题目内容
【题目】D
If you are a fruit grower — or would like to become one — take advantage of Apple Day to see what’s around. It’s called Apple Day but in practice it’s more like Apple Month. The day itself is on October 21, but since it has caught on, events now spread out over most of October around Britain.
Visiting an apple event is a good chance to see, and often taste, a wide variety of apples. To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious and Royal Gala in supermarkets, it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence, such as Decio which was grown by the Romans. Although it doesn’t taste of anything special, it’s still worth a try, as is the knobbly(多疙瘩的) Cat’s Head which is more of a curiosity than anything else.
There are also varieties developed to suit specific local conditions. One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette, but you’ll need a warm, sheltered place with perfect soil to grow it, so it’s a pipe dream for most apple lovers who fall for it.
At the events, you can meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions, and because these are family affairs, children are well catered for with apple-themed fun and games.
Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit, including stately gardens and commercial orchards(果园). If you want to have a real orchard experience, try visiting the National Fruit Collection at Brogdale, near Faversham in Kent.
【1】What can people do at the apple events?
A. Attend experts’ lectures. B. Visit fruit-loving families.
C. Plant fruit trees in an orchard. D. Taste many kinds of apples.
【2】 What can we learn about Decio?
A. It is a new variety. B. It has a strange look.
C. It is rarely seen now. D. It has a special taste.
【3】What does the underlined phrase "a pipe dream" in Paragraph 3 mean?
A. A practical idea. B. A vain hope.
C. A brilliant plan. D. A selfish desire.
【4】 What is the author’s purpose in writing the text?
A. To show how to grow apples. B. To introduce an apple festival.
C. To help people select apples. D. To promote apple research.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】B
【解析】
【文章大意】作者向人们介绍了一个节日——Apple Day。由于这个节日非常受欢迎,现在已经演变成"苹果月"了。在英国,人们在十月份庆祝该节日,持续大约一个月的时间。
【1】细节理解题。根据第二段中的"Visiting an apple event is a good chance to see, and often taste, a wide variety of apples."可知,参加相关庆祝活动的人们可以品尝各种各样的苹果,故选D。
【2】推理判断题。A选项"Decio是一种新品种"与第二段中的"it can be...still in existence"不一致,且由这句话可知Decio现在比较罕见,故C项正确;文中并未提及Decio的外形奇异,故B选项错误;D选项 "It has a special taste" 与第二段中的原文 "Although it doesn’t taste of anything special, it’s still worth a try"表述相反。
【3】猜测词义题。根据第三段可知,Orleans Reinette品种虽然口感好,但对种植环境和土壤要求高,因此对于大多数喜欢它的人来说,大饱口福只是一种脱离实际的愿望,这与B项 "A vain hope" (徒劳的希望)一致。
【4】写作意图题。综合全文可知,作者向读者介绍了一个节日——Apple Day,并推荐人们参加这个节日,故选B。
【题目】表1为三地连续两日日出与日落时刻(北京时间)。据此回答下列问题。
时间 | 当 日 | 次 日 | ||
日出 | 日落 | 日出 | 日落 | |
① | 9:00 | 23:00 | 8:58 | 23:02 |
② | 7:19 | 18:41 | 7:20 | 18:40 |
③ | 5:40 | 18:48 | 5:39 | 18:49 |
【1】
A. ①②③ B. ①③② C. ②①③ D. ③①②
【2】
A. 太阳直射点位于南半球且向北移动
B. 地球公转速度逐渐加快
C. 北极圈内极昼的范围逐渐扩大
D. 各地昼夜长短相差最小
【题目】书面表达(满分25分)
假设你是李华,你校广播站正在招收英文编辑,请你根据以下提示,向负责此事的外教Mr. Mark 申请这一职位。要点包括:
职位要求 | 1.有很强的英语表达能力; 2.关心时事。 |
个人优势 | 1.有做记者的经历,沟通能力强; 2.父亲是一位专职编辑,深受其影响; 3.…… |
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。