题目内容

【题目】Michael Fish may soon be replaced as a weather forecaster by something truly fishier shark.

Research by a Britain biology student suggests that sharks could be used to predict storms.

Lauren Smith,24,is close to completing her study on shark’s ability to sense pressure.

If her studies prove the theory, scientists may be able to monitor the behavior of sharks to predict bad weather

Miss Smith had previously studied the behavior of lemon sharks.

She then used their close relatives, lesser spotted dogfish, for further research.

Her work—thought to be the first of its kind to test pressure theory—resulted from observation that juvenile sharks off Florida moved into deeper water ahead of a violent storm in 2001.

Miss Smith said, “I’ve always been crazy about travelling and diving and this led me to an interest in sharks.”

“I was delighted to gave been able to reach in the area for my degree. I know there’s so much more we need to understand—but it certainly opens the way to more research.” It has been discovered that a shark senses pressure using hair cells in its balanced system.

She is due to complete her study and graduate later this year. She says she will be looking for a job which will give her the chance to enrich her experience of shark research.

【1】The passage is most probably taken from______?

A short-story collection

A popular science magazine

A research paper

A personal diary

【2】What do we learn from the first four paragraphs of the passage?

Sharks may be used to predict bad weather

Shark’s behavior can be controlled

Michael Fish is not qualified for his job

Lauren Smith will become a weather forecaster

【3】Lauren Smith conducted her research by ______.

Removing hair cells from a shark’s balance system

Measuring the air pressure of weather fronts

Recording shark’s body temperature

Monitoring shark’s reaction to weather changes

【4】What is the passage mainly about?

A popular way of forecasting weather

A new research effort in predicting storms

Biologist’ interest in the secrets of sharks.

Lauren Smith’s devotion to scientific research

【答案】【1】B

【2】A

【3】D

【4】B

【解析】【1】推理判断题。本题适宜用排除法。文章内容可是是一篇科普文,而又没有大量的专业术语,故应当选择B

【2】推理判断题。前四段表达的要意思是科学家们可以通过鲨鱼的特性来预测不好的天气

【3】事实细节题。由文章倒数第三段可知是在鲨鱼身上安装高科技感应器来几率pressuretemperature

【4】主旨大意题。文章的主旨句为第二段,全文围绕着鲨鱼可能用来预测天气展开。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Almost Human

Scientists are racing to build the world’s first thinking robot. This is not science fiction: some say they will have made it by the year2020. Carol Parker reports.

Machines that walk, speak and feel are no longer science fiction. Kismet is the name of an android which scientists have built at the Massachusetts Institute of Technology. Kismet is different from the traditional robot because it can show human emotions. Its eyes, ears and lips move to show when it feels happy, sad and bored. Kismet is one of the first of a new generation of androids—robots that look like huamn beings—which can imitate human feelings. Cog, another android invented by the MIT, imitates the action of a mother. However, scientists admit that so far Cog has the mental ability of a two-year-old.

The optimists say that by the year 2020 we will have created humanoids with brains similar to those of an adult human beings. these robots will be designed to look like people to make them more attractive and easier to sell to the public. What kind of jobs will they do? In the future, robots like Robonaut, a humanoid invented by NASA, will be doing dangerous jobs, like repairing space stations. They will also be doing more and more of the household work for us. In Japan, scientist are designing androids that will entertain us by dancing and playing the piano.

Some people worry about that future holds: will robots become monsters? Will people themselves become increasingly like robots? Experts predict that more and more people will be wearing micro-computer, connected to the internet, in the future. Proplr will have micro-chips in various parts of their body, which will connect them to a wide variety of gadgets. Perhaps we should not exaggerate the importance of technology, but one wonders whether, in years to come, we will still be falling in love, and whether we will feel pain. Who knows?

【1】Kismet is different from traditional robots because ______?

it thinks for itself

it is not like science fiction

it can look after a two-year-old

it seems to have human feelings

【2】What makes Cog special?

it looks like a mother

it behaves like child

it can imitate the behavior of a mother

it has a huge brain

【3】In about 10 years’ time from now, robots ______.

will become space designers

will look like monsters

will behave like animals

will think like humans

【4】In the future robots will also______.

explore space

entertain people

move much faster

do all the housework

【5】What is the writer’s attitude to robots in the future?

Critical

Hostile

Objective

Enthusiastic

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网