题目内容

Pinnawella Elephant Orphanage

Pinnawella is an orphanage for baby elephants that have been found abandoned in the wild.There are 60 small elephants on the site and they are fed, trained and cared for by the orphanage. If you visit Pinnawella during feeding time, you may be given the opportunity to bottle-feed an elephant during your Sri Lanka holiday. Bathing time is also popular with visitors and accompanying a baby elephant to a nearby river is a wonderful experience.

Colombo Zoo

After seeing an elephant in the wild, seeing one in the zoo may seem a little uninspiring; however this is one for the children.The Colombo Zoo is famous for its elephant shows,where six Indian elephants do all kinds of tricks,from playing the music instruments to shooting basketballs with their trunks.

Wasgamuwa National Park

Wasgamuwa National Park is located in the town of Mahiyangana, an ancient city and important site in the Buddhist religion.It is one of the best places to see wild elephants in their natural habitats(栖息地)and is closest to six other national parks.The park and nearby area also provide ample bird watching opportunities.

Yala National Park

Yala is the largest national park in Sri Lanka and home to the majority of the islands wildlife,including Indian elephants and rare leopards.Arranging a tour here is the best way to spot an elephant,and if you're particularly lucky you may also spy a leopard lying lazily around on an overhanging tree branch.

Maduruoya National Park

This Park has a huge reservoir and if you get up before sunrise,you may spot some elephants playing about in the large expanse of water. You can also ride an elephant through the dense forests, which is perhaps one of the strangest forms of transportation to use on your Sri Lanka holidays.

1.Which place should visitors go to if they want to have closer contact with elephants?

A.Maduruoya National Park

B.Wasgamuwa National Park

C.Colombo Zoo

D.Pinnawella Elephant Orphanage

2.According to the author,Colombo Zoo________.

A.actually causes harm to elephants

B.can bring pleasure to children

C.has a good way to protect elephants

D.is not inspiring at all

3.It can be inferred from the passage that________.

A.Wasgamuwa National Park is the best place to watch birds

B.Yala National Park has nothing special to watch

C.visitors can watch birds in Yala National Park

D.a leopard can climb up trees and stay there

4.What may cause the tourists' curiosity in Maduruoya National Park?

A.The huge reservoir which has a large expanse of water.

B.The beautiful and charming scene of sunrise.

C.Riding elephants through the dense forests.

D.A group of elephants playing in the water.

1.D

2.B

3.D

4.C

【解析】

试题分析:本文是一篇旅游广告,属于应用文文体。

1.D 细节理解题。根据文章第一段第三句you may be given the opportunity to bottle-feed an elephant during your Sri Lanka holiday.可知,你将有机会亲自给大象们喂食,可以近距离的接触它们。选D。

2.B 推理判断题。根据Colombo Zoo中介绍的可知:尽管这个地方不那么令人鼓舞,但是对于孩子却是一个好去处,故选B。

3.D推理判断题。根据Yala National Park中“the largest national park in Sri Lanka and home to the majority of the islands wildife,including Indian elephants and rare leopards.”可知A项错误;根据Wasgamuwa National Park中第二句话可以推知B项错误;Yala National Park中没提到鸟,故C项错误;根据Yala National Park中最后一句话,可知D项正确。

4.根据Maduruoya National Park的最后一句可知骑在大象身上穿过茂密的森林可以引起游客的好奇心,故选C。

考点:考查广告信息类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

D

She almost did not run. Christine Williams admits that now. She could barely put one foot after another following the wake(守灵) for her sister, who had died in an automobile accident. But she did run. With the cheers of friends and strangers reaching her heart, Williams set a C.W. Post record in Boston. Now she will run again, in the national Division II cross-country championships in Evansville, Ind. She wanted to be sure she was doing the right thing by running. She was the middle of three sisters, between Kerry, who is 25, and Jennifer, who was 18.

Just going through any motions was hard enough, but Christine Williams wanted to know if she should put on her uniform and her shoes and run through the woods on an autumn afternoon, in the awful gaping time between her sister’s wake and her funeral. “I kind of got upset beforehand.” Williams admitted. Not a chatterbox under normal conditions, she now holds herself the best way she can, the fewer words the better. She almost walked away from the start line. But her friend Angela Toscano, who had flown up to Boston with her, directly from the wake, was standing near the line and talked her through it. “She said my sister would have wanted me to run.” Christine said. And that was enough to get her started.

The accident happened just after midnight on Nov, 4. Four young women were driving in an unfamiliar area of Long Island in Eastport, N.Y., when one of them apparently ran a yield sign, and the car was hit by another vehicle. Heather Brownrigg and Jennifer Williams died, and their friends April Brown and Kaci Moran were treated at a hospital and released.

The crash made the papers. April Brown was charged with drunken driving and driving without a license.

The wake began on Nov. 6. The next day Christine was to run with the Post cross-country team at the regional meet. Rich Degnan, the Post coach,"and Post officials offered a car service and tickets on the last flight-to Boston for Christine and Toscano. When they arrived at the hotel, the entire team was waiting up for her.

Everybody knew about it at the regional meet. Degnan had to arrange for the flexibility of an alternate, just in case Christine could not go. Several times during the race, Christine felt she could not continue. But then she heard her friends and all those other people, those strangers from other colleges, calling her name. She thought about Jennifer. And she ran. She finished fourth in 22 minutes 58 seconds, breaking the Post record for the 6-kilometer distance by 15 seconds. And although the Post team didn’t qualify for the nationals, Christine did.

1. What does the underlined sentence in paragragh 2 “Not a chatterbox under normal conditions” mean?

A.She is a person of few words noramlly.

B.She likes chatting under normal conditions.

C.She isn’t under normal conditions.

D. She doesn’t like running while chatting.

2.Christine’s Post team did the following for her EXCEPT ____________.

A. offering car service and flight tickets to Boston.

B. arranging for a substitute for her beforehand.

C. cheering for her during the race.

D. taking care of her food and uniforms.

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Christine flew to Boston after her sister’s funeral.

B. Christine’s two sisters were killed in the accident.

C. Christine’s athletic performance stood out in the race.

D. Christine broke the Post record in national meet in Boston.

4.【原创】Put the sentence in the right order.

a. Angela Toscano flew to Boston.

b. Christine run at the regional meet.

c. Christine broke the record.

d. Four young women were driving in an unfamiliar area of Long Island.

e. the Post team flew to Boston.

A.d e a, b c B. b a d c e,

C. e c d a, b D. a, b c e d

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网