题目内容
Women who drink for or more cups of coffee a day are a fifth less likely to become depressed.Drinking two or three cups reduces the risk by 15 percent. This is the result of a study of 51,000 women over ten years, published in the Journal of the American Medicine Association.
One theory is that caffeine reduces the effect of the chemical adenosine(腺苷) in the brain, which can make us feel sleepy by slowing down nerve cell activity. Some anti-depressants also work by blocking the adenosine receptors. Coffee was found to be far more influential on depression levels than hot chocolate or tea due to the high caffeine content.
●How many eggs can we healthily eat: one a day or two a day?
Neither-eat them freely. We’ve long been warned to stick to two or three eggs a week because of their high cholesterol(胆固醇)content. But according to the Food Standards Agency, there is no recommended limit to how many eggs we can healthily eat, unless you have been told to cut down by your doctor.
There is no evidence that eating eggs raises cholesterol levels, and researchers found that eggs contain less cholesterol than in the past because hens are no longer given bone meal, which was banned in the 1990s after the BSE(疯牛病) cresis.
Research by the British Egg Council found that a medium egg gives you around 100 mg of cholesterol, a third of the 300mg recommended daily limit.
- 1.
What is considered to fight depression best?
- A.Tea.
- B.Chocolate.
- C.Adenosine.
- D.Coffee.
- A.
- 2.
We can infer from the text that .
- A.too much caffeine will probably make people sleepy
- B.coffee contains less caffeine than tea or hot chocolate
- C.one is depressed if his brain chemical adenosine is active
- D.tea and hot chocolate have no effect on men’s depression
- A.
- 3.
What can we learn about eggs from the text?
- A.We should stick to two or three eggs a week in general.
- B.Eat as many eggs as you like unless your doctor advises you not to.
- C.Eggs contain more cholesterol at present than ever before.
- D.One egg daily and you’ll get more cholesterol than recommended.
- A.
本文介绍了咖啡的作用和鸡蛋的摄入量
1.细节理解题 根据第一段可知咖啡可以抵制情绪的失落。
2.推理判断题 根据第二段中“One theory is that caffeine reduces the effect of the chemical adenosine(腺苷) in the brain, which can make us feel sleepy by slowing down nerve cell activity”可知如果化学腺苷活跃的话会让人感到沮丧。
3.细节理解题 根据第三段中“But according to the Food Standards Agency, there is no recommended limit to how many eggs we can healthily eat, unless you have been told to cut down by your doctor.”可知除非有医生建议,否则不要介意鸡蛋的摄入量。
摘录信息(共5小题;每小题1分,满分5分)
阅读下面短文,根据所读内容在文后第53至第57小题的空格里填上适当的单词或短语,并将答案转写到答题卡上。
注意:每空不超过3个单词。
This is News on the Hour, Ed Wilson reporting.
News One: The president and First Lady will visit Africa on a good will tour in May. They plan to visit eight African countries.
News Two: Reports from China say the Chinese want closer ties between China and the U.S. and Western Europe. A group of top Chinese scientists start its ten-nation tour next month.
News Three: In news about health, scientists in California report findings of a relationship between the drinking of coffee and the increase of heart diseases among women. According to the report in the American Medical Journal, the five-year study shows that: women who drink more than two cups of coffee a day have a greater chance of having heart disease than women who do not.
That’s the news of the hour. And now back to more easy listening with Jan Singer.
|
News on the Hour |
|||
|
|
Country |
Events |
Time |
|
News One |
America |
A visit to 53 |
54 |
|
News Two |
55 |
A ten-nation tour |
56 |
|
News Three |
America |
a 57 between the drinking of coffee and the increase of heart diseases |
/ |
Barbara is easy to recognize as she’s the only one of the women who________evening dress.
|
A.wear |
B.wears |
C.has worn |
D.have worn |