题目内容
【题目】阅读下面短文,请按文后的任务要求答题。 When my wife and I went to live in an Arab(阿拉伯) country, we didn't know much about our future. _______. Later, we realized that the advice given to us by our friends were right.
______ Here, the burning sun can cook an egg in a minute. The hot weather made us feel so tired that we were falling asleep at midday!
_______ We worked from Saturdays to Wednesdays, including Sundays. It was also strange to see people praying (祈祷) in a certain direction. _________ They don't let people see their faces in public. They are not allowed to drive cars, either. All dresses worn by women have to cover the body completely. They believe that women can't be seen in public.
At the weekend, we went camping in the desert. I will never forget watching the sun setting over the desert. We also enjoyed riding on the camels.
Though their culture is very different from the American culture, ________.
(1)根据短文内容,从下列四个选项中选择合适的句子填入①—④题的空白处,使短文通顺。
A. They have strict rules for women |
① ② ③ ④
(2)从下面四个选项中选择一个合适的选项填入⑤题的空白处,使短文通顺。
A.we left there soon
B.we enjoyed living there
C.we lived a hard life
D.we still lived in our American way
【答案】
(1)D,C,B,A
(2)B
【解析】短文大意:这篇短文讲的 是我和妻子去阿拉伯国家居住看到的阿拉伯人的生活习俗。
(1)选项意思:
A. They have strict rules for women他们对女人有严格的制度
B. Another culture shock(文化差异) was the working week一周工作时间的文化差异
C. The culture shock started with the weather文化差异始于天气
D. My friends told us to be prepared for a culture shock我们朋友告诉我们要喂文化差异做准备
①根据下文Later, we realized that the advice given to us by our friends were right.后来,我们意识到我们的朋友给我们的建议是正确的。所以此处是一个建议,故选D。
②根据下文Here, the burning sun can cook an egg in a minute. The hot weather made us feel so tired that we were falling asleep at midday!在这里,灼热的太阳在一分钟内能将一个鸡蛋煮熟。炎热的天气是我们感到很累以致于我们在中午就睡着了。故选C。
③根据下文We worked from Saturdays to Wednesdays, including Sundays。我们从周六工作到周三,包括周日。故选B。
④根据下文They don't let people see their faces in public. 我们不让女人在公众面前 露脸。所以他们对女人有严格的制度。故选A。
(2)细节理解题。根据Though their culture is very different from the American culture, 虽然他们的文化与美国的文化差异很大,与此句之间是转折关系,所以是虽然我们的文化差异很大但是我们很享受我们的生活。故选B。
【题目】根据表格内容,选择最佳答案。 Lab work is fun but you must be careful. Listen carefully when your teacher reads and explains the rules before your first lab lesson.
LAB RULES | |
Throughout the lessons | * Do not enter the science lab without the teacher's permission(允许). |
Before the Experiment | * Read all instructions carefully before every experiment(实验). |
During the Experiment | * If you are unsure of how to use any apparatus or how to operate, ask your teacher for help. |
After the Experiment | * Wash all apparatus after use and return them to the places where they were. |
First Aid | * Report all accidents to your teacher immediately. |
(1)You must know the LAB RULES ______ the first lab lessons.
A.before
B.since
C.during
D.after
(2)It is necessary for you to ______ before every experiment.
A.read all instructions carefully
B.take enough food and drinks
C.smell chemicals immediately
D.talk with your classmates.
(3)If you are not sure of how to use any apparatus, ______.
A.read the rules carefully
B.try them again and again
C.ask your teacher for help
D.return all apparatus to the places where they were
(4)The underlined word “spill” means ______.
A.照射
B.伤害
C.摔下
D.溅出
(5)When you are in the science lab, you mustn't ______.
A.be careful in order to prevent injury
B.listen carefully when your teacher explains the rules
C.taste chemicals without the teacher's permission
D.throw waste materials into proper waste baskets