题目内容

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

In June 2013, a five-year-old boy, Toby, was walking home from school thinking about the long summer ahead. Money was tight that year and Toby’s parents had told him they would not be able to afford a holiday.

Instead of dreaming about foreign travel, he had been reading a book, Letter to New Zealand, where the author explains what happens in an envelope’s journey from England to the other side of the world. As they neared their house, Toby asked his mum, Sabine, if he could write a letter to New Zealand. After a few more steps, he was struck by an even better idea. “Can I write a letter to every country in the world?”

Sabine says she often wonders what would have happened if she had replied differently that day. “It was just one of those typical questions that five-year-old have,” she says. “If he had asked me in the evening when I was tired, I might have refused. But as parents you realize there’s a lot of power in just allowing kids to have a go. Also, it seemed a nice way to do some armchair exploration. So I told him” Let’s see how far you get.”

The answer was very far indeed. Toby has since written and posted letters to all 193 UN member states, as well as numerous other bad-conditioned areas with comforting ones.

To date he has written 681 letters—the best of which have been selected to appear in a new book called Dear World, How Are You? - although so productive is Toby’ pen that the number will have risen by the time you read this.

“Writing these letters has made me realize that the world isn’t actually all that big,” he says with a grin.

In the future, part of him would like to be a musical director to turn his beloved Star Wars into a ballet. Of course, he also hopes to travel the globe in person to see some of the countries where his letters have ended up.

“We’re so lucky to have this wonderful world, and I hope we can live on planet Earth in peace.”

【1】Why did Toby want to write letters to other countries?

A. He was good at writing.

B. He got inspired by a book.

C. He was eager to go abroad.

D. He wanted others to help his family.

【2】From Toby’s mother’s words, we know that at first____.

A. she got tired of her son’s request

B. she believed her son would succeed

C. she thought her son’s idea was of no value

D. she thought she should give her son a try

【3】What’s the influence of writing letters to Toby?

A. He has to put his letters into a book.

B. He understands more about the world.

C. He becomes productive in writing stories.

D. He has traveled to 193 UN number states.

【4】How can we describe Toby?

A. Clever and persistent.

B. Brave and strong-willed.

C. Ambitious and kind-hearted.

D. Hardworking and humorous.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】B

【4】C

【解析】本文描述的是一个五岁的男孩Toby受Letter to New Zealand这本书的影响,了解了更多关于世界的知识,他还希望亲自周游世界去看一些国家,并希望我们能和平地生活在这个星球上。

【1】B推理判断题。根据第二段第一句Instead of dreaming about foreign travel, he had been reading a book, Letter to New Zealand, where the author explains what happens in an envelope’s journey from England to the other side of the world.他一直读一本书,Letter to New Zealand,在这本书里作者解释了发生在一个信封的旅程,从英国到世界的另一边。可知Toby给其他国家写信是受到这本书的鼓励。故选B。

【2】D细节理解题。根据第三段第四句But as parents you realize there’s a lot of power in just allowing kids to have a go.作为父母,意识到允许孩子们有一个尝试。故选D。

【3】B推理判断题。根据倒数第二段最后一句Writing these letters has made me realize that the world isn’t actually all that big。写这些信使我意识到世界其实并不是那么大,可知关于世界他了解了很多。故选B。

【4】C推理判断题。根据最后两句he also hopes to travel the globe in person to see some of the countries where his letters have ended up. 他还希望亲自周游世界去看一些国家“We’re so lucky to have this wonderful world, and I hope we can live on planet Earth in peace.”我们幸运有这么精彩的世界,我希望我们能和平地生活在这个星球上。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A food chain is a simple way of explaining how each living thing gets its food.For examplea simple African food chain might consist of three parts(1)trees and bushes(2)giraffes; and(3)lions.Each link in a food chain is food for the next link.Food chains always start with plants and end with animals.

Plants are at the bottom of the food chain.Scientists call them producersbecause they use light energy from the sun to produce food from carbon dioxide and water through photosynthesis(光合作用)Animalsunlike plantscan't produce their own food.Insteadthey must eat plants or other animals.This is why scientists call them consumers.

Consumer animals fall into three categories.Herbivores eat only plants.Carnivores eat only other animals.Omnivores eat both plants and animals.In addition to producers and consumersthere are also decomposers.These organismssuch as bacteria and fungifeed on decaying matter.They help the food chain by speeding up the decaying process that releases minerals back into the soil to be absorbed by plants as nutrients.

Most food chains have only four or five links in them.As you go up a food chainthe amount of energy at each level diminishesbecause some of the energy is lost in the form of waste or is used up by the organism at that level.That is why it takes many plantsfor exampleto feed a few giraffes who in turn feed one lion.

Most animals are part of many different food chainsbecause they must eat more than one type of food to satisfy their energy needs.All of these interconnected food chains form a more complex structure called a food web.Humansfor exampleare at the center of a very complex food webbecause we tend to eat many different types of plants and animals.

【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章以食物链为话题,分析说明了自然界中动植物相互依存的关系,并提出了食物链中的主体——食草动物、食肉动物和草肉皆食动物。

1Which of the following tells us the African food chain?

ATreesgiraffes and lions live on one another.

BGiraffes eat lions and lions feed on bushes.

CLions live on giraffes and giraffes eat trees.

DBushes live on lions and lions eat giraffes.

2In the second paragraphthe author is mainly to________

Aemphasize the importance of the plants

Bcompare the plants and the animals

Cpresent the scientists' different views

Dexplain the producers and consumers

3The underlined word diminishes(in Paragraph 4)probably means________

Achanges Bdecreases

Ddisappears Dincreases

4Those that may lie in the centre of the food chain are______

Athe omnivores Bthe decomposers

Cthe herbivores Dthe carnivores

5What would be the best title for this passage?

AThe types of plants and animals

BThe differences among the living things

CThree categories of the consumers

DThe food chain in the natural world

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Choke Selassie, aged 13, is working hard to help drivers avoid potholes(坑洼). The eighth-grader was inspired to kick off his creation on a recent morning, when his mother was driving him to school. Their car was damaged as it went over a huge pothole in the middle of the street in their hometown of Jackson, Mississippi. He decided to do something about the pothole problem in his city.

Choke developed the app with his friends Rodriguez Ratliff and Emmanuel Brooks. When the app detects a pothole, it is highlighted in red. And if you get close to the pothole, your phone will warn you with a beep. Drivers can also use the app to report any potholes and look for other routes they can take to avoid roads that have them.

The app relies on current available information about the streets of Jackson, already stored in a database of the city’s 311 call system. Through the call system, citizens dial 3-1-1 to report non-emergency problems which include potholes. Choke and his friends determined that focusing on the 10 busiest streets in Jackson would give them a large enough sample size to test the prototype.

While developing the app, the boys took part in a Minority Male Makers Program sponsored by Verizon and held at Jackson State University. They learned 3D printing and design, and how to create apps. Through the program, Choke and his friends received encouragement and guidance.

Although the app isn’t yet available for sale, Choke is already looking for ways to improve the app. He hopes to add more to it until it spreads all over the country.

【1】Why is the car damage mentioned in the first paragraph?

A. To scold the road builders.

B. To introduce their bad luck.

C. To tell the inspiration for the app.

D. To warn the danger of careless driving.

【2】What is the app used to do?

A. Warn drivers about potholes.

B. Help drivers obey traffic rules.

C. Tell drivers to avoid red lights.

D. Stop drivers using mobile phones.

【3】How does the app work through the 311 call system?

A. By replying to citizens’ calls.

B. By broadcasting traffic accidents.

C. By settling non- emergency problems.

D. By using its information about potholes.

【4】Which can be Choke’s future target?

A. Encouraging more kids to create apps.

B. Taking part in more learning programs.

C. Making the app available for sale online.

D. Making the app include streets nationwide.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网