题目内容
【题目】A
Disabled Students' Allowances are grants (补助金) to help meet the extra costs of studying that students face as a direct result of a disability or specific learning difficulty.
The allowances provide help for full-time, part-time and postgraduate students. The amount you can get does not depend on your household income. You do not have to repay this help.
Do you qualify?
To apply, you will have to show your local authority written proof of your disability from an appropriate medical professional.
If you have a specific learning difficulty such as dyslexia (诵读困难),the local authority may ask you to have an independent assessment carried out to establish this.
Your local authority cannot meet the costs of this assessment. If you cannot afford to pay for it, you can apply to your college or university for help through the Access to Learning Fund.
You can apply if you are studying:
a full-time course that lasts at least one year.
a part-time course that lasts one year and doesn't take more than twice as long to complete as an equivalent(相同的)full-time course.
However, you will not be eligible (有资格的) for Disabled Students' Allowances if you receive a bursary (奖学金) from the NHS (the National Health Service). Bursaries are similar to grants and are usually linked to a certain profession or qualification.
How much do you get?
That will depend on your particular circumstances. If you are a part-time student,the intensity of your course will also affect how much you can receive.
How are they paid?
Student Finance Direct will pay the money into your account as needed, or directly to the supplier of services, for example, your university, college or equipment supplier.
【1】 What could be the best title for the passage?
A. How to apply for Disabled Students’ Allowances
B. How to be qualified for Disabled Students' Allowances
C. Disabled Students' Allowances
D. How much Disabled Students' Allowances can you apply for?
【2】The underlined word “establish” (in Paragraph 5) probably means __________
A. to make people accept a belief, claim, custom, etc.
B. to discover or prove the facts of a situation
C. to start or create an organization, etc.
D. to start a relationship with another person, group or country
【3】 A student who gets Disabled Students' Allowances __________
A. should apply to his college or university for them in advance
B. is required to return the allowances after he finishes his education
C. might get more allowances if he finishes his course in a longer time
D. should not receive scholarships from the NHS at the same time
【答案】【1】 C
【2】 B
【3】 D
【解析】【1】主旨大意题。文章从用途、适合人群、申请方式、申请人资格及兑现方式等方面系统地向我们介绍了残障生津贴。故选C项。
【2】词义猜测题。从词语出现的语境可知,当地政府要设立检测来证实申请人是否真的残障或是否符合申请残障生津貼的资格。由此可知establish在这里意为“查实,证实”。
【3】细节理解题。由文章第八段可知D项正确。由文章第六段可知申请人如果支付不起因参加当地政府所设的检测所需的费用,可通过学校向Access to Learning Fund 申请帮助,而不是申请Disabled Students' Allowances,故A项错误;由文章第二段最后一句可知选项B错误;文中没有涉及选项C的内容。