题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
RAISINS(葡萄干)
It is believed that raisins were discovered in the Middle East, where they were treasured. Any food that wouldn't spoil in the hot sun was very valuable. Prehistoric drawings in France show that raisins have been enjoyed in southern Europe for thousands of years. 1 .In 1000 B.C. the Jews paid their taxes with raisins. Two jars of raisins in ancient Rome could buy one slave boy. 2 .
In North America, the original mistake of leaving grapes to wither(枯萎)on the vine was not the only time raisins accidentally became popular. In the 1870s many people were growing grapes in California. 3 .Most Americans had never heard of raisins at that time. In September, 1873 a severe heat wave struck the area. Before the growers could pick all their grapes, the heat shriveled(使枯萎)them on the vine. The grapes were lost. One grower took the dried grapes to a grocer in San Francisco. 4 .The new accidental raisins grew into a major industry in California. Today almost all the raisins eaten in the United States are grown in California. California produces a third of the world's raisins.
5 .Raisins also provide potassium, magnesium, calcium and certain B vitamins. Without added preservatives(防腐剂),raisins will stay fresh, delicious and nutritious if kept in a cool place.
Raisins are tiny, portable and above all delicious.
A. The grapes were either eaten as fresh fruit or were made into wine.
B. The grocer's customers discovered that raisins made a delicious treat.
C. They have been used for necklaces and as
D. The grocer was unwilling to buy the dried grapes.
E. Raisins are high in iron, which is important to children's growing bodies.
F. Roman doctors believed raisins could cure anything from mushroom poisoning to old age.
G. Raisins are children's favorite snacks
【答案】
【1】C
【2】F
【3】A
【4】B
【5】E
【解析】
【文章大意】本文主要介绍了葡萄干的发现,用途及营养价值。
【1】根据下文"在公元前1000年,珠宝商为葡萄干付税。"可知,C项"它们被用于制作项链"符合语境。选C。
【2】F项中"Roman"与前文中的"Rome"相呼应。选F。
【3】根据下文"那时大部分美国人从来没听说过葡萄干。"可知,A项"葡萄要么被当作新鲜的水果来吃,要么被制成酒。"符合语篇逻辑。选A。
【4】前文提到一个种植者把葡萄干带到旧金山的一个店主那里。B项意为"店主的顾客发现葡萄干很美味。"符合语境。选B。
【5】本段主要叙述葡萄干的营养价值,故E项符合本段主旨。
【题目】书面表达(满分25分)
假设你是李华,你校广播站正在招收英文编辑,请你根据以下提示,向负责此事的外教Mr. Mark 申请这一职位。要点包括:
职位要求 | 1.有很强的英语表达能力; 2.关心时事。 |
个人优势 | 1.有做记者的经历,沟通能力强; 2.父亲是一位专职编辑,深受其影响; 3.…… |
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。