题目内容

【题目】 Cycads(苏铁)grow in warm places.They are tall and green all year round.Their leaves grow on the top and flowers seldom come out.Some have bright orange fruits.They usually need hundreds of years to grow into adult plants.

Cycads are facing problems now.In South Africathe situation of cycads is getting terriblebut this has drawn little attention from the public."In factthere are 38 kinds of cycads in South Africa.Among them2 kinds have disappeared since 2003 and 25 kinds are in great danger"said a gardener."Do you know what the loneliest plant is in the world?It is Wood's Cyead.Someone found it in a forest in 1895.It is the only one of its kind.

So what causes cycads to be in danger?Surprisinglythe danger is from the people who love them most. These slow-growing adult cycads even sell for tens of thousands of dollars each.As time goes bythey have become a symbol(象征)of wealth and position 地位)in society.This makes cyead lovers want to own more. Cyead lovers buy and plant them in their private gardens.As a resultnearly all these cyeads die because the living conditions have changed.

RecentlySouth African govemment has taken some actions to protect cycads from being stolen traded.At the same timepeople around the world should also work together to protect the plants.

1The flowers of Cycads come out once a year.

2The cycad lovers cause cycads to be in danger.

3The Wood's Cycad found in 1895 is the only one of its kind.

4Cycads have become a symbol of luck and health.

5The writer expects people to join together to save the plants.

【答案】

1B

2A

3A

4B

5A

【解析】

这篇短文主要讲述了一种叫做苏铁的植物现在面临的危险中,及造成这种情况的原因。

1细节理解。根据文中Their leaves grow on the top and flowers seldom come out.可知,苏铁很少开花。这个说法是错误的。故选B

2细节理解。根据文中So what causes cycads to be in danger?Surprisinglythe danger is from the people who love them most.可知,苏铁的危险是它的爱好者造成的。这个说法是正确的。故选A

3细节理解。根据文中It is Wood's Cyead.Someone found it in a forest in 1895.It is the only one of its kind. 1895年发现的这种木材的苏铁是唯一的一种。这个说法是正确的。故选A

4细节理解。根据文中As time goes bythey have become a symbol(象征)of wealth and position 地位)in society.可知,它们已经成为社会财富和地位的象征。这个说法是正确的。故选B

5细节理解。根据文中At the same timepeople around the world should also work together to protect the plants.可知,作者希望人们团结起来拯救这些植物。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】每年三月的最后一个星期一是“全闭中小学生安全教育日”。为了提高同学们的安全意识, 学校决定在毕业前再举行一次以安全教育为主题的班会。请根据所给提示, 就日常生活中需要注意的安全写一篇英语发言稿。

提示:1上学、放学途中的安全;2校园里的安全;3. 家里的安全。

要求:1. 80词左右, 开头与结尾已给出, 不计入总词数;2. 语法正确, 语句通顺、流畅;3文中不得出现真实姓名、校名。

Hello, everyone! The last Monday in March every year is National Safety Education Day of Primary and Middle School Students. As middle school students, we should________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Safety is important. We should always keep it in mind.

Thank you!

【题目】阅读短文,然后按要求完成第50—59小题。

Here are two old stories from Chinese history.The Chinese people have told them for many years.

One is a story about Cao Cao's sona clever boy named Cao Chong.One dayCao Cao got a huge elephant from Sun Quan and he wanted to know the weight of it. Because there wasn't a scale large enoughsome soldiers advised him toA____it up. But Cao Cao didn't want to kill the elephant.Just thenCao Chong came up with a great idea.He asked some soldiers to lead the elephant onto a boat.As the heavy animal walked onto itthe boat went lower into the water.After Cao Chong drew a line on the side of the boat to mark how low it wentthe elephant was taken off the boat.B___The boat was filled with rocks until the water reached the line on the boat. Cao Chong then weighed the rocks.The rocks and the elephant were of the same weight.C_____曹操对他的儿子非常满意

The other story is about a wise man named Zhuge Liang. He was asked to make 100000 arrows(箭)within 10 days. He told D____his soldiers to fill 20 large boats with many straw men. In the early morning of the third daythe soldiers said the boats towards the camps of Cao Cao's army on the other side of the river. They shouted and boat their drums loud. When Cao Cao's soldiers heard the sounds they thought they were E______attack. Howeverthey could not see through the thick tog on the river.Cao Cao ordered his soldiers to shoot arrows towards the sounds of the drums and the shouting.Zhuge Liang got enough arrows and then sailed back successfully.

1在文中(A)和(E)的空白处填入适当的单词

______ _______

2将文中划线部分(B)改写为:The boat was_____ ______rocks.

3将文中划线部分(C)译成英语:_________________________________________

4文中划线部分(D)指代的是:_________________________________________

5从文中找出两个历史人物:_________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网