题目内容
【题目】What do you think the future will be like? Here are some answers from some students.
Mary: If we don’t take good care of the earth now, our children and grandchildren will be born into a world with much pollution(污染). There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people.
Jack: I agree with Mary. Things will be worse(更糟). The weather in the future will be much hotter. Humans(人类)won’t be able to live on the earth. They will have to look for another planet to live on.
Linda: I think the life in the future will be better. Most people in the world will use “green cars” by 2020, so there will be less pollution and people will live to be 200 years old. As for(至于)space travel, I would say, we will visit Mars(火星)in about fifty years.
【1】They are talking about________.
A. pollution B. weather C. life in the future D. Mars in about fifty years
【2】What does Mary think life will be like in the future?
A. There will be fewer trees. B. Everybody will have a car.
C. People will live longer. D. People will live on Mars.
【3】How many things does Linda predict(预测)?
A. One B. Two C. Three D. Four
【4】How soon will we visit Mars?
A. By 2020 B. In about 50 years C. For 200 years D. We don’t know.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】试题这是一篇采访记录,文章主要讲述了玛丽、杰克和琳达各自对未来世界的预测。玛丽认为将来地球上的树会更少,楼会更多,因为将来人会更多;杰克认为未来地球会变得太热而不能居住;琳达认为未来人们的生活会变得更好,五十年后能去火星。
【1】题意:他们正在谈论 。考查文意理解题。根据开头What do you think the future will be like? Here are some answers from some students,这是短文的中心句,结合下文列举了三个学生对这件事情的看法,所以这篇短文主要讨论的是将来的生活。故选C。
【2】题意:玛丽认为未来的生活会是什么样子?考查细节理解题。根据第二段Mary所说的话There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people可知,Mary认为将来将会有更少的树和更多的大楼,因为将来会有更多的人。故选A。
【3】题意:琳达预测了多少事情?考查细节理解题。根据最后一点Linda的观点中可知,Linda预测Most people in the world will use “green cars” by 2020,到2020年世界上的人们将会使用绿色汽车;there will be less pollution,污染将会更少;people will live to be 200 years old,人们将会活到200岁;we will visit Mars in about fifty years,大约50年后我们将能够去火星。总共是四件事情,故选D。
【4】题意:我们多久会去火星?考查细节理解题。根据琳达的预测we will visit Mars in about fifty years. 将在大约五十年后访问火星,可知选B。
【题目】请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面的表格。
Lisa is my best friend. She’s taller and more outgoing than me. She exercise every day. She likes watching movies. I like playing computer games and I exercise three times a week. We have different interests, but we also have the same interests. For example, both of us like sports and music. We enjoy reading. We usually go to the library on weekends. We are both good at Chinese.
Who is my best friend? | 【1】 |
How often does Lisa exercise? | 【2】 |
What do I like? | 【3】 |
What do we both like? | 【4】 |
Which subject we are good at? | 【5】 |
【题目】书面表达
假设你是Tim,在美国游学期间与住家孩子Simon、邻居孩子Daniel成为好友,并结伴表演京剧《大闹天宫》。几天前,因Simon嘲笑Daniel,两人发生争吵。现在Simon想修复友谊,但不知如何处理,所以特地发来邮件寻求你的帮助。请根据以下要点,给Simon回一封电子邮件。
现状分析 | 嘲笑他人是错误的;很高兴Simon想改变现状; |
提供建议 | 1. 应该尽快道歉; |
节目简介 | 1. 节目名称为友谊(Friendship); |
阐述希望 | 视频有帮助;永远做朋友。 |
注意事项:
1)邮件须包括所给内容要点,要求语句通顺,意思连贯;
2)孙悟空讲的话用2~3句展开合理想象,作适当发挥;
3)词数在90个左右,邮件开头和结尾已在答题卡上给出,不计入总词数;
4)邮件内容必须写在答题卡指定的位置上。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
Some students, parents and teachers in Shanghai were surveyed last month. According to the result of the survey, the generation gap (代沟) between students and parents as well as teachers is becoming wider. Here is what they said.
Voice of the students:
“Our parents hold too high expectations(期待)which put us under lots of pressure(压力. They care too much about our lives and studies,” one student said.
“It's impolite that some students' parents read their children's diaries without permission!”one student said angrily.
“Some of our teachers are so serious that we can't make friends with them at all,” another student said sadly.
Voice of the parents:
One mother said, “After school, my daughter usually locks herself into her room and spends lots of time talking with others on the phone. And I can't stand her clothes and hairstyle!”
“I thought my son was doing very well in his studies. I didn't realize I was being cheated (欺骗)by him until I got a call from his teacher,” said a father.
Voice of the teachers:
An English teacher said, “Today, the role of the teacher is to put knowledge into students' brain. The power teachers have kept students away from them.”
“Some parents pay too much attention to their children's grades. They never create a lively and colorful environment at home,” another teacher said.
“In the past, teachers and students often played games together or talked with each other. Today, only studies and grades are talked about,” said a teacher.
Voice of scientists:
Scientists say that a school should be a place where students can learn not only knowledge, but also how to face failure bravely enough.
The generation gap (代沟) students and parents as well as teachers | |
Voice of the students | ● Parents expect us too much and too much about our lives and studies. |
Voice of the | ● Some children keep themselves in their own rooms and only chat with others on the phone after school. |
Voice of the teachers | ● The power teachers have kept students away from them. |
Voice of scientists | ● At school students should not only learn knowledge, but also learn to be when they face failure. |