题目内容

【题目】What do you think the future will be like? Here are some answers from some students.

Mary: If we don’t take good care of the earth now, our children and grandchildren will be born into a world with much pollution(污染). There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people.

Jack: I agree with Mary. Things will be worse(更糟). The weather in the future will be much hotter. Humans(人类)won’t be able to live on the earth. They will have to look for another planet to live on.

Linda: I think the life in the future will be better. Most people in the world will use “green cars” by 2020, so there will be less pollution and people will live to be 200 years old. As for(至于)space travel, I would say, we will visit Mars(火星)in about fifty years.

1They are talking about________.

A. pollution B. weather C. life in the future D. Mars in about fifty years

2What does Mary think life will be like in the future?

A. There will be fewer trees. B. Everybody will have a car.

C. People will live longer. D. People will live on Mars.

3How many things does Linda predict(预测)?

A. One B. Two C. Three D. Four

4How soon will we visit Mars?

A. By 2020 B. In about 50 years C. For 200 years D. We don’t know.

【答案】

1C

2A

3D

4B

【解析】试题这是一篇采访记录,文章主要讲述了玛丽、杰克和琳达各自对未来世界的预测玛丽认为将来地球上的树会更少,楼会更多,因为将来人会更多;杰克认为未来地球会变得太热而不能居住;琳达认为未来人们的生活会变得更好,五十年后能去火星

1题意:他们正在谈论 考查文意理解题。根据开头What do you think the future will be like? Here are some answers from some students,这是短文的中心句,结合下文列举了三个学生对这件事情的看法所以这篇短文主要讨论的是将来的生活。故选C。

2题意:玛丽认为未来的生活会是什么样子?考查细节理解题。根据第二段Mary所说的话There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people可知,Mary认为将来将会有更少的树和更多的大楼,因为将来会有更多的人。故选A。

3题意:琳达预测了多少事情?考查细节理解题。根据最后一点Linda的观点中可知,Linda预测Most people in the world will use “green cars” by 2020,到2020年世界上的人们将会使用绿色汽车;there will be less pollution,污染将会更少;people will live to be 200 years old,人们将会活到200岁;we will visit Mars in about fifty years,大约50年后我们将能够去火星。总共是四件事情故选D。

4题意:我们多久会去火星?考查细节理解题。根据琳达的预测we will visit Mars in about fifty years. 将在大约五十年后访问火星,可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
Some students, parents and teachers in Shanghai were surveyed last month. According to the result of the survey, the generation gap (代沟) between students and parents as well as teachers is becoming wider. Here is what they said.
Voice of the students:
“Our parents hold too high expectations(期待)which put us under lots of pressure(压力. They care too much about our lives and studies,” one student said.
“It's impolite that some students' parents read their children's diaries without permission!”one student said angrily.
“Some of our teachers are so serious that we can't make friends with them at all,” another student said sadly.
Voice of the parents:
One mother said, “After school, my daughter usually locks herself into her room and spends lots of time talking with others on the phone. And I can't stand her clothes and hairstyle!”
“I thought my son was doing very well in his studies. I didn't realize I was being cheated (欺骗)by him until I got a call from his teacher,” said a father.
Voice of the teachers:
An English teacher said, “Today, the role of the teacher is to put knowledge into students' brain. The power teachers have kept students away from them.”
“Some parents pay too much attention to their children's grades. They never create a lively and colorful environment at home,” another teacher said.
“In the past, teachers and students often played games together or talked with each other. Today, only studies and grades are talked about,” said a teacher.
Voice of scientists:
Scientists say that a school should be a place where students can learn not only knowledge, but also how to face failure bravely enough.

The generation gap (代沟) students and parents as well as teachers

Voice of the students

● Parents expect us too much and too much about our lives and studies.
● It's not four parents to read our diaries without permission.
● Some of our teachers are so that we can't make friends with them at all.

Voice of the

● Some children keep themselves in their own rooms and only chat with others on the phone after school.
● Some children us until we get a call from the teachers.
● We can't stand their clothes and hairstyle.

Voice of the teachers

● The power teachers have kept students away from them.
● Some parents pay too much attention to their children's grades instead of a lively and colorful environment at home.
We to play games together with our students or talk with each other. Today, only studies and grades are talked about.

Voice of scientists

● At school students should not only learn knowledge, but also learn to be when they face failure.

【题目】 People in Poland(波兰) have their ways of spending free time. They have many different hobbies (爱好)which help them to get away from their everyday problems and spend their free time happily.

Many Polish people like travelling. They look for new places that they have never been to. Some like to climb mountains and others like to go to the sea or a lake to swim. These activities can make them get exercise and are good for their health.

Many Polish people also like to do sports in their free time. They are usually crazy about (对……着迷)football, because football is the Polish national sport. Many football fans may support (支持)a team, so they go to watch every match of the team they support. They also buy many things that have to do with the team. Watching sports and doing them are both good ways to relax.

And what's more, doctors say that doing sports is very good for health. Many people in town, especially young men, often go to the gym to take exercise classes to keep fit.

Polish people also have many other ways to spend their free time. And they really enjoy their free time.

1Polish people have many different hobbies so they can_________ .

A.solve their everyday problems

B.finish all their work on time

C.make some friends

D.relax themselves in their free time

2Why do some Polish people like climbing mountains?

A.Because they dislike travelling.

B.Because they can get exercise from it.

C.Because they can find a new place.

D.Because it is comfortable and funny.

3Which of the following sports is NOT mentioned (提及)in the text?

A.Playing football.B.Climbing mountains.C.Skating.D.Swimming.

4What is the main idea of Paragraph 3?

A.Football is many Polish people's favorite sport.

B.Young Polish people often go to the gym.

C.All the Polish people do sports in their free time.

D.Most Polish people like watching sports.

5What can we learn from the text?

A.Polish culture is colorful.

B.Polish people have many ways of spending their free time.

C.A doctor can give you good advice.

D.There is no need doing free time activities.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网