题目内容

【题目】 (共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The need for love is deeply rooted in the human psyche(灵魂). 16 Separateness, according to psychologists, means to be cut off, helpless and alone in the world. It is the source of all anxiety.

17 It can be selfish and possessive, or unselfish and giving. Abraham Maslow distinguishes between two kinds of love: B-love or being love means love for another person; unselfish love not dependent upon your own needs. D-love or deficiency-love is a selfish possessive love which is based upon someone elses ability to satisfy your needs.

D-love is conditional. It depends upon whether personal needs continue to be met. But B-love is unconditional. 18 Furthermore, as it depends upon who you are, it is possible only when you allow yourself to be known to the other person.

The psychologist Erich Fromm also distinguished between two types of love. 19 Symbiotic union is an immature love based upon the satisfaction of needs and is similar to Maslows concept of D-love.

Mature love, on the other hand, is a relationship that allows individuals to retain (保持) their independence, their identity, and their integrity. In mature love people can overcome their sense of separateness yet continue to be themselves. The immature lover would say, I love you because I need you, but the mature one: ____20____

A. Every one of us needs love.

B. There are two types of love.

C. I need you because I love you.

D. Love is a way of overcoming the feeling.

E. It depends not upon what you do, but who you are.

F. These two types are quite different from each other.

G. They are immature love, called by him symbiotic union(共同体), and mature love.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】E

【4】G

【5】C

【解析】

语篇解读】本文是一篇议论文,深度剖析了什么是爱,并用不同的心理学家的理论进行论述。

【1】根据本空的上下文可知此处讲的是爱与分离的关系,即爱是克服孤独感的方法,故D项符合语境。

【2】根据本空后的"It can be selfish and possessive, or unselfish and giving."可知,此处是说爱有两种形式,故B项符合语境。

【3】根据本空后的"Furthermore, as it depends upon who you are, it is possible only when you allow yourself to be known to the other person."可知,此处是说它不是取决于你做了什么,而是取决于你是谁,故E项符合语境。

【4】本空前的"two types of love"提到了两种爱,而本空后的"Symbiotic union is an immature love based upon the satisfaction of needs" 提到了不成熟的爱,由此可知此处说的是另一种爱,即成熟的爱,故G项符合语境。

【5】本空前的"I love you because I need you"是不成熟的爱人说的话,此处是说成熟的爱人会说什么,应与其相反C项符合语境。

练习册系列答案
相关题目

【题目】七选五

根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Happy birthday! Do birthdays really make people happy? 1 Birthdays celebrate the day when we were born. Besides, that extra candle on the cake suggests another year of growth and maturity(成熟) or so we hope. We all like to imagine that we are getting wiser and not just older. Most of us enjoy seeing the wonder of growth in others as well. For instance, seeing our children develop and learn new things makes us feel proud. For Americans, like people in most cultures, growing up is a wonderful process. But growing old? 2

Growing old is not exactly for people in youth-oriented American culture. 3 As the old saying goes, You’re young as you feel. Older people joke about how many years young they are, rather than how many years old. People in some countries value the aged as a source of experience and wisdom. But Americans seem to favor those that are young, or at least young at heart.

Many older Americans find the golden years to be anything but golden. Economically, senior citizens often struggle just to get by. Retirement at the age of 65 brings a sharp decrease in personal income. Social security benefits usually cannot make up the difference. Older people may suffer from poor nutrition, medical care, and housing. 4 American sociologist Pat Moore once dressed up like an older person and wandered city streets. She was often treated rudely even cheated and robbed. However, dressed as a young person, she received much more respect.

5 Why? People are living longer. Fewer babies are being born. And middle-aged baby boomers are rapidly entering the group of the elderly. America may soon be a place where wrinkles(皱纹) are in. Marketing experts are already noticing this growing group of consumers.

A. Of course they do.

B. That is a different story.

C. Most people in America like the young.

D. Some even experience age discrimination(歧视).

E. The population in America grows larger every year.

F. Most Americans like to look young, act young and feel young.

G. Unfortunately, the elderly population in America is increasing fast.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网