题目内容

【题目】For Canadians, backpacking Europe is a special ceremony signifying a new life stage. Unlike package tours, backpacking is a struggle, full of discovery and chance connections. It is about focusing on something different from our own lives and losing ourselves in a new world, if only for a moment.

Well, that's what backpacking Europe is supposed to do. That’s what it used to do before modern communications, social media, and commercial hostelling (旅社). Older Canadians would not recognize the Europe that they backpacked in the 1960s, 1970s and even the 1980s. Far from a rough adventure into foreign cultures, the European experience has been shattered in part by today's technology.

A few years ago, I took my then 60-year-old father on a backpacking trip across part of Europe and Turkey. As he is an experienced traveler and someone who possesses a strong sense of adventure, I decided that we'd travel on a budget, staying in hostel dorms. For him, backpacking through Europe in 1969 was about independence and struggle. But two things surprised him at the end of our journey. First was how technology-based backpacking had become: Young people were so directly connected to home that they were hardly away in any meaningful sense. Second, the lack of connections we made with locals. Instead of making us feel closer to a place, he found commercial hostelling actually made us more alienated (疏远的).

But there was some room for hope. While technology takes our attention away from the beauty and history before us, there were also ways in which it helped us to connect with our surroundings. Websites like Airbnb have made it easier to stay with enthusiastic locals. Couch Surfing helps organize meet-ups between locals and travelers. The online marketplace Dopios offers a chance to meet locals through enjoyable experiences like a personalized city tour.

Backpacking can never be the way it was for our parents’ generation. But doing a little study of history and culture before leaving, and bravely getting rid of any electronic devices while traveling, will help give young travelers a taste of the glory days.

【1】The underlined word “shattered” in Paragraph 2 most probably means ________.

A. broadened B. relived C. ruined D. acquired

【2】After the recent backpacking trip in Europe, the author’s father finds ________.

A. backpackers connect less with locals than before

B. young people dislike getting in touch with their family

C. a hostel is a nice place for travelers to meet each other

D. backpacking in Europe becomes more difficult than before

【3】What’s the author’s attitude towards technology?

A. Negative. B. Objective.

C. Uncertain. D. Uninterested.

【4】 The text mainly discusses the relationship between ________.

A. adventures and cultures

B. technology and traveling

C. young people and their family

D. Canadian travelers and Europeans

【答案】

1C

2A

3B

4B

【解析】

试题分析:本文介绍了欧洲背包旅游。

1C 猜测词意题。根据Older Canadians would not recognize the Europe...Far from a rough adventure into foreign cultures和下一段they were hardly away...the lack of connections...commercial hostelling actually madeus more alienated (疏远的)可知,欧洲之旅遭到了现代科技的破坏,科技使人们和家人之间的联系更加紧密,也使人们缺少了与当地人的联系,从而无法真正体验欧洲的风情,故选C。

2A细节理解题。Young people were so directly connected to home...排除B;旅馆是供游客居住的,排除C;根据第二段before modern communications, social media, and commercial hostelling (旅社)可知,随着现代通讯、社交媒体和商业旅馆的发展,欧洲之旅变得更容易了,排除D;根据第三段the lack of connections we made with locals...commercial hostelling actually made us more alienated (疏远的)可知,商业旅馆的发展减少了游客与当地人的联系,故选A。

3B主旨要义题。the European experience has been shattered in part by today's technology和第四But there wassome room for hope. While technology takes our attention away from the beauty and history before us, there were also ways in which it helped us to connect with our surroundings.可知,作者认为现代科技在一定程度上破坏了欧洲之旅,尽管这样,仍然有一些方法可以帮助我们与周围的环境产生联系,说明作者的态度是客观的,故选B。

4B 主旨要义题。backpacking Europe is a special ceremony...backpacking is a struggle, full of discovery and chance connections和第二段the European experience has been shattered in part by today's technology与第四段While technology takes our attention away from the beauty and history before us及第五段and bravely getting rid of any electronic devices while traveling可知,文章主要讲的是背包旅行和现代科技的关系,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】D

Perhaps you think you could easily add to your happiness with more money. Strange as it may seem, if you're unsatisfied, the issue is not a lack of means to meet your desires but a lack of desires—not that you cannot satisfy your tastes but that you don't have enough tastes.

Real riches consist of welldeveloped and hearty capacities(能力) to enjoy life. Most people are already swamped(淹没) with things. They eat, wear, go and talk too much. They live in too big a house with too many rooms, yet their house of life is a hut.

Your house of life ought to be a mansion(豪宅), a royal palace. Every new taste, every additional interest, every fresh enthusiasm adds a room. Here are several rooms your house of life should have.

Art should be a desire for you to develop simply because the world is full of beautiful things. If you only understood how to enjoy them and feed your spirit on them, they would make you as happy as to find plenty of ham and eggs when you're hungry.

Literature, classic literature, is a beautiful, richly furnished room where you might find many an hour of rest and refreshment. To gain that love would go towards making you a rich person, for a rich person is not someone who has a library but who likes a library.

Music like Mozart's and Bach's shouldn't be absent. Real riches are of the spirit. And when you've brought that spirit up to where classical music feeds it and makes you a little drunk, you have increased your thrills and bettered them. And life is a matter of thrills.

Sports, without which you remain poor, mean a lot in life. No matter who you are, you would be more human, and your house of life would be better supported against the bad days, if you could, and did, play a bit.

Whatever rooms you might add to your house of life, the secret of enjoying life is to keep adding.

【1】The author intends to tell us that________.

A.true happiness lies in achieving wealth by fair means

B.big houses are people's most valued possessions

C.big houses can in a sense bring richness of life

D.true happiness comes from spiritual riches

2】The underlined sentence in the second paragraph probably implies that________.

A.however materially rich, they never seem to be satisfied

B.however materially rich, they remain spiritually poor

C.though their house is big, they prefer a simple life

D.though their house is big, it seems to be a cage

3】It can be learned from the passage that ________.

A.more money brings more happiness

B.art is needed to make your house beautiful

C.literature can enrich your spiritual life

D.sports contribute mainly to your physical fitness

【题目】Two traveling angels(天使) stop to spend the night in the home of a wealthy family. The family was rude and refused to let the angels stay in the guest room. Instead the angels were given a space in the cold basement. As they made their bed on the hard floor, the older angel saw a hole in the wall and repaired it. When the younger angel asked why, the older angel replied, “Things aren’t always what they seem.”

The next night the pair came to rest at the house of a very poor but very hospitable(好客的) farmer and his wife. After sharing what little food they had, the couple let the angels sleep in their bed where they could have a good night’s rest. When the sun came up the next morning, the angels found the farmer and his wife in tears. Their only cow, whose milk had been their only income, lay dead in the field.

The younger angel was very angry and asked the older angel, “How could this happen? Why didn’t you watch out for the cow? The first man had everything, yet you watched over his house,” she accused. “The second family had little but was willing to share everything, and you didn’t help.”

“Things aren’t always what they seem,” the older angel replied. “When we stayed in the basement, I noticed there was gold stored in that hole in the wall. Since the owner was so greedy and unwilling to share his good fortune, I asked God if I could seal(封口) the wall so he couldn’t find it. Then last night as we slept in the farmer’s bed, the angel of death came for his wife. I asked God if the angel could take the cow instead. Things aren’t always what they seem.”

1Why did the old angel repair the hole for the rich family?

A. Because the basement was too cold to stay in.

B. Because she wanted to save the gold for the poor.

C. Because she wanted to punish the greedy owner.

D. Because she believed that one should always be ready to offer help.

2In Paragraph Two, “the pair” refers to ________.

A. the poor couple B. the rich couple

C. the guests D. the angels

3The story tries to tell the readers that_________.

A. sometimes things are not what they seem

B. angels are always ready to help the poor

C. angels are always ready to help the rich

D. the young should always learn from the old

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网