题目内容

【题目】假定你是学校英语社团负责人李华,计划组织英文视频配音比赛。请给你的外教 Mr. Albert写一封邮件,请他帮忙审定策划书,并就比赛的形式、内容等方面提供建议。

注意: 1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:配音dubbing

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】Dear Mr. Albert,

I'm Li Hua from the English Club of our school. We're now planning to hold an English dubbing competition. I'm writing to ask you for some advice.

We've already written a plan for the competition, but given that this is the first time that we've held such an activity, I'm not quite sure whether the plan is suitable. So I hope you could spare some time to tell me your opinion on the plan. It would be great if you could also give us some advice on the form of the competition, the content of the material and so on.

Looking forward to your reply.

Yours,

Li Hua

【解析】

本篇书面表达属于应用文,要求考生写一封邮件,请求外教帮忙审定英文视频配音比赛的策划书,并就比赛的形式、内容等方面提供建议。

第一步:审题

体裁:应用文

时态:根据提示,时态应为一般现在时和现在进行时为主,兼用其它时态。

结构:总分法

总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。

要求:1.表明写邮件的原因

2.寻求帮助

1)请求帮忙审定策划书;

2)询问关于比赛的形式的建议;

3) 询问关于比赛的内容的建议。

第二步:列提纲 (重点词组)

English Club; plan to do sth; hold an English dubbing competition; ask sb for some advice; a plan for; spare some time to do; on the form of ; the content of; look forward to.

第三步:连词成句

1. I'm Li Hua from the English Club of our school.

2. We're now planning to hold an English dubbing competition.

3. I'm writing to ask you for some advice.

4. We've already written a plan for the competition, but given that this is the first time that we've held such an activity.

5. I'm not quite sure whether the plan is suitable.

6. I hope you could spare some time to tell me your opinion on the plan.

7. It would be great if you could also give us some advice on the form of the competition, the content of the material and so on.

8. Looking forward to your reply.

根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。

第四步:连句成篇(衔接词)

1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last

2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,

3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat

4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result

连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,

第五步:润色修改

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

“Tom! Here!” said a father to his boy. The boy was at play. He looked toward his father, but did not want to leave his friends. With an unhappy face, the boy got close to his parent.

“Why do you walk so slowly?” said the father, angrily. “Come quickly! Take this note to Mr. Smith. Now run as fast as you can.”

The boy took the note but he moved away slowly.

“You, Tom! Run!” called the father. “If you are not back in half an hour, I will punish you.”

But the words had little effect. The boy’s feelings were hurt by the unkindness of the parent.

“I never saw such a boy,” said the father, speaking to a friend. “My words make no difference to him.”

Kind words often prove most powerful,” said the friend. “Kind words are like the gentle rain. They develop and strengthen good feelings. Try a few kind words.”

An hour passed, but his boy wasn’t back. The father felt very angry with the child.

注意:1. 所续写短文的词数应为60-80

2. 应使用3个以上短文中标有下划线的关键词语;

3. 续写部分为一段,开头语已为你写好;

4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

But the words of his friend were still in his ears.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 On March 25, 2010, Kate and David Ogg heard the words every parent fears: Their newborn son wasn’t going to make it. Their twins—a girl and a boy—were born two minutes apart and 14 weeks premature, weighing just over two pounds each. Doctors had tried to save the boy for 20 minutes but saw no improvement. His heartbeat was nearly gone, and he’d stopped breathing. The baby had just moments to live.

“I saw him gasp (喘气), but the doctor said it was no use,” Kate said. “I know it sounds stupid, but if he was still gasping, that was a sign of life. I wasn’t going to give up easily.”

Still, the Sydney couple knew this was likely goodbye. In an effort to treasure her last minutes with the tiny boy, Kate asked to hold him.

“I wanted to meet him, and for him to know us,” Kate told Today. “We’d resigned ourselves to the fact that we were going to lose him, and we were just trying to make the most of those last, precious moments.”

Kate unwrapped the boy, whom the couple had already named Jamie, from his hospital blanket and ordered David to take his shirt off and join them in bed. The first-time parents wanted their son to be as warm as possible and hoped the skin-to- skin contact would improve his condition. They also talked to him.

"We were trying to attract him to stay.” Kate said. “We explained his name and that he had a twin that he had to look out for and how hard we had tried to have him.”

Then something miraculous happened. Jamie gasped again—and then he started breathing. Finally, he reached for his father’s finger. The couple’s lost boy had made it.

1What do we know about the newborn boy mentioned in Paragraph 1?

A.He weighed only two pounds.

B.He almost died.

C.He was two minutes older than his twin sister.

D.He had no heartbeat. ‘

2Why did the parents make the skin-to-skin contact with the boy?

A.To keep in touch with their son.

B.To follow the doctors’ requirements.

C.To communicate with their son.

D.To better their son’s condition.

3What does the underlined word “miraculous” in the last paragraph mean?

A.touchingB.unexpected

C.ridiculousD.fortunate

4What is the best title for the text?

A.A Lucky Boy.B.Endless Love

C.Life-giving TouchD.An Unforgettable Experience

【题目】阅读下面材料,根期其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

When Anne Glancey, a retired school teacher, received notice from the city of Hamilton Township that she would be fined up to $3,000 per day for code violations(违规) and repairs that needed to be made to her home, she didn't know what to do.She did not have the money to pay for the repairs, and she had no family or friends she could ask for help.

The only contact she regularly made with others was with her neighbors of five years,Adam and Kristin Polhemus. Anne showed the-letter to them which explained that she needed to scrape() and paint her house, remove the abandoned and rusted car in her yard, and cut the grass. These were three violations in total,each with a fine of no mote than$1 ,000, per day,per violation.Anne had grown up in the house, and the letter made her upset. She didn't know what she was going to do and she couldn't do this herself.“Anne, we'll help you get this fixed,”Adam said.

Kristin posted a call for help and volunteers to help make repairs and paint Anne's house on Facebook. Her post read as follows:

Hamilton area friends! Are you free for a few hours this weekend? We need you! Adam and I could use your help for some painting at the home of our elderly neighbor, Anne. As you know, she received a heavy fine and she's on a deadline to scrape and repaint her home to avoid the fine. She's limited in funds and the physical ability to do the work, and we'd love nothing more than to show her we care. We really do need your help; we only have a few people right now and we're hoping for about 20 volunteers to make this happen. THANK YOU!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网