题目内容
【题目】Part-time jobs for 15 and 16 years olds
Waiter / Waitress A job as a waiter or waitress is a good choice for 16-year-olds. Not only can one earn $9-$12 an hour, but they can also get the tips (小费). Most people that visit a restaurant don’t just have good food. They come here to relax and have a good time. Besides serving food quickly, a young waiter who talks to them politely with a smile on his face will make the diners enjoy their time at the restaurant. |
Work in a library If one is fond of books, working in a library is another suitable choice. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can actually sit down and finish their homework. So on returning home, they would have time to hang around with friends or just relax. So working in a library is an excellent part-time job for teens, especially for school students. |
Internet jobs There are many ways of making money through online jobs like clicking on advertisements, visiting sites and signing up with them. However, such online jobs don’t pay well. A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers. |
【1】 A student who is busy with his research paper will probably choose to work ______.
A. in a restaurant B. in a library
C. on the Internet D. in an IT company
【2】The writer wrote this text to ______.
A. tell us the importance of doing part-time jobs
B. advise teenagers how to choose a part-time job
C. teach young people how to make lots of money
D. introduce his/her experience of doing part-time jobs
【3】 Why do some companies ask the teens to do surveys?
A. The teens have more free time.
B. They can pay less to the teens.
C. They need advice to make products for teens.
D. The teens usually express their true opinions.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【解析】
试题分析:这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议,包括服务员,图书馆的工作,和网络的工作。介绍了适合这些工作的人和如何做好这些工作。
【1】B 细节理解题:从文章第二部分的句子:可知忙于论文的学生可能会选择在图书馆上班,选B
【2】B 写作意图题:从文章的内容和标题Part-time jobs for 15 and 16 years olds:可知作者写这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议,选B
【3】C 细节理解题:从文章第三部分的句子:A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers.可知公司让年轻人做调查是他们需要给年轻人做产品的建议,选C 。
【题目】清江中学一年一度的“校园文化艺术节”在每年4月份举行。最近你班同学就高中学生是否有必要参加校园文化艺术节进行了讨论,并持有不同看法。请你根据下面提示用英语写一篇150字左右的短文,介绍相关情况并发表自己的观点。
大部分同学赞成 | 1.校园文化艺术节可以使学校生活丰富多彩,缓解学生的学习压力; 2.可以加深同学之间的了解; 3.可以展示自我,赢得尊重。 |
少部分同学反对 | 1.排练节目浪费时间, 浪费金钱; 2.有些同学太专注于活动,学习的精力分散了,这影响学习; 3艺术节期间,有些同学着装与行为怪异,不符合校规。 |
你的观点 | 1.… 2. …(至少两点) |
注意:1.文章的开头已经给出; 2.字数150字左右(不包括已给的起始句)
参考词汇: 缓解: relieve (v.), 排练: rehearse (v.)
As to whether it is necessary for senior school students to take part in the “Campus Culture & Art Festival”, a heated discussion was held in our class.________________________
__________________________________________________