题目内容
【题目】根据首字母和汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。
Museums have changed. They are no longer places that one “should”go but to e . At a s museum in Canada, you can feel your hair stand on end as harmless electricity passes through your body. At the Children's Museum in New York,you can play an African drum. There are no “Do Not Touch” s in some other museums in the USA.
More and more museum directors have realized that people learn beat when they can become part of what they are seeing. In many science museums, the visitors are encouraged to t , listen, operate and experiment so as to discover scientific rules for themselves.
The p is not only to provide fun, but also help people feel at home in the world of science. If people don't understand science, they will be afraid of it; and if they are afraid of science, they will not make the best use of it. One cause of all these c is the increase in wealth and spare time. A cause is the growing number of young people. Many of them are college students or college graduates. They see things in a new and different w . The old museums have been changing and the government is e the building of new, modern museums. In the States and Canada, there are more than 6 000 museums, almost twice as m as there were 25 years ago
【答案】enjoy;science;signs;touch;purpose;changes;Another;way;encouraging;many
【解析】本文主要讲现在的博物馆不再像原来似的是个应该去的地方,它是一个充满好奇、科学体验的地方。让人们懂得利用科学。
(1)细节理解题 should”go but to (1) e_____.前面是应该去,后面是转折连词,推测应是喜欢去故填enjoy。
(2)细节理解题 ' At a (2) s______ museum in Canada, you can feel your hair stand on end as harmless electricity passes through your body.'斜体部分是个安全电流通过身体的实验。故应是科学博物馆。故填science.
(3)细节理解题 “Do Not Touch”是个提醒标志。故后面单词应填signs。
(4)细节理解题 'the visitors are encouraged to (4) t_____, listen, operate and experiment so as to discover scientific rules for themselves.'参观者被鼓励去听、操作和实验。4空应是触摸,外国博物馆没有'不许触摸'的警告牌。不但没有,还鼓励去感觉。故填touch.
(5)细节理解题 根据上下文的意思。这样做的目的不但是娱乐而且是有助于人们在科学的世界里感受。故填purpose。
(6)细节理解题 根据上下文意思,造成这些变化的原因是。后面解释原因。故6空填changes。
(7)细节理解题 前面说了一个原因,后面应是另一个原因是什么。故填Another。
(8)细节理解题 'They see things in a new and different (8) w_____'年轻的人们学历高,他们看待事情也是用新的眼光和不同的方式。故填way。
(9)细节理解题 'the government is (9) e_____ the building of new'政府是后面加名词,应是鼓励健新的。故填encouraging 。
(10)细节理解题 几乎是25年前的两倍。AS…AS中间用原级。故填many。
【题目】 Shawneen Mountain is a perfect place for skiing. Lifts(电梯)can help tourists get to the top of the mountain in 3 minutes. The following is the price table of the lift tickets.
LIFT TICKETS | |||
Tourists | Weekday (open to close) | Weekend (open to close) | Night (3 p.m. to 10 p.m. |
Adult* (Ages 19 to 60) | $48 | $55 | $34 |
Young Man * (Ages 18&. under) | $37 | $41 | $34 |
Child (46cm tall &. under) | FREE | FREE | FREE |
College Student [College ID (证件 ) needed] | $38 | $49 | $34 |
Soldier (Active Duty ID needed) | $38 | $49 | $34 |
Elders* ( Ages 60 to 69) | $38 | $49 | $34 |
Super Elders* (Ages 70+) | FREE | FREE | FREE |
* proof (证明) of age needed | |||
Lift Hours Monday --- Friday: 9 a.m. – 10 p.m. Weekend: 8 a.m. – 10 p.m. Christmas Day: Noon – 5 p.. | |||
【1】Shawneen Mountain is a perfect place for _______________.
A.skiingB.walkingC.climbingD.riding
【2】If a child of 42cm tall takes the lift with his 18-year-old brother on Thursday morning, they will pay _______.
A.$41B.$48C.$37D.$74
【3】As a college student, you can buy a lift ticket at a lower price if you show your _________.
A.college nameB.college IDC.phone numberD.Active Duty ID
【4】Tourists take the lift at _______ to the top of the mountain on Christmas Day.
A.8 a.m.B.4 p.m.C.9 a.m.D.10 p.m.
【5】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.It takes 3 hours to get to the top of Shawneen Mountain by lift.
B.Tourists can’t take the lift at 9: 30 a. m. on Sunday morning .
C.A soldier shouldn’t pay $55 for the ticket at weekends with his Active Duty ID.
D.People aged over 70 are also welcome to Shawneen Mountain.