题目内容

【题目】根据材料内容选择最佳答案。B
I'm Tom and I like sports. Basketball is my favourite. I play it in. my school in the morning. My school is big and there is a playground and a sports hall in it. Every morning, many teachers and students play sports in the playground. I play there with my friends too. When the weather is bad we play in the sports hall. It's on the left of the playground. Now I'm in the sports hall but I don't play basketball. Some students from London are in our school and I'm their guide (导游).
My family also like sports too. My parents kick(踢)jianzi near our home every morning. My sister Mary plays table tennis with her classmates in their school. It is small but beautiful.
(1)What's Tom's favourite sport?
A.Taijiquan.
B.Basketball.
C.Jianzi.
D.table tennis.
(2)Where is the sports hall?
A.On the left of the school.
B.On the right of the school.
C.On the left of the playground.
D.On the right of the playground.
(3)Somefrom London are in the school.
A.farmers
B.managers
C.students
D.doctors
(4)There are people in Tom's family.
A.3
B.4
C.5
D.6
(5)Mary's school is.
A.small but new
B.small but beautiful
C.big and new
D.big and beautiful

【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)B
(5)B
【解析】文章大意:Tom介绍了自己的体育爱好,经常在学校的操场上打篮球,天气不好的时候在学校的体育馆打篮球。现在在带着来自伦敦的学生们参观体育馆。有介绍了家庭成员爱从事的体育活动。
(1)考查细节理解题。根据第一段开头的I'm Tom and I like sports. Basketball is my favourite.可知Tom最喜欢basketball,故选B。
(2)考查细节理解题。根据第一段中的It's on the left of the playground.可知是在操场的左边,故选C。
(3)考查细节理解题。根据第一段最后一句话Some students from London are in our school and I'm their guide (导游).可知是一些来自英国的形学生们,故选C。
(4)考查细节理解题。根据文中的I,my parents,my sister可知一共有四个人,故选B。
(6)考查细节理解题。根据第二段最后的 It is small but beautiful.可知,故选B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网