题目内容
【题目】
Have you heard of the following strange (奇怪的) ways of keeping healthy before? Let’s have a look!
Have a hot drink to feel cooler
Many people like to drink coffee or tea with ice in summer. However, a cold drink just cools you from the inside. But that’s not truly how people’s bodies work. A hot drink helps people sweat (流汗). As sweat evaporates from your skin (从皮肤蒸发), you will feel cooler.
Write down information by hand to remember it better
Modern people like to type (打字) everything because it’s quick and clear. But studies have shown that people are more likely to remember the information if they write it down by hand. Because you have to think over before writing down it and look carefully after finishing writing. This helps you remember the information and keeps your mind and body healthy.
Don’t brush your teeth after eating
People should clean their teeth every day, but brushing teeth at once after eating is not good. It may cause some problems like discoloration and cracking (变色和破裂). Doctors’ advice is to wait at least 30-60 minutes after eating.
【1】What do many people like to put in coffee in summer?
A.Sugar.B.Milk.C.Ice.
【2】What can we learn about brushing teeth?
A.People should brush teeth at least twice a day.
B.It’s not good to brush your teeth right away after eating.
C.People can brush teeth at any time.
【3】What can we know from the material?
A.People shouldn’t drink hot coffee or tea in summer.
B.Typing is much better than writing by hand.
C.After sweating a lot in summer, people will feel cooler.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【解析】
文章大意:短文主要介绍了三种保持健康的“奇怪”的方法。
【1】细节理解题。根据文中Many people like to drink coffee or tea with ice in summer.许多人在夏天喜欢喝加冰的咖啡或茶,故答案为C。
【2】细节理解题。根据文中but brushing teeth at once after eating is not good.但是饭后马上刷牙是不好的,故答案为B。
【3】细节理解题。根据文中As sweat evaporates from your skin (从皮肤蒸发), you will feel cooler.当汗从皮肤蒸发的时候,你会感觉更凉爽,故答案为C。
【题目】阅读下列短文,根据短中的信息完成文后表格。(每空一词)
Susan is my pen friend. She is 14 years old and she is a middle school student in New York, USA. At school, she studies many subjects. She is interested in Chinese and good at it. She likes reading very much and reads books every day. In the future she wants to become a scientist(科学家).
Susan also likes travelling. Every summer she travels(旅行) with her parents. She believes that traveling is an important part in her life. She visits many cites around the world. Of all the cities, she likes Yangzhou best. It is both clean and beautiful . And this old city has a long history of more than 2500 years.
This winter, her family are coming to China. I am very happy to know that they will first come to Yangzhou. They will stay here for three days. I will take them to visit the places of interest here, such as the Slender West Lake, Ge Garden, He Garden and so on. Then they will fly to Beijing. I am sure they will have a nice time in China.
Who | Susan is an【1】girl. She is interested in Chinese and does【2】in it. |
What | She enjoys【3】a lot. Travelling is an important【4】in her life. |
Where | Yangzhou is her【5】city . It is an old city【6】a long history . |
【7】 | This winter, her family are coming to China. |
How long | They will stay here for three【8】and I will show them【9】it. |
How | Then they will go to Beijing by【10】. |