题目内容
4.阅读下面的短文,并根据短文内容回答所提问题When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left.It is different from that in other areas of China.If you are the first time to come to Hong Kong,you must look to the right side and then the left before you cross the street.If the traffic lights are red,the traffic must stop.Then people on foot can cross the road carefully.But if the traffic lights are green,the traffic can go.People on foot mustn't cross.
When people go to or come from work in the morning and evening,the streets are very busy.Traffic is the most dangerous then,especially(尤其) for the children.
When you go by bus in Hong Kong,you have to be careful,too.You must always remember the traffic moves on the left.So you must be careful.Have a look first,or you will go the wrong way.
In Hong Kong,there are many big buses with two floors you can sit on the second floor.From there you can see the view of the whole city well.It's very interesting.
46.Why must you be very careful in the streets in Hong Kong?Because the traffic drives on the left
47.What can people on foot do if the traffic lights are red?People on foot can cross the road carefully
48.Does the traffic drive on the left in other areas of China?No,it doesn't
49.There are many big buses with two floors in Hong Kong,aren't there?Yes,there are
50.What should you do when you cross the streets?We should be careful./We should obey the traffic rules.
分析 这篇文章讲述的是香港的交通规则,它与中国其他很多城市都不一样.
解答 46.Because the traffic drives on the left.细节理解题.根据you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left可知在街上你一定要小心,因为车辆在左边行驶,故答案为:Because the traffic drives on the left.
47.People on foot can cross the road carefully.细节理解题.根据If the traffic lights are red,the traffic must stop.Then people on foot can cross the road carefully可知如果交通灯是红色的,交通必须停止,然后步行的人可以小心地过马路,故答案为:People on foot can cross the road carefully.
48.No,it doesn't.细节理解题.根据It is different from that in other areas of China.可知在中国的其他地区不是这样的,故答案为:No,it doesn't.
49.Yes,there are.细节理解题.根据In Hong Kong,there are many big buses with two floors you can sit on the second floor可知在香港有许多双层巴士,故答案为:Yes,there are.
50.We should be careful./We should obey the traffic rules.细节理解题.根据When you are in Hong Kong,you must be very careful in the streets because the traffic drives on the left可知当你在香港时,你必须非常小心,因为街上的车辆是靠左行驶的,故答案为:We should be careful./We should obey the traffic rules.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | eat | B. | to eat | C. | eating | D. | eats |
Last Friday,their daughter was hurt in a traffic accident and had to be in hospital.Mrs.White had to look after her there and she couldn't go home to take care of the house and her husband.When Mr.White was at home alone,he never cooked meals.(57)D.
Yesterday morning,before Mr.White got up,the telephone rang.(58)A.His friend told him to write down an important telephone number.(59)C.At this moment,he found there was much dust (灰尘) on the table and he wrote the number on it with his forefinger (食指).(60)B.In the afternoon,his wife came back to look for a sweater for her daughter.When Mr.White returned from work and saw his wife cleaning the table,he rushed to her while shouting,"Stop!"But it was too late!
| A.He sat up to answer it B.But soon he forgot it and went to work C.But he could find neither a pen nor a piece of paper D.And he never cleaned up the rooms,either E.So he's always paid more than his workmates |
| A. | year | B. | years | C. | years old |