题目内容
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
In June 2013, a five-year-old boy, Toby, was walking home from school thinking about the long summer ahead. Money was tight that year and Toby’s parents had told him they would not be able to afford a holiday.
Instead of dreaming about foreign travel, he had been reading a book, Letter to New Zealand, where the author explains what happens in an envelope’s journey from England to the other side of the world. As they neared their house, Toby asked his mum, Sabine, if he could write a letter to New Zealand. After a few more steps, he was struck by an even better idea. “Can I write a letter to every country in the world?”
Sabine says she often wonders what would have happened if she had replied differently that day. “It was just one of those typical questions that five-year-old have,” she says. “If he had asked me in the evening when I was tired, I might have refused. But as parents you realize there’s a lot of power in just allowing kids to have a go. Also, it seemed a nice way to do some armchair exploration. So I told him” Let’s see how far you get.”
The answer was very far indeed. Toby has since written and posted letters to all 193 UN member states, as well as numerous other bad-conditioned areas with comforting ones.
To date he has written 681 letters—the best of which have been selected to appear in a new book called Dear World, How Are You? - although so productive is Toby’ pen that the number will have risen by the time you read this.
“Writing these letters has made me realize that the world isn’t actually all that big,” he says with a grin.
In the future, part of him would like to be a musical director to turn his beloved Star Wars into a ballet. Of course, he also hopes to travel the globe in person to see some of the countries where his letters have ended up.
“We’re so lucky to have this wonderful world, and I hope we can live on planet Earth in peace.”
【1】Why did Toby want to write letters to other countries?
A. He was good at writing.
B. He got inspired by a book.
C. He was eager to go abroad.
D. He wanted others to help his family.
【2】From Toby’s mother’s words, we know that at first____.
A. she got tired of her son’s request
B. she believed her son would succeed
C. she thought her son’s idea was of no value
D. she thought she should give her son a try
【3】What’s the influence of writing letters to Toby?
A. He has to put his letters into a book.
B. He understands more about the world.
C. He becomes productive in writing stories.
D. He has traveled to 193 UN number states.
【4】How can we describe Toby?
A. Clever and persistent.
B. Brave and strong-willed.
C. Ambitious and kind-hearted.
D. Hardworking and humorous.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】本文描述的是一个五岁的男孩Toby受Letter to New Zealand这本书的影响,了解了更多关于世界的知识,他还希望亲自周游世界去看一些国家,并希望我们能和平地生活在这个星球上。
【1】B推理判断题。根据第二段第一句Instead of dreaming about foreign travel, he had been reading a book, Letter to New Zealand, where the author explains what happens in an envelope’s journey from England to the other side of the world.他一直读一本书,Letter to New Zealand,在这本书里作者解释了发生在一个信封的旅程,从英国到世界的另一边。可知Toby给其他国家写信是受到这本书的鼓励。故选B。
【2】D细节理解题。根据第三段第四句But as parents you realize there’s a lot of power in just allowing kids to have a go.作为父母,意识到允许孩子们有一个尝试。故选D。
【3】B推理判断题。根据倒数第二段最后一句Writing these letters has made me realize that the world isn’t actually all that big。写这些信使我意识到世界其实并不是那么大,可知关于世界他了解了很多。故选B。
【4】C推理判断题。根据最后两句he also hopes to travel the globe in person to see some of the countries where his letters have ended up. 他还希望亲自周游世界去看一些国家“We’re so lucky to have this wonderful world, and I hope we can live on planet Earth in peace.”我们幸运有这么精彩的世界,我希望我们能和平地生活在这个星球上。故选C。