题目内容
4.The holiday season can give students a chance to relax and get together with friends and family.How to make your holiday meaningful?Here are some suggestions:◆Do the homework every day.It's your duty(职责) to finish your homework.You can do it little by little.
◆Play some games.After doing your homework,you can watch TV or play some computer games.But you can't play it for too long time.
◆Go shopping with your parents.What about shopping with your parents on a fine day?You can buy some nice and cheap gifts for your friends or your family members.
◆Go on a family trip.A trip can make you relaxed.Traveling with your parents to another place is also a good idea.You can travel with a camera.And after you come back to school,show your photos to your classmates.
◆Read some interesting books.The holiday is the best time for you to read some good books.It's good for your study.
根据短文内容回答问题.
61.How can you finish your homework?We/I can do (our/my ) homework little by little everyday.
62.When can you watch TV or play computer games?After doing our/my homework.
63.What can make you relaxed?A trip.
64.What is good for your study?Reading some good books.
65.How many suggestions does the writer give us?Five/5..
分析 本文说的是怎样过假期的问题.怎样把假期过得有意义?文章提出了五条建议:每天做作业;玩游戏;和父母去购物;全家去旅游;读书.
解答 61.We/I can do (our/my ) homework little by little everyday.细节理解题.考查怎样完成作业.根据文中第一条建议中"Do the homework every day"和"You can do it little by little"所提出的,要每天做作业,并且一点点地做.little by little一点点地;逐渐地.故回答We/I can do (our/my ) homework little by little everyday.
62.After doing our/my homework.细节理解题.考查(学生)何时可以看电视或打游戏.根据文中第二条建议中"After doing your homework,you can watch TV or play some computer games"所说,在做完作业后可以看电视或打游戏.故回答After doing our/my homework.
63.A trip.细节理解题.考查什么活动可以让人放松.根据文中第四条建议中"A trip can make you relaxed"所说,旅游可以让人放松.故回答A trip.
64.Reading some good books.细节理解题.考查对学习有益的事情.根据文中第五条建议中"The holiday is the best time for you to read some good books"和"It's good for your study"所说,假期是读些好书的最好时间,这对学习有益.read some good books读些好书.故回答Reading some good books.
65.Five/5.细节理解题.考查文中提出了几条建议.通读全文,共五条建议:Do the homework every day;Play some games;Go shopping with your parents;Go on a family trip;Read some interesting books.故回答Five/5.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目以及给出的英语提示,就可以确定正确答案
| A. | singer | B. | director | C. | writer | D. | worker |
----I study _______working with friends.( )
| A. | for for | B. | for by | C. | by for | D. | by by |
| A. | to go; to play | B. | go; play | C. | to go; play | D. | go; to play |