题目内容
【题目】 Joe, 75, lived very happily and had a beautiful family. He had four grandchildren, and they all visited him during their holidays.
Before they came to visit, Joe got his home ready for the children: cleaning the house and buying their favorite food. But while he was working, he lost his favorite watch. The watch was a gift from his wife. She died when their first child was born. Joe loved the watch very much. He was sad.
When his grandchildren came, they told Joe that they would find the watch. One granddaughter asked, "Grandpa, do you remember when you saw the watch last before it went missing?" Joe answered, "I think when I was cleaning the barn (谷仓)."
All the children went to the barn to look for the watch, except little Mike. They stayed in the barn for more than two hours but couldn't find it.
After they came back, Mike went to look for the watch in the barn. Joe asked why he was going there. The little boy just asked the other children not to follow him and to keep silent. He was there for about 15 minutes and then ran quickly to his grandfather. He found the watch!
Joe was very surprised and asked how he was able to find it. The little boy answered, "I sat there without making a noise, and the barn was so quiet. After a few minutes, I heard the' tick, tick' sound and found the watch." Joe hugged him and thanked the little boy.
This shows the power of silence. If we stay calm, we are able to find a solution (解决方法)!
【1】Why was Joe very sad when he found he lost his watch?
A.Because it was very expensive.B.Because he didn't like it.
C.Because it was a gift from his wife.D.Because it was very beautiful.
【2】How long did it take the little boy to find the watch?
A.About one hourB.At least 50 minutes
C.About 15 minutesD.More than 2 hours
【3】Which of the following is NOT true?
A.Joe was a 75-year-old man and he had a beautiful family.
B.The little boy found he watch with the help of other grandchildren.
C.Joe was very surprised when he knew Mike found his watch.
D.Mike heard the "tick, tick" sound in the barn.
【4】The underlined word "silent" may mean ________.
A.healthyB.warmC.quietD.quick
【5】What does the writer want to tell us?
A.We should take good care of our watch.
B.Cleaning the house is very important for all of us.
C.When we meet problems, we should stay calm and find a solution.
D.The barn isn't a good place.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
75岁的乔生活的非常幸福,并且拥有一个美丽的家庭,一天,他的四个孙子来看望他。那天,他的一块最喜欢的手表找不到了:这块手表是他已故的妻子送给他的。他的孙子们帮助他找,其中一个孙子迈克,通过听手表的滴答声帮助他找到了那块手表。
【1】
细节理解题。根据文中的句子“The watch was a gift from his wife. She died when their first child was born. Joe loved the watch very much. He was sad.”可知这块表是他妻子送的一件礼物,乔非常喜欢这块手表,所以他很伤心。故选C。
【2】
细节理解题。根据文中的句子“He was there for about 15 minutes and then ran quickly to his grandfather. He found the watch!”可知小男孩花费了15分钟的时间找到了那块手表。故选C。
【3】
细节理解题。根据文中的句子“Joe, 75, lived very happily and had a beautiful family.”可知选项A是正确的;根据文中的句子“Joe was very surprised and asked how he was able to find it.”可知找到了那块手表,乔很惊奇。故选项C是正确的;根据文中的句子“After a few minutes, I heard the' tick, tick' sound and found the watch." Joe hugged him and thanked the little boy.”可知迈克在谷仓里听到了手表的滴答声。故选项D正确;根据文中的句子根据文中的句子“The little boy just asked the other children not to follow him and to keep silent. He was there for about 15 minutes and then ran quickly to his grandfather. He found the watch!”可知小男孩不是在其他孩子的帮助下找到了那块手表。选项B与原文不符。故选B。
【4】
词句猜测题。根据文中的句子“I sat there without making a noise, and the barn was so quiet. After a few minutes, I heard the' tick, tick' sound and found the watch.”可知迈克在找手表的时候那里是安静的。结合选项可知,选项C. quiet与之同义。故选C。
【5】
主旨大意题。根据文章的最后一句“This shows the power of silence. If we stay calm, we are able to find a solution (解决方法)!”可知作者想告诉我们遇到问题时我们应该保持冷静并找到解决办法。故选C。