题目内容

You may think that sailing is a difficult sport, but it is really not hard to learn it. You do not need to be strong. But you need to be quick. And you need to understand a few basic rules about the wind.

First, you must ask yourself, “Where is the wind coming from? Is it coming from ahead or behind or from the side?” You must think about this all the time on the boat. The wind direction tells you what to do with the sail.

Let’s start with the wind blowing from the behind. This means the wind and the boat are going in the same direction. Then you must always keep the sail outside the boat. It should be at a 90° angle (角度) to the boat. Then it will catch the wind best.

If the wind is blowing from the side, it is blowing across the boat. In this case, you must keep the sail half way outside the boat. It should be at a 45° angle to the boat. It needs to be out far enough to catch the wind, but it shouldn’t flap (摆动). It shouldn’t look like on a flagpole. If it is flapping, it is probably out too far, and the boat will slow down.

Sailing into the wind is not possible. If you try, the sail will flap and the boat will stop. You may want to go in that direction. It is possible, but you can’t go in a straight line. You must go first in one direction and then in another. This is called tacking. When you are tacking, you must always keep the sail inside the boat.

1. What should you consider first while sailing?

A. Sailors’ strength.B. Wave levels.

C. Wind directions. D. Size of sails.

2. What does the word “It” underlined in Paragraph 4 refer to?

A. The boat.B. The wind.

C. The sail.D. The angle.

3. What do you have to do when sailing against the wind?

A. Move in a straight line.B. Allow the sail to flap.

C. Lower the sail. D. Tack the boat.

4. Where can you probably find the text?

A. In a popular magazine.B. In a tourist guidebook.

C. In a physics textbook.D. In an official report.

 

1.C

2.C

3.D

4.A

【解析】

试题分析:冲浪本身不是个很难的运动项目,但是学习冲浪却不简单。本文就学习冲浪时需要注意的问题给出了一些建议。

1.1】C。细节题。根据第二段First, you must ask yourself, “Where is the wind coming from?可知,首先要思考风向问题。故选C。

2.2】C。根据上下文推测题。根据第四段In this case, you must keep the sail half way outside the boat. It should be at a 45° angle to the boat. It needs to be out far enough to catch the wind可知,在这种情况下,要保持帆和船成45°角,帆要伸出去足够长以便借助风力。可知it指代的前文的sail。故选C。

3.3】D。细节题。通读第四段可知Sailing into the wind is not possible. You must go first in one direction and then in another. This is called tacking. 当你迎着风时,你要沿着z字形前进。故选D。

4.4】A。文章类型题。通读全文可知,本文主要就学习冲浪时需要注意的问题给出了一些建议。比较四个选项A. In a popular magazine.流行杂志B. In a tourist guidebook.旅游指导手册C. In a physics textbook.物理书D. In an official report.官方报告。可知本文最有可能出现在流行杂志上。故选A。

考点:考查说明类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Here are some advertisements taken from a newspaper.

(1)

Dear Drew Carter,

Your first year on this earth has been a pleasure ride for all of us. We love you!

Dad and Mom

and many friends

(2)

Lawlis---Clarke

The Doctor Virgil and Marjorie Lawlis are pleased to announce the engagement of their daughter Diane Susan to Mr. Robert Brent Clarks, son of Mr. and Mrs. James Clarks of Herford, Texas.

A spring wedding is planned in House.

(3)

Isbell---Foss

Mr. and Mrs. Davis K. Isbell announce the marriage of their daughter Dang to Mr. Stanley Foss, son of Mrs. John Sipe of Ada, Minnessota.

The wedding will be early April at Abiding Love Lutheran Church.

(4)

Story-Kurio

Miss Stephanie Story and Mr. Todd Warren Kurio were married on February 5, at half past seven o'clock in the evening in Highland Park Prebytefian Church in Dallas, Texas. The bride is the daughter of Mr. and Mrs. Herbert Brue Story Jr. of Dallas. The groom is the son of Mr. and Mrs. Gerald Stanley Kurio of Austin.

1.What would be the best title for the first advertisement?

A. We Love You B. Happy lst Birthday

C. One Year Old D. Our One-Year-Old Son

2.Lawlis and Clarke are going to get married___________.

A. in a church B. where Clarke’s parents live

C. against their parents' will D. to Lawlis’ parents' joy

3.Who are now married couple?

A. Lawlis and Clarke B. Dang Isbell and Foss

C. Story and Kurio D. The text doesn't say.

4.Who got or will get married in spring?

A. Not only Lawlis and Clarke but also Isbell and Foss

B. Neither Lawlis and Clarke nor Isbell and Foss

C. Either Isbell and Foss or Story and Kurio

D. Neither Lawlis and Clarke nor Story and Kurio

 

Sharing Beauty

It was in October. I was aimlessly wandering down the street, heading into a most gloriously beautiful sunset. I had an urge to speak to someone on the street to share that beauty, but it seemed everyone was in a hurry.

I took the next-best action. Quickly I ducked into a department store and asked the lady behind the counter if she could come outside for just a minute. She looked at me as though I were from some other planet. She hesitated, and then seemingly against her better judgment, she moved toward the door.

When she got outside I said to her, “Just look at that sunset! Nobody out here was looking at it and I just had to share it with someone.”

For a few seconds we just looked. Then I said, “God is in his heaven and all is right with the world.” I thanked her for coming out to see it; she went back inside and I left. It felt good to share the beauty.

Four years later my situation changed greatly. I came to the end of a twenty-year marriage. I was alone and on my own for the first time in my life. I lived in a trailer park which, at the time, I considered a real come-down, and I had to do my wash in the community laundry room.

One day, while my clothes were going around, I picked up a magazine and read an article about a woman who had been in similar circumstances. She had come to the end of a marriage, moved to a strange community, and the only job she could find was one she disliked: clothing sales in a department store.

Then something that happened to her changed everything. She said a woman came into her department store and asked her to step outside to look at a sunset. The stranger had said, “God is in his heaven and all is right with the world,” and she had realized the truth in that statement. From that moment on, she turned her life around.

1.The author asked the woman to go outside to ______.

A. admire the sunset B. cheer her up C. offer some help D. have a chat

2.Four years later, the author ______.

A. found her dream job

B. put an end to her marriage

C. worked in a laundry room

D. lived in the same community

3.After reading the article in the magazine, the author was probably______.

A. disappointed B. puzzled C. inspired D. overjoyed

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网