题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
B![]()
Everyone has birthday. Ways of celebrating birthday are different.
In America, parents have a party for their birthday kid. The birthday kid can get lots of presents and eat birthday cake with friends. In Brazil, special candles are needed for birthday. In England, the birthday kid is lifted up and put down by his classmates happily. In Thailand, two tall candles are lighted the night before birthday.
As we all know, it is getting popular to have cake on birthday in China. But parents usually cook a big dinner for the kid on birthday. The birthday kid eats long noodles and eggs. Long noodles mean long life and eggs bring good luck.
People in different countries have different ways to celebrate birthday. It is important for us to celebrate birthday. Everyone grows one year older after his or her birthday. Relatives(亲人) and friends feel happy for his or her growing up.
(1)How many countries are mentioned(提到) in the passage?
A.Four.
B.Five.
C.Six.
(2)In special candles are needed for birthday.
A.Brazil
B.America
C.England
(3)Chinese parents usually cook for the birthday kid.
A.long noodles and eggs
B.long noodles and chicken
C.chicken and eggs
(4)In Thailand, two tall candles are lighted the night .
A.on birthday
B.before birthday
C.after birthday
(5)One will after he celebrates his birthday.
A.grow one year older
B.grow up
C.become clever
【答案】
(1)B
(2)A
(3)A
(4)B
(5)A
【解析】
(1)B 细节理解题。分析文章可知·一共介绍了五个国家庆祝生日的情况,它们是:美国、巴西、英国、泰国和中国,故选B。
(2)A 细节理解题。根据第二段第三句. In Brazil,special candles are needed for birthday.”故选A。
(3)A 细节理解题。根据第三段倒数第二句“The birthday kid eats long noodles and eggs.”可知选A。
(4)B 细节理解题。根据第二段最后一句·In Thailand,two tall candles are lighted the night before birthday.”可知选B。
(5)A 细节理解题。根据最后一段倒数第二句“Everyone grows one year older after his or her birthday.”可知故选A。
【题目】从方框中选择最佳选项完成对话, 有两项多余。
A. And you should drink lots of water. |
![]()
A: Good morning, doctor.
B: Morning.
A: I'm not feeling well.
B: How long have you been like this?
A: For about two days.
B:
A: No, I took my temperature an hour ago and it seemed all right.
B: Let me check you over. Now open your mouth, and say “Ah. . . ”I think you have a cold.
A: Is it serious?
B: Don't worry. You need to take some medicine. and have a rest.
A: Thank you.
【题目】What did you do on April 23, World Book Day, last year? Did you find some interesting books to read? Now let me introduce some good books for you to read.
Title: Dear Andreas Author: Long Yingtai&Andreas
Andreas is a college student studying in Germany. His mother is a writer working in Taiwan. By writing letters to each other for more than three years, Long Yingtai says she clearly understands what an 18-year-old man is like, Andreas says he knows his mother better. This is a great book full of love. Don’t miss it. |
Title: Climate Change+2 Degrees Author: Yamamoto Ryoichi
If the earth’s temperature went up 2℃, what would happen? In this book we learn about the history, today’s situation and the future of global warming. The author also tells us proper and useful ways to protect our world. |
Title: The Methods and Madness Inside Room 56 Author: Rafe Esquith
Perhaps the most famous fifth-grade teacher in America, Rafe Esquith, helps his children understand literature, love life, and become happy, self-confident people using his successful methods in his Los Angeles public school classroom. He has created surprising miracles. This is a powerful book. You’d better read it. |
Title: The Last Lecture Author: Randy Pausch
Randy Pausch, a professor from New York was asked to give a lecture. He knew it would probably be his last lecture, because he was dying of illness. His lecture wasn’t about dying, but about getting over the difficulties, helping others to realize their dreams. |
【1】Who wrote the book The Methods and Madness Inside Room 56?
A.Rafe Esquith. B.Yamamoto Ryoichi.
C.Randy Pausch. D.Long Yingtai&Andreas.
【2】From the book Climate Change+2 Degrees, we can know ________.
A.the earth’s temperature will surely go up 2℃
B.the future of different countries in the world
C.proper and useful ways to protect our world
D.something about the history of global warming
【3】Andreas and his mother know each other better by ________.
A.writing letters B.sending e-mails
C.talking on the phone D.chatting on line
【4】Which of the following is NOT true in the book The Last Lecture?
A.The professor is from America.
B.The professor was in his poor health.
C.The professor talked about getting over the difficulties.
D.The professor talked a lot about his illness in his lecture.
【5】The passage may be taken from ________.
A.a diary B.a book advertisement
C.a novel D.a film review