题目内容
【题目】泰山是一处游览胜地,每天都有大量游客。几年前人们不注意保护环境,但现在大有改观。请根据下面内容写一篇英文报道。
几年前少数游客的行为 | 现在游客的表现 |
乱扔废纸、塑料袋、罐头盒 | 带走垃圾 |
猎杀动物,捕捉飞鸟 | 不再打猎 |
挖掘树木,采折花草 | 保护植物 |
在林中生火做饭 | 自带午餐 |
要求:词数120左右。
【答案】Mount Tai is a place of interest. There are lots of tourists seeing sights there every day.
Years ago, some of them paid no attention to environmental protection. They threw about waste paper, plastic bags and tins. Besides, they killed animals, caught birds, dug up trees and picked flowers. Some even cooked in the forest. Those were dangerous.
Changes have taken place here today. When tourists leave, they take rubbish away with them. They no longer hunt animals. Plants are also protected. All the tourists carry their lunch instead of starting forest fire to cook. We must think highly of the good deeds.
【解析】根据文章提示和要求写一篇有关泰山旅游的报道,学生应该感到有话可说,很易上手。学生须注意句子与句子,段落与段落之间的自然衔接。