题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

For most parents and other caregivers, summer is by far the best season to connect kids with nature. The weather’s nice, and the youngsters are out of school. 1 So don’t miss the opportunity to schedule some outdoor time. Here are a few tips to help you along the way:

Nature is all around us. 2 For small kids, there’s likely plenty in the backyard, courtyard, or schoolyard. National parks are great, but kids foster a deep connection with nature close to home!

3 Don’t worry too much about what to do once you arrive at your nature-rich destination. What kids really need is free time to engage all their senses and use their imaginations.

You can learn too. What counts is simply to get out there, show that you value the outdoors, and be ready to have fun. 4 In fact, it is not necessary for you to know anything at all about science or nature. And remember, questions are more powerful than answers anyway!

Sit back and watch your kids learn. Don’t be too much of a helicopter parent, always saying "no". Instead, try to spare more time to stay with your kids when necessary.

5 And let kids take some risks. Most of us climbed trees, played with sticks, and got muddy as kids and we lived to tell the story. The nature connection is a contact sport, and both kids and nature can take it!

No matter the weather or time of day you can have anadventure together with your kids. Alright, get those kids outside, into nature, making their own discoveries!

A. It’s okay not to have a plan.

B. Allow your kids to be kids.

C. Pay close attention to your kids.

D. Parents often take time off as well.

E. You don’t need to be an expert on nature.

F. You typically don’t have to go far to find nature.

G. Sometimes it is necessary to turn to experts for advice.

【答案】

【1】D

【2】F

【3】A

【4】E

【5】B

【解析】

【文章大意】本文是一篇说明文。作者在文中讲述了如何使你的家人,尤其是你的孩子,有更多的机会与自然接触。

【1】 根据上文中的"summer is by far the best season to connect kids with nature. The weather’s nice, and the youngsters are out of school"和下文的"So don’t miss the opportunity to schedule some outdoor time"可知,天气很好,孩子们放假了,父母们也经常在这个时候休假,因此不要错过安排户外时间的机会,因此选D项。

【2】根据上文中的"Nature is all around us"以及下文中的"...the backyard, courtyard, or schoolyard"可知,这里讲的是自然就在我们的身边,与自然接触不必到很远的地方去。故选F项。

【3】 根据下文可知作者建议不要太担心到了目的地做什么孩子们真正需要的是有自由的时间动用所有的感知及发挥他们的想象力。在这里作者想要表达的是不必为这样的活动作计划,因此A项符合语境。

【4】 根据上文中的"What counts is simply to get out there...to have fun"和下文中的"In fact, it is not necessary for you to know anything at all about science or nature"可知,作者认为人们没有必要对自然多么了解,重要的是和孩子一起到户外亲近自然。因此选E项"You don’t need to be an expert on nature"。

【5】根据空后的内容可知,该段表明作者建议让孩子们去冒险,让他们随心所欲地去玩耍来享受童趣和童真。因此B项"Allow your kids to be kids"符合语境。

练习册系列答案
相关题目

【题目】C

Some Facebook users are able to order food and buy tickets on the social media site. The new service was launched in the United States. Facebook designed it as a new way of building bridges between its users and commercial organizations where they live.

This idea is not new. There are many smart phone applications that already let users search, order and buy many different products and services. But Facebook’s service is a little different. It lets users share information about their favorite places and things with family and friends. Facebook says its new tool makes it easier for users to organize their friends’ favorite places and things in one place.

When users write Facebook posts seeking advice on local places or services, they can choose whether or not to turn on the new feature called Recommendations. If a user turns this on, Facebook friends can then comment on those posts and give suggestions. It also allows users to order food and buy tickets. Users can also go directly to a Recommendations bookmark on Facebook to ask a new question or to offer help to their friends. The new service lets people order food directly from the Facebook pages of some restaurants. Users can also purchase tickets to movies, music events or other activities. They can also make appointments for personal services, such as getting a haircut.

Facebook is testing the service in the United States. It plans to offer it to international users in the future. The new service is part of recent efforts by Facebook to expand its offerings and get people to spend more time using the social media app. It announces a new era(时代) to Facebook, which also means a kind of convenience for people.

【1】Why did Facebook design the new service?

A. To improve its competitiveness.

B. To link users with native businesses.

C. To accelerate its development.

D. To satisfy its users’ demands.

【2】How does the Facebook’s new service differ from others?

A. It adds a unique Recommendations feature.

B. The information it provides is far from enough.

C. Its operation is more convenient and human-based.

D. It enables users to share information about their favorites.

【3】What’s mainly talked about in Paragraph 3?

A. The advantages of Recommendations.

B. The characteristics of Recommendations.

C. Things users can do on Recommendations.

D. The way of turning on Recommendations.

【4】What does the author say about the new service in the last paragraph?

A. It aims at attracting more new users.

B. It has gained widespread popularity.

C. It has greatly enriched people’s lives.

D. Its application has geographical limitation.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网