题目内容
【题目】Our first winter in Canada was the happiest we have ever experienced. We were living in the countryside then and had just arrived from Hong Kong that autumn. One evening in mid-December snow began to fall. When we looked out of the window and saw that it was snowing, we all cheered. It was the first snow we had ever seen and we were excited. We could hardly wait for the snow to stop so that we could go out to play. Next morning when we woke up, it was still snowing. We switched on the radio and learned that more than ten inches of snow had fallen during the night and that since the roads were blocked, there would he no school that day. We jumped up and down for joy and beg mother to let us go outside to play in the snow, She said we could go out after breakfast if we dressed warmly and promised to come back as soon as we felt cold. When we went out, the snow had almost stopped. The roads, paths, gardens, and playgrounds were all hidden under a white blanket of soft snow. It was the most beautiful sight we had ever seen. Just then, we saw some neighbors’ children coming out to play. We ran over to join them. Together we built a snowman and a snow house. After that, we took turns sliding down a hill on a large piece of carboard. We were having so much fun when supper time came. Mother almost had to force us to go in and eat.
【1】The children in the story had come from Hong Kong ________ before the event described in the story happened.
A. a year
B. the summer
C. a few weeks
D. the winter
【2】The children were jumping with joy when they saw the snow because ________.
A. they would go to school the following day
B. it was the first time they had seen snow
C. their mother would buy them warm clothes
D. they liked cold winter
【3】When the children asked their mother to let them go out to play, she ________.
A. asked them to go to school
B. refused to let them go outside
C. told them to switch on the radio.
D. told them to wait until after breakfast
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【解析】本文讲述了香港的孩子到了加拿大后的第一个冬天,第一次看到雪,并且第一次玩雪的经历。
【1】 C细节判断题。根据文中第二句We were living in the countryside then and had just arrived from Hong Kong that autumn.可知,作者在秋天的时候从香港来到加拿大,然后再根据第一段第三句One evening in mid-December snow began to fall.可知,雪是12月中旬下的,故在下雪之前,他至少已经在加拿大住了几个礼拜了。
【2】B细节信息题。根据文中It was the first snow we had ever seen and we were excited.可知,这是他们第一次见到雪。
【3】D细节信息题。根据文中We jumped up and down for joy and beg mother to let us go outside to play in the snow, She said we could go out after breakfast if we dressed warmly...可知,妈妈要求孩子们吃完早饭后出去玩。