题目内容

【题目】There are two types of people in this world: those who regularly wash their office coffee cup. And those who only take it off their desk to cover up the coffee mark at the bottom with a fresh pour, driving away their shame with the reasoning that the heat must kill the bacteria or spine thing.

Depending on which type of person you are, this will be either mildly annoying or more-than-mildly exciting. As Heidi Mitchell wrote in a recent Wall Street Journal column, it’s fine to never wash your cup, as long as you’re not sharing it with anybody else.

There are two warnings to that statement, infectious-disease expert Jeffrey Strake, a professor at Baylor College of Medicine, told Mitchell; One, it only applies if you’re not sharing the cup with anybody else. And two , if you leave cream or sugar in your cup over the weekend, that can certainly cause mold(霉) to grow – in which case, wash it out.

Otherwise, though, there’s not really much to worry about. “If I went and cultured the average unwashed coffee cup, of course I would find bacteria.” Starke said. “But remember the vast majority came from the person who used the cup.” Even if you drink from it while sick, it’s pretty hard to re-infect yourself with the same cup; most viruses don’t live long outside the body, which means that just letting your cup live in its own dirt may be a safer bet than the alternative; cleaning it with the disgusting sponge(海绵) in the office kitchen “The sponge in the break room probably has the highest bacteria count of anything in the office.” Starke said if the idea of not washing horrifies you , just stick the sponge in the microwave before using. Otherwise, though, reel free to continue your lazy ways without guilt.

1What does the passage intend to tell us?

A. It is harmful to drink coffee with sugar.

B. It’s okay not to wash your coffee cup regularly.

C. The hot water contributes to the bacteria growing.

D. Drinking from unwashed coffee cups causes diseases easily.

2What do we know from Stark’s words?

A. The coffee cup in the office must be put in the microwave to clean.

B. It’s easy to get infected if you often use the same unwashed cup.

C. The coffee cup shouldn’t be shared in the office.

D. It’s good way to grow bacteria in an unwashed cup.

3What does the underlined part “your lazy ways” refer to ?

A. Leaving your coffee cup unwashed. B. Sticking the sponge in the microwave

C. Using Paper cups only in the office D. Cleaning your coffee cup with sponge.

4Where does the passage probably come from?

A. A travel brochure. B. A science magazine.

C. An official statement. D. An entertainment program.

【答案】

1B

2C

3A

4B

【解析】本文是一篇说明文。本文主要讲了不洗杯子不一定比经常洗杯子更容易感染,专家觉得如果没有特殊情况,最好不要洗你的杯子。

1主旨大意题。通读全文,文章主要想告诉我们不经常洗杯子也没事的,故B选项正确。

2细节理解题。由 it’s fine to never wash your cup, as long as you’re not sharing it with anybody else.可知,只要你不把杯子给别人用,从来不洗也没关系,故C选项正确。

3推测判断题。结合上文,这里的“your lazy ways”应该是跟不洗杯子有关,所以是 Leaving your coffee cup unwashed.故A选项正确。

4主旨大意题。本文主要讲了专家对应不应该经常洗杯子的观点,是一篇科学报道,所以可能来自于A science magazine.科学杂志,故B选项正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Around four years ago, I received a call from the principal of our school as to the “Parents View” talk

the next morning. He asked me to speak to the group. After the call, my whole body became feverish and panicky. The time from his call to the next morning seemed like years. The whole night, I could not sleep with many ominous apprehensions in mind. One of them was to call the principal with regret and tell him that I could not come. Finally, I gathered some courage. I thought, “If I miss this opportunity, surely the school will never invite me again to any of their programs.”

I reached the school in time. Before my turn came, my whole body was trembling. When my turn came and I started speaking, my heartbeat increased and my mouth went dry. I wasn’t even able to read the written speech properly. I was not aware of where I was standing and what I was reading. That was the day when I realized my biggest weakness, Public Speaking.

After my speech, I met with the principal and explained what happened to me. He told me that this happens to everyone. Even great speaker, faced the same things when they started. He suggested that I come again next time.

Around one month later, I was invited to refer to a topic on Motivation. This time I was feeling comfortable. My speech was not only appreciated by the principal as well as the teachers, because I was able to get my idea across to them. They encouraged and praised my efforts.

After delivering it successfully, I became more confident. l said to myself, “If I can speak in front of such a learned audience, like the principal who educates others, I can now speak in front of others too.”

I started delivering lectures in my plant, on various topics like Self Motivation, Personality Development, Personal Excellence, Spoken English and Presentation Skills. This has become a passion for me. I learned that everything is possible if we have the courage to take the first step.

【1】 The author of the passage aims to tell us _________.

A. No pains, no gains.

B. No way is impossible to courage.

C. .Diligence is the mother of success.

D. A journey of a thousand miles begins with a single step.

2 In the first paragraphthe underlined word feverishprobably means_____ .

A. fevered B. painfulC. shakyD.frozen

3What can we learn from the text?

A. He used to dislike giving a lecture at first.

B. He called the principal with regret and told him that he could not come.

C. His first lecture was a complete failure.

D. He loves and does well in delivering lectures now.

4Which of the following is the best title for the passage?

A. Public Speaking Makes a Man Nervous.

B. Practice Makes a Man a Better Speechmaker.

C. Principal Provides the Best Chances.

D. Spoken English Develops in Making Speeches.

【题目】You're happy to let your best friend borrow your mountain bike, but would you be willing to loan it out to a total stranger if you could make some money from the arrangement?

That's the idea behind peer-to-peer (P2P) renting, a new model concluded by sites such as eBay and Craigslist. Instead of selling an idle (闲置) thing, you loan it to people in your town, get paid a small rental fee and gel it back when the borrower's done with it. In the past few years, almost a dozen websites have popped up promising to connect lenders and borrowers. For example, you can use GetAround to rent out your car or motorcycle, SnapGoods to rent out electronics and gadgets, ToolSpinner to rent electric drills and lawnmowers, Zaarly and Knb to rent out a little bit of everything else.

Old as it may sound, P2P renting is more high-tech than before, with websites that avoid cash for credit cards. A user creates an online listing for the item she wants to rent out, choosing her own rental fee. When someone wants the item, he keeps it on an online calendar, and the two arrange a time and place for pickup. Each site operates a little differently, but all use technology to make renting easy, safe and relatively inexpensive.

Why rent your idle things? You may not make a ton of money, but it is a good way to get some use out of idle things. The people who rent those goods are able to save thousands of dollars by renting instead of buying new.

There may be other benefits. "It brings convenience, security and adventure," says Ali Hart, JustSharclt's spokesperson. “But, more importantly, we're really connecting people and building community, too."

Get to know your neighbors and make a few dollars in the process? Sounds like a good deal.

1What can GetAround, SnapGoods, ToolSpinner, Zaarly and Krrb possibly be?

A. the companies selling idle things

B. the websites for P2P renting

C. the special people good at P2P renting

D. the courses to teach people to do P2P renting

2What does the third paragraph mainly talk about?

A. How credit cards are used in P2P renting.

B. Why P2P renting should be encouraged.

C. How P2P renting works online.

D. Where the lenders and borrowers meet.

3According to Ali Hart, what’s the greatest benefit of P2P renting?

A. Making a considerable sum of money.

B. Saving money and protecting the environment. .

C. Making the Internet convenient and safe.

D. Keeping people in the community connected.

4What might be the purpose of the passage?

A. To encourage people to do P2P renting online.

B. To teach people how to rent idle things.

C. To explain why the Internet changes our life.

D. To guide people to be fashion consumers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网