题目内容
5.Happiness(幸福) is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large garden and swimming pool or those who have nice cars and a lot of money and so on.Why?Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.In fact,happiness is always around you if you put your heart into it.When you have trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your health; when you get success,your friends will say congratulations to you; when you do something wrong,people around you will help you to correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.All these are your happiness.If you notice a bit of them,you can find that happiness is always around you.
Happiness is not the same as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because you have else what can't be bought with money.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge(挑战) yourself.So you can't always say you are poor and you have bad luck.As the saying goes,life is like a revolving(旋转的) door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can't be a happy and lucky person.
54.Is the passage about school study?No.
55.Where is happiness?It is always around you (us) (if you put your heart into it).
56.What do we feel if we do something good to others?We will feel happy
57.Why can we say we are happy when we meet with difficulties?Because we have more chances to challenge ourselves.
分析 本文介绍了每个人都有幸福,只要我们用心就能感受到幸福在我们身边,而钱是买不到幸福的.
解答 54.No.主旨大意题.根据文章内容Happiness(幸福) is for everyone可知本文介绍的是关于幸福,故答案为:No.
55.It is always around you (us) (if you put your heart into it).细节理解题.根据In fact,happiness is always around you if you put your heart into it可知事实上,如果你用心,幸福总是围绕着你,故答案为:It is always around you (us) (if you put your heart into it).
56.We will feel happy.细节理解题.根据And when you do something good to others,you will feel happy可知当你对别人做好事时,你会感到快乐,故答案为:We will feel happy.
57.Because we have more chances to challenge ourselves.细节理解题.根据When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy,because you have more chances to challenge(挑战) yourself.可知当你遇到困难时,你可以大声说你很幸福,因为你有更多的机会挑战自己,故答案为:Because we have more chances to challenge ourselves.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
The Great Wall is wide enough for ten men to walk (38)A.Horses can also run along it,too.The Great Wall (39)A stones and bricks(砖).There are huge stones on (40)C side and on the highest part.But now some sections of it are worn out.
There are tall watch-towers alone the Great Wall.Once upon (41)B time,the soldiers kept watching the enemies(敌人) in the watch-towers day and night.They made (42)A on the towers to (43)A each other when the enemies came.
Nowadays we don't use the Great Wall to keep away the enemies any more.It is a famous place of interest to all the people in (44)B.Every year (45)C people come to visit it form all over the world.
| 36.A.wide | B.tall | C.long |
| 37.A.calling | B.call | C.called |
| 38.A.side by side | B.one by one | C.one after another |
| 39.A.was made of | B.was made from | C.was made in |
| 40.A.both | B.all | C.each |
| 41.A.an | B.a | C.the |
| 42.A.fire | B.a kite | C.a face |
| 43.A.tell | B.talk | C.speak |
| 44.A.Asia | B.the world | C.Europe |
| 45.A.thousand | B.a few thousand | C.thousands of. |
-No,you ____.But you ____ finish it before two.( )
| A. | mustn't; must | B. | must; mustn't | ||
| C. | needn't; must | D. | needn't; mustn't |
| A. | five thousands | B. | thousands of | ||
| C. | thousand of | D. | five thousands of |