题目内容

4.
               School  Show
 Name Act  Time  Place
Li XinChinese Kung FuSunday 8:00a.m.In the auditorium (礼堂)
LucyEnglish songFriday 3:40p.m.Class Five
MikePlay the pianoTuesday 2:00p.m.In the music room
TomPaintMonday 10:00a.m.Drawing room
JackBeijing OperaThursday 3:50p.m.In the auditorium
46.You can ask(问)C to play the piano for us.
A.Li Xin    
B.Lucy     
C.Mike    
D.Jack
47.You can watch Beijing OperaB.
A.at 3:50a.m.on Thursday               
B.at 3:50p.m.on Thursday
C.at 2:00a.m.On Tuesday                
D.at 8:00p.m.on Sunday
48.On weekend,we can watchA in the auditorium.
A.Chinese Kung Fu     
B.Beijing Opera      
C.Paint       
D.Play the piano
49.We can see the piano show inC
A.the auditorium      
B.Class Five
C.the music room      
D.drawing room
50.A sings songs for usA.
A.Lucy; at 3:40p.m.
B.Mike; at 2:00p.m.
C.Lucy; in the music room       
D.Mike; in Class Five.

分析 文章大意:
本文提到的是一张学校节目单,里面介绍了五个节目,包括中国功夫,英文歌,钢琴表演,绘画表演及京剧,还详细介绍了表演的地点,任务及时间.

解答 46.C,推理判断题,文中提到"Play the piano"弹钢琴,对应的名字是Mike,由此确定选择C.
47.B,推理判断题,文中提到"Beijing Opera"京剧是在最后一行,在Time一栏显示的是周四下午3:50,由此确定选择B.
48.A,推理判断题,在Time一栏中,时间是周末的只有一个,那就是中国功夫的表演,由此确定选择A.
49.C,推理判断题,文中提到"Play the piano"表演钢琴,就是此处说的音乐表演,场地是在音乐教室,由此确定选择C.
50.A,推理判断题,文中提到"English song"英语歌曲,其信息显示是由Lucy在第五教室表演,时间是周五下午3:40,选择A.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关题目
9.An old saying goes"Laughter is the best medicine."It's true that laughter is really good for our health.So,the next time you're feeling stressed,try to laugh a lot,develop a sense of humor and watch funny films.
The Comic Relief charity,an organization that helps people in need,uses laughter to raise money.Every two years in spring,many English people put on a red nose,make a fool of themselves and do"silly"things to make themselves and others laugh.Examples of silly things you can do are:
Invite friends round to your house to watch funny films.They have to pay to watch the films,those with the most comfortable chairs pay more,and for food and drinks.
Hold a talent show at school and ask your friends and teachers to sing,dance or tell jokes.Sell tickets for the show to the rest of the school.
Have a red nose party at your house.All your friends come dressed in red,including red nose,and you serve red food and drinks.If they don't wear red,they have to pay a fine.
Get the students in your school to make funny sculptures(雕塑) using all kinds of materials.Sell tickets to your Red Nose Day exhibition and part of the money goes to Comic Relief.
The organization has helped people for more than 20years.And how much have they collected since the first Red Nose Day?Over£600million!The idea of Red Nose Day has travelled to other countries,too.In New Zealand,for example,people have made big red noses which they put on the front of cars and even buildings.
66.What is the Comic Relief charity?It is an organization that helps people in need
67.Who should pay more when they are invited to watch funny films?Those with the most comfortable chairs,and for food and drinks will pay more.
68.In which silly thing may people pay a fine?People have to pay a fine if they don't wear red at a red nose party
69.According to the passage,where do people celebrate the Red Nose Day?In England,New Zealand and some other countries
70.What do you think of the organization,The Comic Relief charity?(请自拟一句话作答)It helps people in need in a clever (wise/humorous) way.
16.With the development of technology,WiFi is becoming more and more popular and important in people's daily life.But have you ever experienced it?Just imagine what life will be like if there is no Internat.Maybe you won't be able to talk with friends,play video games or search for information for your homework on the Internet.
But in fact,only one third of the world's population are able to get information on the Internet.The rest are too poor to buy WiFi access(使用权) or they live in remote areas.As a result,they live without the Internet.
Coogle and Facebook,two world-famous technology companies,have decided to do something about it.Google's Project Loon will try to send balloons which are 15 meters wide into our Earth's stratosphere(平流层) in 2016.The balloons are made of a special material that is three times thicker than the plastic bag we use every day.Each balloons will carry a minicomputer and a WiFi radio.The WiFi radio will send the Internet over the areas it is floating over.Then people can get up to date information on weather or news.

71.The underlined word"remote"meansB in the passage.
A.crowded      
B.faraway      
C.near       
D.modern
72.Two thirds of the world's population live without the Internet becauseD.
A.they have no money to buy WiFi access.
B.they live in remote areas    
C.they don't need the Internet      
D.they can't afford WiFi access or they live in remote areas.
73.The underlined word"which"in paragraph  3 refers to(指代)C
A.companies    
B.Google and Facebook    
C.balloons    
D.Google's projects
74.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.The balloons are 15 meters long     
B.People can do lots of things on the Internet     
C.The WiFi radio can send the Internet without any help.
D.The material of the balloons is not as thick as out usual plastic bag.
75.The main idea of the last paragraph isA.
A.how to send the Internet    
B.how to use the Internet     
C.what the balloons look like       
D.how soon people will get WiFi from the sky.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网