题目内容

【题目】(河南省重点中学协作体2016届高三第二次适应性考试)阅读理解。

Do the exercise15 through 25,Give the different forms of the verbs on page50 of your French workbook. Read page12 through 20 of the Shakespeare play, and when you have finished that, don’t forget to fill the missing chemical symbols on the Periodic Table of Elements worksheet.

Homework is a major part of going to class, and it helps students grasp important concepts. Luckily, you can do a few things to make homework less painful.

First, be sure you understand the assignment. Write it down in your notebook or day planner if you need to, and don’t be afraid to ask questions about what is expected. It is much easier to take a minute to ask the teacher during or after class than to struggle to remember later at night!

Second, use any extra time you have in school to work on your homework. Many schools have study halls that are specifically designed to allow students to study or get homework done. It is attractive to hang out with friends during study periods or unscheduled time, but the more work you can get done in school, the less you will have to do at night.

Third, pace yourself. If you don’t finish your homework during school, think about how much you have left and what else is going on that day, and then budget your time. Most high school students have between 1 and 3 hours of homework a night. If it is a heavy-homework day and it seems like you have got an assignment on every subject but gym and lunch, you will need to devote more time to homework schedule, especially if you are involved in sports or activities or have an after-school job.

【1】The first paragraph is probably ______.

A. examination items

B. a list of homework

C. some teacher training tasks

D. some learning methods

【2】What is the author’s attitude towards homework’s effect on students?

A. Opposing. B. Impatient.

C. Approving. D. Concerned.

【3】One way to reduce your burden of homework at night is to ______.

A. take part in studying teams

B. appeal for teachers’ aid at any time

C. focus full attention on teachers’ lecture

D. make full use of the time at school

【4】 Which of the following would be the best title of the passage?

A. Why Students Should Do Homework

B. How to Make Homework Less Work

C. It is High Time Teachers Gave Less Homework

D. Who is to Blame for Children’ s Poor Eyesight

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】B

【解析】

试题分析:家庭作业是学习中非常重要的一部分,能够帮助学生学习很多重要的概念。文章介绍了好几种让家庭作业更轻松的好的建议。

【1】B 细节理解题。根据第一段Do the exercise15 through 25,Give the different forms of the verbs on page50 of your French workbook. Read page12 through 20 of the Shakespeare play.....很清楚第看出这是老师布置给学生的作业清单。故B正确。

【2】C 推理判断题。根据第二段第一句Homework is a major part of going to class, and it helps students grasp important concepts.可知作者认为作业是学习的重要部分,能够帮助学生理解一些重要的概念。说明作者对于作业持支持的态度。故C正确。

【3】D 推理判断题。根据第四段第一句Second, use any extra time you have in school to work on your homework.可知我们要使用在校的额外时间来完成家庭作业。也就是要充分利用在校的时间。故D项正确。

【4】B 标题概括题。本文第一段属于引导段落,引出第二段Homework is a major part of going to class, and it helps students grasp important concepts. Luckily, you can do a few things to make homework less painful.接下来几段介绍了几种让家庭作业更轻松的方法。故B正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

A scientist working at her lab bench and a six-old baby playing with his food might seem to have little in common.After all,the scientist is engaged in serious research to uncover the very nature of the physical world,and the baby is,well, just playing…right?Perhaps,but some developmental psychologists have argued that this “play” is more like a scientific investigation than one might think.

Take a closer look at the baby playing at the table. Each time the bowl of rice is pushed over the table edge, it

falls in the ground---and, in the process, it belongs out important evidence about how physical objects interact ; bowls of rice do not flood in mid-sit, but require support to remain stable. It is likely that babies are not born knowing the basic fact of the universe; nor are they ever clearly taught it. Instead, babies may form an understanding of object support through repeated experiments and then build on this knowledge to learn even more about how objects interact. Though their ranges and tools differ, the baby’s investigation and the scientist’s experiment appear to share the same aim(to learn about the natural world ), overall approach (gathering direct evidence from the world), and logic (are my observations what I expected?).

Some psychologists suggest that young children learn about more than just the physical world in this way---that they investigate human psychology and the rules of language using similar means. For example, it may only be through repeated experiments, evidence gathering, and finally overturning a theory, that a baby will come to accept the idea that other people can have different views and desires from what he or she has. for example, unlike the child , Mommy actually doesn’t like Dove chocolate.

Viewing childhood development as a scientific investigation throws on how children learn ,but it also offers an inspiring look at science and scientists. Why do young children and scientists seem to be so much alike? Psychologists have suggested that science as an effort ---the desire to explore, explain, and understand our world---is simply something that comes from our babyhood. Perhaps evolution provided human babies with curiosity and a natural drive to explain their worlds, and adult scientists simply make use of the same drive that served them as children. The same cognitive systems that make young children feel good about feel good about figuring something out may have been adopted by adult scientists. As some psychologists put it, ”It is not that children are little scientists but that scientists are big children.”

【1】According to some developmental psychologists,

A. a baby’s play is nothing more than a game.

B. scientific research into babies; games is possible

C. the nature of babies’ play has been thoroughly investigated

D. a baby’s play is somehow similar to a scientist’s experiment

【2】We learn from Paragraph 2 that

A. scientists and babies seem to observe the world differently

B. scientists and babies often interact with each other

C. babies are born with the knowledge of object support

D. babies seem to collect evidence just as scientists do

【3】Children may learn the rules of language by

A. exploring the physical world

B. investigating human psychology

C. repeating their own experiments

D. observing their parents’ behaviors

【4】What is themain idea of the last paragraph?

A. The world may be more clearly explained through children’s play.

B. Studying babies’ play may lead to a better understanding of science.

C. Children may have greater ability to figure out things than scientists.

D. One’s drive for scientific research may become stronger as he grows.

【5】What is the author’s tone when he discusses the connection between scientists’ research and babies’ play?

A. Convincing. B. Confused.

C. Confidence. D. Cautious.

【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了孩子的玩耍和科学家的研究有共同之处。

【题目】阅读理解。

You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson.Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?

Jane Addams(1860-1935)

Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addans helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need In 1931,Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.

Rachel Carson(1907-1964)

If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.

Sandra Day OConnor(1930-present)

When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952,she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and ,in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.

Rosa Parks(1913-2005)

On December 1,1955,in Montgomery, Alabama,Rasa Parks would not give up her seat on a bus to a passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgmery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. The span>only tired I was, was tired of giving in, said Parks.

【1】What is Jane Addams noted for in history?

A. Her social work.

B. Her lack of proper training in law.

C. Her efforts to win a prize.

D. Her community background.

【2】 What is the reason for OConnors being rejected by the law firm?

A. Her lack of proper training in law.

B. Her little work experience in court.

C. The discrimination against women.

D. The poor financial conditions.

【3】 Who made a great contribution to the civil-rights movement in the US?

A. Jane Addams.

B. Rachel Carson.

C. Sandra Day OConnor.

D. Rosa Parks.

【4】 What can we infer about the women mentioned in the text?

A. They are highly educated.

B. They are truly creative.

C. They are pioneers.

D. They are peace-lovers.

【题目】(河南省焦作市2016届高三第一次模拟)阅读理解。

The editor of the new Cool Camping Britain guide chooses some of his favorite new finds in England, Wales and Scotland.

Cleadale, Isle of Eigg, Inner Hebrides

Is this Britain’s most beautiful campsite? From the grassy point looking seaward to the mountains, it’s not hard for campers to see how the island inspired The Lord of the Rings author’s fantasy landscapes. The campsite itself is as wild and wonderful as its setting.

Open April September, from £5 per tent per night.

Swattesfield, Thornham Magna, Suffolk

Deep in the wilds of north Suffolk, this seven-acre campsite has only been open for a few years, with two fields separated by a lake and surrounded by woodland. The position is perfect. It’s a great place to do nothing but get into nature. You can put up your tent in the bottom field or the woodland beyond.

Open Easter October, from £10 per tent per night.

Pleasant Streams Farm, near St Austell, Cornwall

This site, by a lake, is all about simple pleasures. Located in the former mining village, it has a summerhouse(凉亭)with books and games for a rainy day. There are many animals including pigs, hens, goats and ducks on the farm and a pub just a 10- minute stroll away. There’s very little to do here, no bells and no whistles. Campfires are encouraged.

Open Easter September, from £10 per tent per night.

Troytown Campsite, St Agnes, Isles of Sciily

Its only campsite, Troytown, couldn’t be in a more remote position. Isolation is its greatest advantage so bring plenty of books to read and don’t expect a phone signal. But at least one of life’s necessities is available. Lying on the hillside overlooking the bay and near the island of the Gugh, it might just win the prize for best beer garden view in England.

Open March October, from £7. 50 per tent per night,

【1】Which of the following is TRUE about Cleadale, Isle of Eigg, Inner Hebrides?

A. It has been open for a few years.

B. A beautiful lake surrounds it.

C. It offers the longest service.

D. The rent of a tent per night is the lowest.

【2】Which place can you choose if you like a simple farm life?

A. Cleadale, Isle of Eigg, Inner Hebrides.

B. Swattesfield, Thornham Magna, Suffolk.

C. Pleasant Streams Farm, near St Austell, Cornwall.

D. Troytown Campsite, St Agnes, Isles of Scilly.

【3】In Troytown Campsite, St Agnes, Isles of Scilly, you can’t ________.

A. contact others by phones

B. view the bay from the hillside

C. get everyday necessities

D. relax yourself by reading

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网