题目内容
【题目】阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A
You might think that “global warming” means nothing more than a rise in the world’s temperature. But rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation (撤离) of an island nation, the citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.
During the 20th century, sea level rose 8~12 inches. As a result, Tuvalu has experienced lowland flooding of salt water that has polluted the country’s drinking water.
Paani Laupepa, a Tuvaluan government official, reported to the Earth Policy Institute that the nation suffered an unusually high number of fierce storms in the past ten years. Many scientists connect higher surface water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.
Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions (排放), which are a main cause of global warming. “By refusing to sign the agreement, the US has effectively taken away the freedom of future generations of Tuvaluans to live where their forefathers have lived for thousands of years.” Laupepa told the BBC.
Tuvalu has asked Australia and New Zealand to allow the gradual move of its people to both countries.
Tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的) to rising sea levels. Maumoon Gayoon, president of the Maldives, told the United Nations that global warming has made his country of 311,000 an “endangered nation”.
【1】What is the text mainly about?
A. Rapid changes in earth’s temperature.
B. Bad effects of global warming.
C. A country moving to a new place.
D. Reasons for lowland flooding.
【2】According to scientists, what is the direct cause of more and fiercer storms?
A. Greenhouse gas emissions in industrialized nations.
B. Higher surface water temperatures of the sea.
C. Continuous global warming.
D. Rising sea levels.
【3】Laupepa was not satisfied with the United States because it did not ________.
A. agree to reduce its greenhouse gas emissions
B. believe the problems facing Tuvalu were real
C. allow Tuvaluans to move to the US
D. sign an agreement with Tuvalu
【4】The country whose situation is similar to that of Tuvalu is ________.
A. Australia B. New Zealand
C. the Maldives D. the United States
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【解析】
本文主要讲述全球变暖所带来的海平面上升给图瓦卢这个国家带来的灾难。
【1】B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述全球变暖所带来的海平面上升给图瓦卢这个国家带来的灾难,故选B项“全球变暖的坏影响”。
【2】B 细节理解题。根据第三段最后一句可知,科学家将由全球变暖导致的地表水温度升高与越来越大和破坏性更强的风暴联系在一起,所以,科学家认为越来越猛烈的风暴的直接起因是海水表面的温度升高,故选B。
【3】A 细节理解题。根据第四段第一句可知,Laupepa对美国不满的原因是美国不同意签署“减少温室气体的排放”的协议,故选A。
【4】C 细节理解题。根据最后一段可知,与图瓦卢类似的是the Maldives(马尔代夫),故选C。
【题目】(五)
假如你是学生会主席李华,为了增进学生之间的交流,学生会决定在网络上建立中外学生英文交流论坛,请你根据下面的要点提示介绍此论坛。
目的 | 要点 | 细节 |
提供交流平台 | 加强交流 | 结识朋友…… |
提供帮助 | 学习、生活…… | |
献计献策 | 学校发展、校园生活…… |
注意:1.词数100左右。开头已为你写好,不计入总词数。
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。