题目内容

【题目】

Have you heard of the following strange (奇怪的) ways of keeping healthy before? Let’s have a look!

Have a hot drink to feel cooler

Many people like to drink coffee or tea with ice in summer. However, a cold drink just cools you from the inside. But that’s not truly how people’s bodies work. A hot drink helps people sweat (流汗). As sweat evaporates from your skin (从皮肤蒸发), you will feel cooler.

Write down information by hand to remember it better

Modern people like to type (打字) everything because it’s quick and clear. But studies have shown that people are more likely to remember the information if they write it down by hand. Because you have to think over before writing down it and look carefully after finishing writing. This helps you remember the information and keeps your mind and body healthy.

Don’t brush your teeth after eating

People should clean their teeth every day, but brushing teeth at once after eating is not good. It may cause some problems like discoloration and cracking (变色和破裂). Doctors’ advice is to wait at least 30-60 minutes after eating.

1What do many people like to put in coffee in summer?

A.Sugar.B.Milk.C.Ice.

2What can we learn about brushing teeth?

A.People should brush teeth at least twice a day.

B.It’s not good to brush your teeth right away after eating.

C.People can brush teeth at any time.

3What can we know from the material?

A.People shouldn’t drink hot coffee or tea in summer.

B.Typing is much better than writing by hand.

C.After sweating a lot in summer, people will feel cooler.

【答案】

1C

2B

3C

【解析】

文章大意:短文主要介绍了三种保持健康的“奇怪”的方法。

1细节理解题。根据文中Many people like to drink coffee or tea with ice in summer.许多人在夏天喜欢喝加冰的咖啡或茶,故答案为C

2细节理解题。根据文中but brushing teeth at once after eating is not good.但是饭后马上刷牙是不好的,故答案为B

3细节理解题。根据文中As sweat evaporates from your skin (从皮肤蒸发), you will feel cooler.当汗从皮肤蒸发的时候,你会感觉更凉爽,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Mr. Smith,

My family and I recently went to San Antonio on vacation. When we got there, we decided to live in the Jumping Tiger Hotel because of its good location (位置). We stayed there from May 13th to May 17th.

We had a good time visiting the Alamo, Sea World San Antonio and other places. We liked the restaurant in your hotel. However, we were not happy with the room because it was kind of dirty.

We found hairs on the floor when we arrived, and there was rubbish (垃圾) here and there. On the second day, when we got back, we found that no one made the beds. I asked for the room service (服务), but they said they didn't have enough hands and couldn’t do it on that day.

Now I don't want to complain (抱怨) about the bad room service anymore. In fact, we did pay for all the service, but no one cleaned our room. So we would like you to payback some of the money we paid. My phone number is 806-443-2342. Or, feel free to email me at vacation family@gmail.com.

Helen Brown

1Why did Helen’s family decide to live in the Jumping Tiger Hotel?

A.Because it had good location.

B.Because it had very friendly service.

C.Because it had good restaurants and rooms.

2What happened to Helen’s family when they took the vacation?

A.They visited some boring places.

B.They didn’t get good room service.

C.They lived in a very expensive hotel.

3What does the underlined word “it” refer to(指的是)?

A.Clean the hairs.

B.Making the beds.

C.Taking out the rubbish.

4Which of the following is NOT true?

A.Helen thought that nothing in the hotel was good.

B.Helen’s family lived in the Jumping Tiger Hotel for four nights.

C.Mr. Smith can talk about the problem with Helen by phone or e-mail.

5Why did Helen Brown write this letter?

A.To say sorry to Mr. Smith.

B.To tell Mr. Smith about their great vacation.

C.To ask the hotel to pay back some of the money.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网