题目内容

【题目】阅读理解
Guide to Stockholm University Library
Our library offers different types of studying places and provides a good studying environment.
Zones
The library is divided into different zones.The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading,and places where you can sit and work with your own computer.The reading places consist mostly of tables and chairs.The ground floor is the zone where you can talk.Here you can find sofas and armchairs for group work.
Computers
You can use your own computer to connect to the wifi specially prepared for notebook computers; you can also use library computers,which contain the most commonly used applications,such as Microsoft Office.They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.
Groupstudy Places
If you want to discuss freely without disturbing others,you can book a study room or sit at a table on the ground floor.Some study rooms are for 2-3 people and others can hold up to 6-8 people.All rooms are marked on the library maps.
There are 40 groupstudy rooms that must be booked via the website.To book,you need an active University account and a valid University card.You can use a room three hours per day,nine hours at most per week.
Storage of Study Material
The library has lockers for students to store course literature.When you have obtained at least 40 credits (学分) ,you may rent a locker and pay 400 SEK for a year's rental period.
Rules to be Followed
Mobile phone conversations are not permitted any where in the library.Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.
Please note that food and fruit are forbidden in the library,but you are allowed to have drinks and sweets with you.
(1)The library's upper floor is mainly for students to ______.
A.read in a quiet place
B.have group discussions
C.take comfortable seats
D.get their computers fixed
(2)Library computers on the ground floor ________.
A.help students with their field experiments
B.contain software essential for schoolwork
C.are for those who want to access the wifi
D.are mostly used for filling out application forms
(3)What condition should be met to book a groupstudy room?
A.A group must consist of 8 people.
B.Threehour use per day is the minimum.
C.One should first register at the university.
D.Applicants must mark the room on the map.
(4)A student can rent a locker in the library if he ________.
A.can afford the rental fee
B.attends certain courses
C.has nowhere to put his books
D.has earned the required credits

【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)D
【解析】(1)细节理解题。联系文章Zones部分中的“The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading...”可知,上层是一个供学生阅读的安静的地方。
(2)细节理解题。从文章Computers部分中的“...which contain the most commonly used applications,such as Microsoft Office.”可知,在一楼的电脑中包含必备的办公软件,而对于学生来说,用这些办公软件就是为了做作业。故选B项。
(3)推理判断题。从文章Groupstudy Places部分中的“To book,you need an active University account and a valid University card.”可知,要想在这里预订房间,首先需要一个激活的大学账号和有效的大学卡片。换言之,就是首先要在大学进行注册。故选C项。
(4)细节理解题。联系文章Storage of Study Material部分中的“When you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and...”可知,只有达到了要求的学分,学生才可以在这里租寄存柜。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The young dolphin swam in the waters off Brisbane, Australia, and found his seafood dinner. Suddenly he realized that he was not the only hungry predator(捕食者)in the area. A ten-foot tiger shark aimed at the same fish. The dolphin refused to give up the meal and dashed to the shark. The shark attacked him, biting down hard into his back.1

Later, on the sandy beach nearby, staff at the Tangalooma Resort were shocked to see the severely wounded male. He was a regular visitor, a playful 12-year-old dolphin called Nari.“We’ve known him all his life, since he was a baby,” says resort director Trevor Hassard.2The wound measure about a foot long and more than an inch deep. He took photos of Nari and sent them to vets at Sea World, a local marine mammal park. They agreed that Nari needed emergency care.

The next day, Sea World staff traveled to the beach to catch Nari.3Nor did he appear the next evening. Everyone was depressed and worried about him.

4“I had started thinking the worst,” Hassard says. “Words can’t describe how excited we were.” Six rescuers surrounded Nari and carried him to Sea World. The vets performed an operation to remove the dead flesh from around the bite. Nari was then moved to a special pool where his wound was cleaned and treated regularly.

5Sea World decided to tansort Nair back to his home beach. Hassard had worried that the other dolphins might reject Nari after such a long absence. That concern disappeared when Nari’s friend Echo instantly recognized him and moved close to his side.

A. But Nari didn’t show up

B. Three days later, Nari finally turned up.

C. He felt quite worried when he took a close look at Nari’s injury

D. After seven weeks, Nari was fully recovered but growing restless.

E. Shark researchers are trying to warn people to escape without being eaten

F. The five-meter-long dolphin simply swam away, disappearing into the water below.

G. Luckily, the wounded dolphin managed to escape from the shark’s biting with violent struggle.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项是多余项。
Trust has been considered as the basis of any relationship, including friendship. No relationship can last long with a lack of trust. Not many of your friends will have real faith in you as you would like to believe. Sometimes, it takes years, even a complete lifetime, to trust someone. However, how do we know if our friends have faith in us?
With whom will you share things that you don’t want everyone to know? It would be with a close friend, whom you trust as much as you trust yourself. While a few of your friends may be fiercely protective of their privacy and may not tell their secrets to anyone, those who do, surely find you trustworthy and reliable.
Whom do you look up to for advice when you need it the most? It has to be either your parents or your friends. This is a shining example of trust. You only seek advice from people you hold in high regard and find dependable. The friends who trust you will never forget to include you in the important decisions of their life.
Arguments and heated discussions are a part of every relationship, and this is also true for friendship. While some people find it difficult to forgive and forget, your friends will never have problems moving on. It is because they trust you and believe that you will never cause any pain to them on purpose.
There are times in life when you find yourself a lonely soldier. Your friends will never let you down and will strongly stand for you when you need encouragement. You can determine that they trust you and believe in your beliefs, if they side with you when you need them the most.
A. People can be extraordinarily jealous sometimes.
B. You know they will never pass on a wrong suggestion.
C. In fact, winning trust is, by far, the most challenging aspect of relationships.
D. Two people cannot have identical reactions to a situation and different opinions do exist.
E. No matter how close you are to your friends, you cannot take that comfort level for granted.
F. If your friends share their secrets, there’s a good possibility that they have much faith in you.
G. However, people who are fortunate to have been blessed with true friends are never alone in any battle.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网