题目内容

【题目】综合填空

阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。

I wrote my first poem when I was 5 years old. It was f1Mother’s Day.

The poem was not my best work, but my mom kept it – just like she kept every other piece of writing and artwork I ever made. She a2kept my baby clothes and a piece of hair from my first haircut. Sometimes I feel like my mom runs a museum of m3life, and she is the only visitor.

But it feels n4to be loved like that. Who else would care enough to keep all of my terrible drawings and silly poems? Only a m5.

O6Mother’s Day when I was little, I used to bring my mom breakfast in bed, m7her a card, give her kisses and tell her I loved her. I’d say to her: “You’re the b8mom in the whole world!”

I don’t get to see my mother very much these days. Now I live in China, 11,200 km from my parents’ home in the US. I’m too far away to bring my mom breakfast in bed or give her kisses. B9when Mother’s Day comes, I’ll call my mom from China. Over the p10, I’ll tell her I love her. No matter how far away I go, she’s always in my heart.

【答案】

1for

2also

3my

4nice

5mother

6On

7make

8best

9But

10phone

【解析】

试题此篇文章介绍了作者的妈妈对作者的爱及其作者对妈妈深深的爱。每到母亲节,作者都会给妈妈打电话,告诉妈妈作者是爱妈妈的,不管作者走到哪里,妈妈永远在作者心中。

1句意:当我五岁大时,我写了第一首诗,我是为母亲节写的。此题考查介词for……。故填for

2句意:她还保存着我的小衣服。此题考查also也,还。故填also

3句意:我觉得妈妈经营着一所我的博物馆,而她是这家博物馆唯一的参访者。此题考查形容词性物主代词。故填my

4句意:但这样被爱着让人感觉很好。此题考查形容词nice好的。形容词用作表语。

5句意:有谁会在乎你难看的画和幼稚的诗歌呢?只有妈妈。联系前后文,可知只有妈妈。故填mother

6句意:在我还很小的时候的一个母亲节,我把早餐端到妈妈床边。此题考查在特指的固定的一天用介词on。故填On

7句意:为她做了一张卡片,亲吻她并告诉她我爱她。联系前后文,都用的动词原形,故用make

8句意:我告诉她,你是世界上最好的妈妈!此题考查形容词最高级,因为有比较的范围在“世界上”。故填best

9句意:但每当母亲节到来,我会在中国给她打电话。前后句是转折的关系,故用But

10句意:通过电话,我会告诉她,我爱她,不管我走得多远,她永远在我心里。此题考查名词,故填phone

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容完成表格中所缺信息,每空限填一个单词。

I had the meanest(最刻薄的) mother in the whole world.When other kids ate candies for breakfastI had to have porridgeeggs or bread.When others had Coke and candies for lunch, I had to eat rice.And my supper was also different from other children’s.In a word, we must eat healthy food.But I wasn’t alone when I was sad.My sister and two brothers had the same mean mother as I did.

My mother must know where we were all the time.She had to know who our friends were and where we were going.We had to clean clothes and take a bath every day.The other kids may wear the same clothes for days.We couldn't lie in bed“sick” in order not to go to school.

We had to go to bed before 9:00 every night and get up at 7:00 the next morning . We couldn’t sleep until noon like our friends on Sundays.We had to do housework like washing dishes, making beds and cooking.

Through the yearsthings didn't change a little.In the school we had to get good grades.

What’s more,our mother didn't let us drop out of school.She decided to make us grow up into educated and honest adults.

I am now trying to raise my three children this way.I am full of happiness when my children call me a mean mother.Why?Because now I thank God every day because it gave me the meanest mother in the world.

I am lucky to have the 1mother in the world

My life as a kid

My sister,two brothers and I couldn’t have 2food

We must let my mother know 3we were all the time and who our friends were.

We had to go to bed and get up4every day.

We had to do 5 like washing dishes,making beds and cooking.

In the school we had to get good 6.My mother never let us 7out of school.

Mother’s hope

We were able to become educated and 8adults.

My feeling now

When my children call me a mean mother, I am 9 of happiness.I think God every day for 10 me the meanest mother in the world.

【题目】根据短文理解, 选择正确答案。
A
In Singapore, many middle school students spend a lot of their time on their studies. Good education is often regarded as a ticket to success in their future. So many of these students try their best to get a good mark in their examinations. They have a lot of homework every day and exams are a big headache. Sometimes some of them are even made to go to remedial(补习的)classes after school.
Schools run programmes outside school hours. The students can take part in sports and games, music and dance, hiking and rock-climbing, etc. They are also very active in community service(社区服务).
In their spare time, most students like to listen to pop music. Hollywood blockbusters (大片). Hong Kong and Singapore movies are very popular among them. They understand IT very well. Some of them also spend their free time surfing the Internet, e-mailing their friends, playing computer and video games.
They sometimes go to cafes, fast-food restaurants, shopping centers and big bookstores.
So, it looks like life as a middle school student in Singapore is not easy but it is rich and colorful.
(1)What is NOT mentioned in the passage?
A.Schoolwork.
B.After-class activities.
C.Subjects.
D.Things to do in the spare time.
(2)Why do students work hard at school in Singapore?
A.Because they have a lot of homework.
B.Because they have to go to remedial classes.
C.Because they want to get a good future.
D.Because they have many outside school activities.
(3)What does the underlined sentences mean in the first paragraph?
A.Students are afraid of exams.
B.Students have a headache before an exam.
C.Students have too many exams.
D.Students are in poor health because of exams.
(4)Programmes outside school hours are _______.
A.the same as spare time activities
B.remedial classes after school
C.sports activities
D.popular among students
(5)What do you know from the last sentences?
A.The middle school students live an easy life in Singapore.
B.The middle school students’ life in Singapore is amazing.
C.The middle school students’ life in Singapore is boring.
D.The middle school students’ life in Singapore is hard, but interesting.

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
While watching the Olympics the other night, I came across an unbelievable sight. It was not a gold medal, nor a world record broken, but a show of someone’s strong determination to win.
The event was a swimming and started with only three men on the blocks. For one reason or another, two of them made mistake when they started, so they were kicked out. That would have been difficult enough, not having anyone to race against, even though the time on the clock is what’s important.
I watch the man jump into the water and knew right away that something was wrong. Now I’m not an expert swimmer but I do know a good jump from a poor one, and this was not exactly medal quality. When he was swimming, the crowd started to laugh. Clearly this man was not a medal competitor.
I listened to the crowd begin to laugh at this poor man that was clearly having a hard time. Finally he made his turn to start back. He tried his best, but clearly he was exhausted.
But when they saw the man keeping on trying , they stopped laughing and beginning to cheer. Some even to stand and say: “Come , you can do it!” and “ Go for it!”
A few minutes later ,this young man finally finished his race. The crowd went wild. You would have thought that he had won the gold, and he should have. Even though he recorded one of the slowest times in Olympic history, this man gave more heart than any of the other competitors.
Just a short year ago, he had never swam, let alone raced. His country had been asked to Sydney as manners.
In a competition where players remove their silver medals feeling they have somehow been cheated out of gold, or when they act so proudly in front of their competitors, it is nice to watch this game.
A man that gave his all-knowing that he had no chance, but competed because of the spirit of the games.
(1)When did the event happen?
A. in the evening
B. in the afternoon
C.in the morning
D.one night
(2)The underlined word “exhausted” in paragraph 4 in closest in meaning to _______.
A.confident
B.very tired
C.happy
D.very angry
(3)When did the man in the article learn to swim?
A.When he was a child
B.Three years ago
C.About one year ago
D.Many years ago
(4)Why did the crowd laugh at the man at first?
A.Because they thought his swimming skill is bad.
B.Because they didn’t like him.
C.Because the man was funny.
D.Because the man was stupid.
(5)What can we learn from the passage?
A.The writer is an expert in swimming
B.There are many swimmers in the competition.
C.The man is hard-working
D.The man was well trained for swimming.

【题目】任务型阅读。

What do you think of different kinds of reference books(参考书)? We did a survey. Here’re some of their answers.

Liu Yang: In some ways, reference books(参考书) are useful. They help us understand textbooks better. For example, if we can’t learn a language point well in English class, a reference book can help us to review the point. So I think it’s better to have such books.

Wang Qian: Reference books have some disadvantages. Some of them show answers to the exercises in textbooks(课本). This isn’t very good. Students will just copy the answers instead of thinking for themselves. Day after day, students won’t listen carefully in class.

Zheng Xia: Sometimes, reference books are useful. Some reference books show something a little more difficult than the textbooks. They challenge us and let us reach a higher level in our studies. So if you want to learn more, reference books are needed.

Liu Wei: I don’t think reference books are very helpful. If we listen to our teachers carefully and solve the problems at school, this is helpful enough. Besides, the school has already gives us a lot of homework. More reference books will only make us sick of studying. And for some subjects like English, the best way is to speak, not just to do exercises.

For your reference books

1

Liu Yang

In some ways, they are useful because they 2 better.

Zheng Xia

Reference books can help us learn more and let us 3 in our studies.

Disadvantages

Wang Qian

Students won’t think or 4 in class because they can copy the answers from the reference books.

Liu Wei

More reference books aren’t very helpful. They will only make us 5.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网