题目内容
【题目】综合填空
阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。
I wrote my first poem when I was 5 years old. It was f【1】Mother’s Day.
The poem was not my best work, but my mom kept it – just like she kept every other piece of writing and artwork I ever made. She a【2】kept my baby clothes and a piece of hair from my first haircut. Sometimes I feel like my mom runs a museum of m【3】life, and she is the only visitor.
But it feels n【4】to be loved like that. Who else would care enough to keep all of my terrible drawings and silly poems? Only a m【5】.
O【6】Mother’s Day when I was little, I used to bring my mom breakfast in bed, m【7】her a card, give her kisses and tell her I loved her. I’d say to her: “You’re the b【8】mom in the whole world!”
I don’t get to see my mother very much these days. Now I live in China, 11,200 km from my parents’ home in the US. I’m too far away to bring my mom breakfast in bed or give her kisses. B【9】when Mother’s Day comes, I’ll call my mom from China. Over the p【10】, I’ll tell her I love her. No matter how far away I go, she’s always in my heart.
【答案】
【1】for
【2】also
【3】my
【4】nice
【5】mother
【6】On
【7】make
【8】best
【9】But
【10】phone
【解析】
试题此篇文章介绍了作者的妈妈对作者的爱及其作者对妈妈深深的爱。每到母亲节,作者都会给妈妈打电话,告诉妈妈作者是爱妈妈的,不管作者走到哪里,妈妈永远在作者心中。
【1】句意:当我五岁大时,我写了第一首诗,我是为母亲节写的。此题考查介词for为……。故填for。
【2】句意:她还保存着我的小衣服。此题考查also也,还。故填also。
【3】句意:我觉得妈妈经营着一所我的博物馆,而她是这家博物馆唯一的参访者。此题考查形容词性物主代词。故填my。
【4】句意:但这样被爱着让人感觉很好。此题考查形容词nice好的。形容词用作表语。
【5】句意:有谁会在乎你难看的画和幼稚的诗歌呢?只有妈妈。联系前后文,可知只有妈妈。故填mother。
【6】句意:在我还很小的时候的一个母亲节,我把早餐端到妈妈床边。此题考查在特指的固定的一天用介词on。故填On。
【7】句意:为她做了一张卡片,亲吻她并告诉她我爱她。联系前后文,都用的动词原形,故用make。
【8】句意:我告诉她,你是世界上最好的妈妈!此题考查形容词最高级,因为有比较的范围在“世界上”。故填best。
【9】句意:但每当母亲节到来,我会在中国给她打电话。前后句是转折的关系,故用But。
【10】句意:通过电话,我会告诉她,我爱她,不管我走得多远,她永远在我心里。此题考查名词,故填phone。
【题目】根据短文内容完成表格中所缺信息,每空限填一个单词。
I had the meanest(最刻薄的) mother in the whole world.When other kids ate candies for breakfast,I had to have porridge,eggs or bread.When others had Coke and candies for lunch, I had to eat rice.And my supper was also different from other children’s.In a word, we must eat healthy food.But I wasn’t alone when I was sad.My sister and two brothers had the same mean mother as I did.
My mother must know where we were all the time.She had to know who our friends were and where we were going.We had to clean clothes and take a bath every day.The other kids may wear the same clothes for days.We couldn't lie in bed“sick” in order not to go to school.
We had to go to bed before 9:00 every night and get up at 7:00 the next morning . We couldn’t sleep until noon like our friends on Sundays.We had to do housework like washing dishes, making beds and cooking.
Through the years,things didn't change a little.In the school we had to get good grades.
What’s more,our mother didn't let us drop out of school.She decided to make us grow up into educated and honest adults.
I am now trying to raise my three children this way.I am full of happiness when my children call me a mean mother.Why?Because now I thank God every day because it gave me the meanest mother in the world.
I am lucky to have the 【1】mother in the world | |
My life as a kid | My sister,two brothers and I couldn’t have 【2】food |
We must let my mother know 【3】we were all the time and who our friends were. | |
We had to go to bed and get up【4】every day. | |
We had to do 【5】 like washing dishes,making beds and cooking. | |
In the school we had to get good 【6】.My mother never let us 【7】out of school. | |
Mother’s hope | We were able to become educated and 【8】adults. |
My feeling now | When my children call me a mean mother, I am 【9】 of happiness.I think God every day for 【10】 me the meanest mother in the world. |
【题目】任务型阅读。
What do you think of different kinds of reference books(参考书)? We did a survey. Here’re some of their answers.
Liu Yang: In some ways, reference books(参考书) are useful. They help us understand textbooks better. For example, if we can’t learn a language point well in English class, a reference book can help us to review the point. So I think it’s better to have such books.
Wang Qian: Reference books have some disadvantages. Some of them show answers to the exercises in textbooks(课本). This isn’t very good. Students will just copy the answers instead of thinking for themselves. Day after day, students won’t listen carefully in class.
Zheng Xia: Sometimes, reference books are useful. Some reference books show something a little more difficult than the textbooks. They challenge us and let us reach a higher level in our studies. So if you want to learn more, reference books are needed.
Liu Wei: I don’t think reference books are very helpful. If we listen to our teachers carefully and solve the problems at school, this is helpful enough. Besides, the school has already gives us a lot of homework. More reference books will only make us sick of studying. And for some subjects like English, the best way is to speak, not just to do exercises.
For your reference books | ||
【1】 | Liu Yang | In some ways, they are useful because they 【2】 better. |
Zheng Xia | Reference books can help us learn more and let us 【3】 in our studies. | |
Disadvantages | Wang Qian | Students won’t think or 【4】 in class because they can copy the answers from the reference books. |
Liu Wei | More reference books aren’t very helpful. They will only make us 【5】. | |