题目内容
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C 和 D )中,选出最佳选项。
![]()
The ancient city of Xi'an in China holds many treasures. And last month, archaeologists working there made an important discovery—a buried palace built in the third century B.C. to honor China's first emperor.
The entire palace measures roughly 2,260 feet long by 820 feet wide. It includes 10 courtyard houses and one main building. Archaeologists found bricks and pieces of pottery at the site of the palace, as well as the remains of walls and roads.
The palace is part of the massive burial complex of Emperor Qin Shihuangdi. He conquered seven warring kingdoms and united ancient China in 211 B.C.
Qin Shihuangdi wanted his legacy, or accomplishments, to be remembered forever. So he hired more than 700,000 workers to build his funeral complex in Xi'an. It represents a miniature version of his vast kingdom.
The complex also includes the world-famous terra-cotta army, a collection of more than 8,000 life-size clay statues. These sculptures represent soldiers, acrobats, and horses from the Qin Dynasty (221 B.C.-206 B.C.). Scientists have not yet found all these terra-cotta warriors, even though they discovered more of the statues last summer.
Farmers discovered the complex by accident in 1974. Since then, scientists studying the site have learned a great deal about life in ancient China. But much of the emperor's tomb has yet to be dug up, or unearthed. Many of the artifacts (objects from the past) are so old that scientists cannot preserve them.
"Archaeologists fully acknowledge that nobody in the world has the technology (to safely dig up Xi'an's treasures) yet," explains Kristin Romey, an expert on Chinese archaeology.
But as technology improves, archaeologists will keep digging to uncover the rest of the wonders that still lie buried in Xi'an.
"It's one of the most important archaeological discoveries that's waiting to be made," says Romey, "and we know where it is."
【1】How long is the history of the newly found palace?
A. About 820 years.
B. About 2,000 years.
C. About 2,200 years.
D. About 2,400 years.
【2】Why did Qin Shihuang have people build his tomb?
A. To keep all of his treasures in store.
B. To expect people to remember him forever.
C. To prevent his body from disappearing soon.
D. To collect more than 8,000 life-size clay soldiers.
【3】What causes trouble to dig out the emperor's tomb?
A. The local government doesn't support it.
B. Archaeologists are in great need.
C. There isn't plenty of money.
D. Technology isn't advanced yet.
【4】What might be the most suitable title for the passage?
A. An Ancient Palace is Uncovered
B. More Terra-cotta Warriors Are Found
C. Archeologists Are Waiting to Dig a Tomb
D. Technology Helps Discover the New Wonder
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【解析】考古学家对秦始皇陵的发现情况以及研究进展。
【1】C 细节理解题。根据第三段最后一句… and united ancient China in 211 B.C.可知,这个宫殿建造于公元前221年,距今2200多年。
【2】B 细节理解题。根据第四段第一句“Qin Shihuangdi wanted his legacy, or accomplishments, to be remembered forever.”可知,秦始皇想让后人对他万世景仰。
【3】D 细节理解题。根据第七段可知,目前人们还不具备先进的技术发掘秦始皇陵。
【4】A 主旨大意题。本文通过报道说明了秦始皇陵仍沉睡于地下,未被人们发掘。
【题目】
信息匹配(2013 .广东)
阅读下列应用文及相关信息,并牛按照要求匹配信息。首先请阅读下列杂志上的广告内容。
A
![]()
B
![]()
C
![]()
D
![]()
E
![]()
F
![]()
以下是读者为了获取相关广告详细信息的电子邮件,请匹配内容与邮件。
Send | To | CustomerService@gmail.com |
Subject | Information Booklet Request | |
Dear Sir or Madam, I am a journalist working for a local agency. Since I need to travel a lot, I do care about durability when choosing power supply for my digital cameras. Could you kindly email the information booklet of your products to me? Your timely reply will be highly appreciated. Best regards, Tom Brown | ||
【1】________
【2】________
Send | To | CustomerService@gmail.com |
Subject | Information Booklet Request | |
Dear Sir or Madam, My family is new in the town. After settling down, we started looking for a family car. Your new model Beetle Convertible looks so cool. I think your detailed information booklet may help us know more about this model. Please kindly send it to my email address:jacks@gdnmet2013.com.Many thanks for your help. Best regards, Jack Smith | ||
【3】________
Send | To | CustomerService@gmail.com |
Subject | Information Booklet Request | |
Dear Sir or Madam, My Beetle Convertible is insured with ING insurance company. The insurance will expire next month. The offer introduced in your advertisement sounds attractive to me. I want to know more about your service. Please kindly email me a relevant information booklet. Your timely reply will be highly appreciated. Best regards, Mary Smith | ||
【4】_______
Send | To | CustomerService@gmail.com |
Subject | Information Booklet Request | |
Dear Sir or Madam, I don’t enjoy my new job as a department manager since I find it hard to communicate with and motivate my team members. Hopefully, your diploma course can provide me with professional training on administrative and communicative skills. I look forward to receiving your information booklet and application forms as soon as possible. Please send them to me at jimmys@gdnmet2013.com Best regards, Jimmy Smith | ||
【5】________
Send | To | CustomerService@gmail.com |
Subject | Information Booklet Request | |
Dear Sir or Madam, My family is new in the town. Worrying about community safety, I prefer to secure my house with new technology. Your product sounds like the right choice for me. Could you kindly send your information booklet to my email address: peterw@gdnmet2013.com? Your timely reply will be highly appreciated. Best regards, Peter White | ||