题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(E)
We know the mosquito very well. Mosquitoes fly everywhere. They can be found almost all over the world, and there are more, than 2, 500 kinds of them.
No one likes the mosquito. But the mosquito may decide that she loves you. She? Yes, she. It's true that male mosquito doesn't bite and only the female mosquito bites because she needs blood to lay eggs. She is always looking for things or people she wants to bite. If she likes what she finds, she bites. But if she doesn't like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood. Next time a mosquito bites you, just remember you are chosen. You're different from the others!
If the mosquito likes you, she lands on your body without letting you know. She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different. After she bites, you will have an itch(痒) on your body because she puts something from her mouth together with your blood. By the time the itching begins, and she has flown away.
And then what happens? Well, after her delicious dinner, the mosquito feels tired. She just wants to find a place to have a good rest. There, on a leaf or a wall, she begins to lay eggs, hundreds of eggs.
(1)"Mosquito" means in Chinese.
A.苍蝇
B.蜻蜓
C.跳蚤
D.蚊子
(2)We know mosquitoes very well because .
A.they can be found easily
B.they fly here and there
C.there are many kinds of them
D.they can fly
(3)If the mosquito doesn't bite you, it will .
A.get angry with you
B.be afraid of you
C.make a lot of noise
D.choose another one
(4)The mosquito bites you .
A.when you're asleep
B.because you have choose it
C.too quickly to let you know
D.but doesn't like you
(5)Which of the following sentences is wrong?
A.The itching begins after the mosquito bites you.
B.You feel terrible when the mosquito bites you.
C.Mosquitoes use blood to lay eggs.
D.All the mosquitoes don't like to bite people for blood.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)D
(4)C
(5)B
【解析】短文主要介绍蚊子种类繁多,遍布世界各地。它总是在寻找它要咬的人或物,悄无声息,吃饱喝足之后在树叶上或墙上下很多的蛋。
(1)词义猜测题。“吸血”和“会飞”是mosquitoes的两个主要特征。根据这两个特点,联系生活常识,即可选定答案。另外,读罢全文之后,也能将其余选项予以排除。故应选D。
(2)细节理解题。根据短文We know the mosquito very well. Mosquitoes fly everywhere.的描述可知我们很了解蚊子是因为蚊子无处不在,故选B。
(3)细节理解题。根据短文But if she doesn’t like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood的描述可知,蚊子不咬你,就会咬别人。故应选D。
(4)细节理解题。 根据短文…she lands on your body without letting you know. She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different的描述可知,蚊子咬人是如此的快,以致于人没有感觉到。故应选C。
(5)细节理解题。 根据短文She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different. 的描述可知当蚊子咬你时,你没有感觉到不同,B不符合文章叙述的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】读下面的短文,根据短文判断句子的正误。正确的涂A,错误的涂B。(共5小题,每小题2分,计10分)

It is interesting to see how different countries celebrate Christmas.

In Brazil, Father Christmas is called Papai Noel. Many Christmas celebrations are similar to those in the USA or the UK. For those who have enough money, a special Christmas meal will include chicken, turkey, ham, rice, salad, often with beer. Poorer people will just have chicken and rice.

Germans love to make their houses beautiful at Christmas. In the windows many houses will have colored pictures of paper or plastic which look beautiful from the outside at night. Father Christmas brings presents in the late afternoon of Christmas Eve, after people have been to a church meeting. The presents are then found under the Christmas tree.On Christmas Day, fish or goose will be cooked.

In Sweden, the most important day is Christmas Eve. A special Christmas meal is eaten on Christmas Eve.People often eat ham,and brown beans.This is the time when families give presents to each other.Many people go to a church meeting early on Christmas Day.

【1】In Brazil, people call Father Christmas Papai Noel.

2Poorer people eat ham with wine on Christmas Day in Brazil.

3Germans often put the presents under the bed after people go to a church meeting.

4In Sweden, people usually have something special on Christmas Eve.

5The most important day isn’t Christmas Eve but Christmas Day for people in Sweden.

【题目】The earth is about 4,600 million years old. Modern man has lived on the earth for only 35,000 years, but during that time, we have changed our planet in many ways. Many of the things that we have done are good, but more are not good for the earth.

Water Pollution

A lot of people, birds and fish die each day because of water pollution. Factories have polluted the land and the water. As a result, many rivers and lakes are now dead.

Air Pollution

In big cities, factories, as well as cars, trucks and buses are the main causes of air pollution. Many people in cities now have serious health problems. For example, Mexico city used to be a beautiful sunny capital, but today it is always covered by thick brown clouds.

Soil Pollution

In order to have a good harvest, most of the farmers use chemicals too much in their fields. That’s bad for the soil. But this kind of pollution is difficult to stop.

Hope For The Future

These problems are very serious for our future, so all of us should do something to improve our environment. If we can stop pollution, our planet will become more and more beautiful and our health will be better. Let’s be greener people!

根据短文内容,选择正确答案。

1_____ have made the earth change a lot.

A. Human beings B. Animals

C. Plants D. People in other planets

2There are _____ kinds of pollution in this passage.

A. two B. three C. four D. five

3_____ is a big problem now.

A. Pollution. B. Population.

C. Education D. Medical treatment

4Which sentence is NOT true according to the passage?

A. Most of the things that we have done are good for our planet.

B. We must stop the factories from pouring waste water into the rivers and lakes.

C. Because of water pollution, many rivers and lakes are now dead.

D. Water pollution is very serious nowadays.

5Which sentence is TRUE?

A. Though Mexico city is always covered by thick brown clouds, it’s still a beautiful sunny capital.

B. Air pollution can make people sick.

C. Now fewer farmers use chemicals in the fields.

D. Factories, cars, trucks and buses are the main causes of soil pollution.

【题目】根据短文内容填空。
In the coming summer holidays, you will probably visit the Shanghai Expo. Before you head off the Expro, please read the following tips so that you behave properly and show off China's best face to visitors from other countries.
When waiting in a line
Wait patiently instead of cutting to the front of the line. If you have to leave your spot in line and want to come back, tell the people standing in front of and behind you. Ask them to kindly hold you spot, and thank them when you return.
When touring the Expro
Don't touch or climb on exhibits. Visitors are allowed to take pictures and videos around the Expro, but when cameras are not welcome, don't turn yours on. If souvenirs are handed out, don't push and scream. Be polite and wait your turn.
When attending shows
If you are late, wait until the break to enter. It will disturb other audience if you walk in late.
It's very important to leave in the middle of a musical or stage play. If an early exit is necessary, you can leave after a scene is over.
Keep quiet during a performance. Before the performance starts, either turn off your mobile phone or set it silent mode. Never answer your phone while a performance is going on.
After an excellent performance, clap your hands warmly. Don't laugh at the performers when they make mistakes.
When having meals
Don't talk loudly at meals. With many hungry visitors waiting, don't stay too long at your table after you have finished. Politely move on to another place.

Title: Showing off China’s best face

Occasions(场合)

Don'ts

Dos

Waiting in a line

●Don't to the front of the line.

●Wait patiently.
●Thank those for holding your spot after you are .

Touring the Expro

●Don't touch or climb on exhibits.
●Don't use your cameras when they are .
●Don't push and scream for souvenirs.

●Be polite and wait for your turn.

shows

●Don't walk in late.
●Don't leave in the middle of a musical or stage play.
●Never answer your phone a performance.
●Don't laugh at the performers’ .

●Enter during the , if you are late.
●Wait until a scene is over, if you make an early exit.
●Turn off your mobile phone or set it to silent mode.
●Clap your hands .

Having meals

●Don't talk loudly at meals.
●Don't stay too long at your table after meals.

●Politely move on to another place.

Purpose: To remind people to behave properly before visitors at the Expro.

【题目】The Healthy Habits Survey shows that only about one third of American seniors(老年人) have correct habits. Here are some findings and experts’ advice.

1. How many times did you brush your teeth yesterday?

Finding: About 33% of seniors brush their teeth only once a day.

Step: Remove(去除) the 300 types of bacteria(细菌) in your mouth each morning with a battery-operated toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.

2. How many times did you wash your hands or take a shower yesterday?

Finding: Seniors, on average, take a shower fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a day一only half of the number that doctors advised.

Step: We touch our faces around 3000 times a day一often inviting germs (病菌) to enter our mouth, nose, and eyes. Use toilet paper to keep your hand from touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.

3. How often do you think about fighting germs?

Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should.

Step: Know about germs clearly. Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海绵)that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave for 10 seconds.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】According to the survey, we can know about________ of American seniors have correct habits.

A. one second B. two thirds

C. one third D. one fourth

2How long should people brush their teeth gently?

A. One minute. B. Two minutes.

C. Three minutes. D. Four minutes.

3Doctors suggest that people should wash their hands________.

A. twice a day B. three times a day

C. four times a day D. eight times a day

4What is found out about American seniors?

A. All of them have good habits.

B. All of them brush their teeth once a day.

C. They all take a shower every day.

D. They aren’t fighting germs better than expected.

5Which of the following is true according to the text?

A. There are only 200 types of bacteria in the mouth.

B. We touch our faces four times a day.

C. We should wash our hands with cold water.

D. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网