题目内容
【题目】完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中,选出最佳选项。
There are usually parents and two children in a typical British family. In most British families both parents 1 . Very young children go to nursery schools or stay at home with a child minder(照顾者). 2 people usually live in their own homes or a nursing home if they cannot look after themselves. British parents 3 to spend their free time with their children going to the cinema, museums or parks. During the weekend they 4 have dinner together.
Americans often 5 from city to city or from state to state. For this reason American 6 live far away from their relatives. However, 7 keep in touch with each other by telephone or letter. During holidays or at celebrations like Thanksgiving, families often visit each other. A(n) 8 American family is the same as a British family. Both parents work. 9 British families, American parents try to spend time with their children at weekends. They often 10 museums. They also go to the cinema or the park.
There are many 11 kinds of houses in the UK. In the countryside you can see small, pretty houses, and in the towns and cities you can see many 12 of flats. More than half of the people in the UK 13 their houses. Other people rent houses or flats. British people like to feel 14 and safe in their homes. They like to make their homes and gardens look attractive.
The buildings in American cities are 16 to those in British cities. There are tall tower blocks, skyscrapers and large brick buildings. 17 , the houses are very different in the suburbs. A lot of Americans live in wooden houses with front and back 18 . Two thirds of Americans own their homes. Other Americans 19 houses, apartments or rooms. Americans are usually very house-proud and 20 their homes very well.
【1】A. study B. play C. work D. stay
【2】A. Young B. Old C. Rich D. Poor
【3】A. pretend B. offer C. agree D. try
【4】A. usually B. seldom C. hardly D. never
【5】A. build B. repair C. change D .move
【6】A. schools B. families C. hospitals D. churches
【7】A. he B. we C. I D. they
【8】A. special B. small C. typical D. important
【9】A. Like B. For C. As D. In
【10】A. search B. protect C. leave D. visit
【11】A. modern B. different C. strong D. large
【12】A. pieces B. crowds C. blocks D. stories
【13】A. own B. sell C. buy D. lend
【14】A. proud B. lucky C. frightened D. comfortable
【15】A. when B. why C. where D. how
【16】A. useful B. convenient C. similar D. difficult
【17】A. However B. Though C. Because D. Until
【18】A. doors B. rooms C. lights D. gardens
【19】A. choose B. rent C. lose D. take
【20】A. drop out of B. keep us with C. take care of D. catch sight of
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【5】D
【6】B
【7】D
【8】C
【9】A
【10】D
【11】B
【12】C
【13】A
【14】D
【15】B
【16】C
【17】A
【18】D
【19】B
【20】C
【解析】
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了英美两国的人在工作、生活和住房等方面的一些情况。
【1】因为父母都要工作,孩子很小就上幼儿园或者有人看护待在家里。故选C。
【2】句中说"if they cannot look after themselves",另外上文中已经提到过孩子们,由此可知, 这里不能照顾自己 的应该是老人。故选B。
【3】在英国,父母平时要工作,所以空闲的时候会尽量和孩子们在一起,去看电影、参观博 物馆或者逛公园。故选D。
【4】他们周末通常会在一起吃饭。故选A。
【5】 根据下文中的"For this reason American live far away from their relatives."可知, 他们经常搬家。故选D。
【6】 美国人经常搬家,所以和亲戚距离较远。
【7】 上文提到美国人亲属之间往往离得很远,由此可知,应用they。
【8】 比较典型的美国家庭和英国家庭是一样的,由此可知,这里选typical"典型的,有代表 性的"。
【9】 和英国家庭一样,美国父母也会在周末与孩子共处。故选A。
【10】根据文意可知,这里指"参观博物馆"。故选D。
【11】后面提到了英国不同类型的房子,所以这里意为"在英国有许多不同种类的房子"。
【12】在城镇你能看见许多公寓大楼。block在此指"大楼"。
【13】下文提到"其他人租房子",所以此处意为"一半以上的英国人有自己的房子"。own"拥有"。
【14】英国人喜欢自己家里舒服、安全的感觉。故选D。
【15】根据上文"英国人喜欢让房子和花园看起来有吸引力"可知,这就是园艺或DIY成为最受欢迎的消遣的原因。
【16】根据下文的叙述可知,美国和英国的建筑是相似的。
【17】上文谈到美国城市的住房情况,下文谈郊区的情况,由下文中的"very different in the suburbs"可知,上下文之间存在转折关系。故选A。
【18】根据文意可知,美国郊区的房子前后都有花园,而前后都有"门"、"灯"、"房间"都不是其特殊之处。
【19】三分之二的美国人都拥有自己的房子,所以其他的美国人应该是租房子,与前文中谈英国住房时提到的"Other people rent houses or flats."相一致。
【20】美国人通常都热衷于收拾自己的家,所以这里指"他们会把自己的房子照看得很好"。