题目内容
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Pat O’ Burke was a poor Irishman with a large family, and one morning, waking up very early from cold and hunger, he decided to go hunting (打猎) in a wood near his home. The wood belonged to Lord Northwood, a rich gentleman. Pat had no right to go there, but in it there were lots of rabbits and birds that were good to eat, and Pat determined to take the risk.
Suddenly he saw the owner, with a group of friends, coming towards him in the wood. There was a look of anger on Lord Northwood’s face as he caught sight of the gun in Pat’s hands. Pat’s heart sank (下沉) with fear, but he saw there was no hope of escape, so he walked bravely up to them and said to Lord Northwood, “Good morning, sir, and what has brought you out so early this morning?” Lord Northwood, rather surprised, said he and his team were taking a little exercise to get an appetite (食欲) for their breakfast. Then, looking at Pat with doubt, he said, “but why are you out so early in the morning?” “Well, sir” said Pat, “I just came out to see if I could get a breakfast for my appetite.”
The whole team burst into laughter at Pat’s humor and cleverness, and with a smile Lord Northwood walked on, leaving Pat to try his luck with the rabbits.
【1】This is a story about _______.
A. an Irish hunter with a large family
B. a rich man who owned a big wood
C. a poor Irishman who lived all by himself
D. a clever man who tried to get something to eat
【2】Why was there a look of anger on Lord Northwood’s face?
A. Pat had not told him he would come.
B. The wood is the Lord’s private place.
C. He didn’t like the poor Irishman at all.
D. He was not expecting Pat at this early hour.
【3】Why was Lord Northwood surprised?
A. Pat wasn’t afraid of him.
B. Pat had a gun in his hands.
C. He wondered why Pat didn’t run away.
D. He had not expected such a question from Pat.
【4】What made the whole crowd burst into laughter?
A. Pat’s funny looks.
B. Pat’s humorous reply.
C. Pat’s interesting question.
D. Pat’s promise to leave right away
【答案】
【1】D
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
本文属于故事类文章,讲述了一个穷人饥寒交迫,被迫到领主的森林里打猎,但是不幸遇到领主,穷人的机智回答帮助其渡过难关。
【1】D 主旨大意题。根据第一段第一句Pat O’ Burke was a poor Irishman with a large family, and one morning, waking up very early from cold and hunger, he decided to go hunting in a wood near his home.可知本题答案为D。
【2】B 细节理解题。根据第一段中的The wood belonged to Lord Northwood, a rich gentleman, Pat had no right to go there可知树林属于领主,是私人领地,故选B。
【3】D 推理判断题。根据文中“Good morning, sir, and what has brought you out so early this morning?” Lord Northwood, rather surprised, said he and his team were taking a little exercise to get an appetite (食欲) for their breakfast.可以推断出领主很惊讶Pat居然先发制人,主动问了一个问题,故选D。
【4】B 推理判断题。根据最后一段中的The whole team burst into laughter at Pat’s humor and cleverness可以得出本题答案为B。