题目内容

【题目】阅读理解

Guitar lessons An excellent musician. Good-at teaching kids for 5 years.
Your home or mine. Call Larry at 6087593.

Lost dog Medium size, spotted white short hair. Answer you when you call it David. Many thanks for returning it. Call Susan at 7328059.

Taxi driver wanted.
Full time. Experience and good knowledge of the city are necessary.Under 45 years old. Call Mr. White at 5132633 or 13935728866.

Apartment for sale
Two bedrooms, a kitchen and a bathroom. Hot water 8:00 - 18:00. Beautiful sights out of the windows.
E-mail: sdgt@ 163.com.


(1)Who can teach children to play the guitar?
A.David.
B.Larry.
C.Mr. White.
D.Susan.
(2)Which number should you call at if you find the lost dog?
A.6087593.
B.5132633.
C.7328059.
D.13935728866.
(3)Which of the following people may get the job as a taxi driver?
A.A 50-year-old person.
B.A person who has just got his driver's license.
C.A 40-year-old person who can drive well in the city.
D.A person who can drive and has free time on weekends.
(4)When is hot water provided in the apartment according to the ad?
A.At night.
B.In the daytime.
C.At any time.
D.Only in the afternoon.
(5)How can you contact the owner of the apartment for more information?
A.By making a phone call.
B.By going to visit it.
C.By sending a letter.
D.By sending an e-mail.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)B
(5)D
【解析】本文是一则广告。广告内容涉及吉他教学、寻狗启事、出租车司机招聘以及房屋出售。
(1)考查细节理解。根据第一则广告中的"Call Larry at 6087593"可知,Larry可以教孩子们学习吉他。故选B。
(2)考查细节理解。根据第二则广告中的"Call Susan at 7328059"可知,找到狗后拨打7328059。故选C。
(3)考查判断推理。根据第三则广告中对出租车司机的要求"Full time. Experience and good knowledge of the city are necessary. Under 45 years old. "“全职。必须经验丰富且对城市十分了解。45岁以下”可知,只有C项符合题意。故选C。
(4)考查细节理解。根据最后一则广告对房子的描述"Hot water 8:00 - 18:00. "可知,在8点至18点之间供应热水,即在白天。故选B。
(5)考查细节理解。根据最后一则广告中的联系方式"E-mail: sdgt@ 163.com."可知,若想联系房主需要发送邮件。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Most people agree that honesty is a good thing. But does Mother Nature agree? Animals can't talk, but can they lie in other ways? Can they lie with their bodies and behavior? Animal experts may not call it lying, but they do agree that many animals, from birds to chimpanzees, behave dishonestly to fool other animals. Why? Dishonesty often helps them survive.

Many kinds of birds are very successful at fooling other animals. For example, a bird called the plover sometimes pretends to be hurt in order to protect its young. When a predator(猎食动物)gets close to its nest, the plover leads the predator away from the nest. How? It pretends to have a broken wing. The predator follows the "hurt" adult, leaving the baby birds safe in the nest.

Another kind of bird, the scrub jay, buries its food so it always has something to eat. Scrub jays are also thieves. They watch where others bury their food and steal it. But clever scrub jays seem to know when a thief is watching them. So they go back later, unbury the food, and bury it again somewhere else.

Birds called cuckoos have found a way to have babies without doing much work. How? They don't make nests(鸟巢). Instead, they get into other birds' nests secretly. Then they lay their eggs and fly away. When the baby birds come out, their adoptive parents feed them.

Chimpanzees, or chimps, can also be sneaky. After a fight, the losing chimp will give its hand to the other. When the winning chimp puts out its hand, too, the chimps are friendly again. But an animal expert once saw a losing chimp take the winner's hand and start fighting again.

Chimps are sneaky in other ways, too. When chimps find food that they love, such as bananas, it is natural for them to cry out. Then other chimps come running. But some clever chimps learn to cry very softly when they find food. That way, other chimps don't hear them, and they don't need to share their food.

As children, many of us learn the saying "You can't fool Mother Nature." But maybe you can't trust her, either.

【1】A plover protects its young from a predator by______.

A. getting closer to its young

B. driving away the adult predator

C. leaving its young in another nest

D. pretending to be injured

【2】By "Chimpanzees, or chimps, can also be sneaky" (paragraph 5), the author means______.

A. chimps are ready to attack others

B. chimps are sometimes dishonest

C. chimps are jealous of the winners

D. chimps can be selfish too

【3】Which of the following is true according to the passage?

A. Some chimps lower their cry to keep food away from others.

B. The losing chimp won the fight by taking the winner's hand.

C. Cuckoos fool their adoptive parents by making no nests.

D. Some clever scrub jays often steal their food back.

【4】Which of the following might be the best title of the passage?

A. Do animals lie?

B. Does Mother Nature fool nimals?

C. How do animals learn to lie?

D. How does honesty help animals survive?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网