题目内容

    假设你在参加一场英语辩论赛。你是正方辩手,试用英语简单表明自己的观点。

    主题:Shall a senior school student take a part-time job in holidays?

观点:

1.高中生重视功课,而对社会所知甚少;

    2.假期做a part-time job是很好的社会实践;

    3.通过书本学到的东西不如通过经验学到的东西有效;

    4.通过社会实践,我们可以在知识和能力两个方面取得进步;

    5.假期做a part-time job的报酬对家里或多或少有些帮助。

  结论:高中生……

  注意:1.词数100左右;2.开头已为你写好。

Dearfriends

  Here are my points

 

答案:
解析:

Here are my points. We students of today have to pay much attention to our lessons and know little of society though it's not our fault. A holiday is the best time to make up for that. Taking a part-time job is a good form of social practice. What is learned in books cannot have the same deep effect on us as what is learned through experience. In social practice, we may surely make progress in both knowledge and ability. Besides, taking a part-time job, we may get paid more or less to help our family. Thus, I will say a senior school student should take a part-time job in holidays, if possible, of course.

 


提示:

    本文出题要求是一场辩论赛,作者应是正方辩手,观点是很明确的,即必须从单方面展开论述。所有的论据已提供,都必须紧紧围绕正方的辩题:支持高中生假期打工。

 


练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网