(紫外线),which occur even when it is cloudy,which is why wearing sunglasses at all times outside and while driving is an important concept to remember.【1】 .There are a few ways to go about choosing the best type of sunglasses.
Proper Fit
First of all,you want to pick a pair of sunglasses which fit your face and head region properly.After all,sunglasses that are ill fitting will not adequately protect your eyes from the sun and will be an annoyance to wear.【2】 .Make sure that they cover the eyes completely and fit on the facial area.
UV Ray Protection
When you’re driving or in sunlight bright enough to make you squint(眯眼),you should wear glasses.They will help you block at least 60 percent of UV rays.You should be aware of the UV ray protection listed on the pair of sunglasses. 【3】 .
Style of Sunglasses
It is also important to consider the style of sunglasses.You want to pick a style which is fashionable and suits your individual tastes the best.You will have your choice of brand name fashion sunglasses,sport sunglasses or those of the general,everyday wear variety. 【4】 .
Reasonable Cost
Most individuals want to purchase sunglasses within a set budget.If you find a pair of sunglasses,you shouldn’t end the shopping trip right then and there.【5】 .In this way,even if you are shopping with cost in mind,you will be sure to find a pair of sunglasses which not only strike your fancy but suit your wallet as well.
A.The best way to achieve proper fitting sunglasses is to try them on.
B.Make sure the sunglasses cover your eyes and nobody will recognize you.
C.Keeping in mind where you want to wear your sunglasses will help you to pick the right pair.
D.Keeping the level in mind will help you to choose the right pair with eye protection.
E.It is true that sunglasses allow every woman to pretend she is a movie star.
F.When buying sunglasses,you may wonder which suit you best and which are best for your eyes.
G.Shop around to look for sunglasses which are on sale or are simply reasonably priced as they are.
【答案】
【1】F
【2】A
【3】D
【4】C
【5】G
【解析】
试题分析:本文介绍了如何挑选太阳的眼镜的几种方法,从合适度,抗辐射度,风格和价格这种方面考虑。
【1】F 考查对上下文的理解和推理判断能力。下句提到了挑选最好太阳眼镜的一些方法,由此判断空格内容提到了购买太阳眼镜的相关内容,而F选项内容When buying sunglasses,you may wonder which suit you best and which are best for your eyes恰好符合语境,起到承接作用,故选F。
【2】A考查对上下文的理解和推理判断能力。上文提到你要挑选一副太阳镜适合你的脸和头部的眼镜,以及下文说确保他们遮住眼睛,可判断A选项The best way to achieve proper fitting sunglasses is to try them on.最好的方法就是试戴一下符合语境。
【3】D考查对上下文的理解和推理判断能力。本段说明了太阳眼镜可以阻挡太阳辐射,因而需要知道太阳眼镜抗辐射的程度,故D选项Keeping the level in mind will help you to choose the right pair with eye protection可以起到进一步解释作用,选D。
【4】C考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要说明了太阳眼镜的风格也十分重要,因此需要根据个人风格来挑选眼镜,而C选项Keeping in mind where you want to wear your sunglasses will help you to pick the right pair进一步说明了记住你想要的太阳眼镜的风格也有利于正确地挑选太阳眼镜,故选C。
【5】G考查对上下文的理解和推理判断能力。 上文说明了需要挑选即时尚合意又要价格实惠的眼镜,而G选项Shop around to look for sunglasses which are on sale or are simply reasonably priced as they are恰好说明了寻找在打折或价格合理的眼镜,故选G。