题目内容

【题目】Cloze 1(2017·新课标I卷)

体裁

文章话题

词数

建议时间

难度

自测正确率

说明

人们对于食物中的脂肪和盐分的态度

221

10分钟

★★★☆☆

There has been a recent trend in the food service industry toward lower fat content and less salt. This trend, which was started by the medical community(医学界) 1 a method of fighting heart disease, has had some unintended side 2 (effect) such as overweight and heart disease the very thing the medical community was trying to fight.

Fat and salt are very important parts of a diet. They are required .3 (process) the food that we eat, to recover from injury and for several other bodily functions. When fat and salt 4 (remove) from food, the food tastes as if is missing something. As 5 result, people will eat more food to try to make up for that something missing. Even 6 (bad), the amount of fast food that people eat goes up. Fast food ___7___ (be) full of fat and salt; by 8 (eat) more fast food people will get more salt and fat than they need in their diet.

Having enough fat and salt in your meals will reduce the urge to snack(吃点心) between meals and will improve the taste of your food. However, be 9 (care) not to go to extremes. Like anything, it is possible to have too much of both, 10 is not good for the health.

【答案】

【1】as

【2】effects

【3】to process

【4】are removed

【5】a

【6】worse

【7】is

【8】eating

【9】careful

10】which

【解析】

【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述了对于食物中的脂肪和盐分,人们的态度不一。脂肪和盐分对于健康来说是必不可少的,但如果人们摄入过多的脂肪和盐分,自身的健康将会受到损害。

【1】 考查介词。句意:这一趋势最初始于医学界作为一种对抗心脏病的方法。as表示作为,以……身份,故填as。

【2】 考查单复数。分析语境可知作者表达的意思是一些不为人知的副作用,根据前文的some可知side effect(副作用)有很多,故填effects。

【3】 考查不定式。句意:他们被要求加工食物。require表示要求require sb. to do sth.表示要求某人做某事,被动形式为sb. be required to do sth.(某人被要求做某事)。故填to process

【4】 考查被动语态。句意:当脂肪和盐分从食物中被去掉。分析可知fatsalt和move之间是被动关系,脂肪和盐分是两种东西,且是被人们去掉,所以用被动语态。故填are removed

【5】 考查冠词。固定短语as a result表示结果。句意:结果,人们将吃更多的食物去弥补损失的东西。故填a。

【6】 考查比较级。句意:更糟糕的是,人们所吃快餐的数量增加了。故填worse。

【7】 考查主谓一致。句意:快餐食物中满是脂肪和盐。fast food的意思是快餐,表示一类食物,为不可数名词,谓语动词用单数形式。故填is。

【8】 考查动名词。句意:通过吃更多的快餐,人们将在饮食中摄入超过需求量的脂肪和盐。根据前文中的by可知此处应该填名词、动名词,所以填eating

【9】 考查形容词。句意:然而,注意不要走极端。分析语境可知be后面应该用形容词作表语,故填careful

【10】 考查非限制性定语从句。句意:很可能摄入过多的脂肪和盐,那对健康没有好处。分析可知which is not good for the health为非限制性定语从句先行词前面的整句话

练习册系列答案
相关题目

【题目】 (共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How can a teen set themselves up for success? Here are some important points that you may find helpful.

Figure out your goals in life and work toward them. Start thinking about careers you would like to be in, but make a good choice based on your interests and strengths. 1 You could also work towards non-career related goals, such as creating your own fundraiser, getting good grades in school, joining in a team sport, etc. Challenge yourself and you’ll be surprised at what you can accomplish!

Don’t get into any trouble, legal or otherwise. It could ruin your future plans. Avoid the peer pressure and keep away from the cigarettes, alcohol, and drugs. 2 If you’re being pressured into anything, walk away. If you can avoid these things during your teen years, they’re a lot easier to avoid once you’re out of high school and away from peer pressure.

Have good friends to help you out! 3 Be with people who make you happy. Create a group of supportive, loving friends that can help you succeed in life and live your dreams. Find a few really good friends that will stick with you once you leave high school.

4 Join a sports team at school or out of school. Take your dog for a nice, long walk. Join a yoga group, go swimming at the local recreation center, or do sit-ups during commercial breaks on TV! Just exercise! 5 Studies show that people who are actively involved in activities in their teen years will be more active when they’re adults.

A. Get active!

B. Go for a run around your neighborhood.

C. This could be your job for the rest of your life!

D. You will start forming your own ideas this way.

E. It helps you feel better, mentally and physically.

F. Friends are there to support you and lift your spirits.

G. Obey the law and avoid ending up in the back of a police car.

【题目】“桂林山水甲天下”是赞美喀斯特山水风光的一句名言。人们将这里的自然景观归为“四绝”, 即簪山、带山、幽洞、奇石。据此完成下列各题。

1“我想去桂林呀我想去桂林,可是有时间的时候我却没有钱;我想去桂林呀我想去桂林,可是有了钱的时候我却没时间。”这首歌形象地说明,一个人要想成为合格的旅游者,应该具备的条件有:( )

①较雄厚的经济基础 ②必要的闲暇时间 ③旅游偏好 ④旅游动机

A. ①②③ B. ②③④ C. ①②④ D. ①③④

2桂林山水的美学价值主要体现在:( )

A. 听觉美 B. 色彩美 C. 动态美 D. 形象美

3目前影响桂林地区旅游资源开发的主要因素是:( )

A. 游览的价值 B. 交通的通达性

C. 环境的承载量 D. 旅游接待能力

4旅游业的经济作用有 ( )

A. 旅游业的发展能带动酒店、餐饮、交通运输等第三产业的发展

B. 有了旅游业的发展才有国民经济其他部门的发展

C. 有利于国家间、地区间的文化交流

D. 旅游业在国民经济中发挥着主导作用

5关于旅游资源的叙述,正确的是(  )

①旅游资源通常划分为自然景观和人文景观两种类型

②自然景观更多地表现在教育性旅游方面的意义

③人文景观对于探险猎奇、游乐、疗养等性质的旅游具有重要意义

④人文景观更多地表现在教育性旅游方面的意义

A. ①② B. ②③ C. ②④ D. ①④

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网