题目内容
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Surfing the Internet for fun will make you a better employee, according to an Australian study.
The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive(具有创造性的) than those who do not. Study author Brent Coker said, “Surfing the Internet at times helps increase workers’ attention.”
“People need to relax for a bit to get back their attention,” Coker said on the university’s website. “Having a short break, such as a quick surfing of the Internet, helps the mind to rest itself, leading to a higher total Internet attention for a day’s work, and as a result, increases productivity (生产效率),” he said.
According to the study of 300 workers, 70 percent of people who use the Internet at work surf the Internet for their own reasons during office hours. Among the most popular surfing activities are searching for information about products, reading online news, playing online games and watching videos. “Firms spend a lot of money on software to block their workers from watching videos, using social networking sites or shopping online,” said Coker. “That’s not always a good idea.”
However, Coker said the study looked at people who surfed the Internet in moderation(适度), or were on the Internet for less than 20 percent of their total time in the office. “Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without.” he said.
【1】What does the University of Melbourne study mainly show?
A. People who surf the Internet are good workers.
B. Not everyone surfs the Internet for fun during office hours.
C. Surfing the Internet for fun during office hours increases productivity.
D. The Internet is becoming more and more important in people’s life.
【2】According to Paragraph 3, Brent Coker would most probably agree that ______.
A. the longer a person’s mind rests, the better attention he will have
B. surfing the Internet is the best way to increase productivity
C. workers should have a long break during office hours
D. workers should let their minds rest now and then
【3】The underlined word “block” in Paragraph 4 means “______”.
A. prevent B. organize
C. keep D. separate
【4】 What can we infer from the last paragraph?
A. Spending too much time surfing the Internet reduces productivity.
B. Those who never surf the Internet have the lowest productivity.
C. Most people don’t surf the Internet in moderation during office hours.
D. People should spend as little time as possible surfing the Internet.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】A
【解析】
墨尔本大学一项研究表明:上班期间偶尔上一下网来娱乐会提升生产效率。
【1】C。细节理解题。根据第二段中The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive than those who do not.可知,应选C项。
【2】D。推理判断题。根据第三段中People need to relax for a bit to get back their attention可知,Brent Coker会赞成D项的观点。
【3】A。词义猜测题。根据Firms spend a lot of money on software to block their workers from watching videos, using social networking sites or shopping online的语境可知, 这里是说公司花了很多的钱在软件上,来阻止公司员工在工作时间上网做私人的事情,故选A。
【4】A。推理判断题。根据最后一段的Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without...可知,上班时花太多时间上网会影响工作效率。