题目内容

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词) 或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卷的相应位置。
Daughter's Love
Do you often think of your parents: “Yes, of course.” you may answer. “I buy a present for my mother on Day and on Father's Day. I give my father a present, too.” what about the other days of the year? Always remember think of you parents, not just on some important days.
I have a friend who lives alone, her parents live in another city. One day I went to see her. We (have) a talk. Then she wanted to make a call. So she dialed the number, but then she (put) down the phone. After about fifteen seconds, she dialed the number again, “Hi, Mom.”
Later I asked, “Why did you dial the number (two)?” She smiled, “My parents are old and unhealthy. They can't get close to telephone (quick). I always do so when I call them. I just want to give them enough time answer the call.”
My friend is a good girl. She is always thinking about her parents. You also want to be a good child, right? So why not learn her.

【答案】Mother's;But;to;because;had;put;twice;quickly;to;from
【解析】这篇短文通过一个朋友给父母打电话的细节告诉我们爱父母不仅仅是在节日时给他们送礼物,而是在很多的日常生活和细节中。
(1)句意:在母亲节我给妈妈买礼物。考査名词所有格。Mother's Day母亲节。根据下文Father's Day可知此处应为母亲节,所以答案是Mother's。
(2)句意:但是一年之中其它的日子呢?考查转折连词。根据上下文可知是告诉我们不能只在重要的日子想起父母,故此处是转折,but转折连词.句首故要大写,所以答案是but。
(3)句意:总是要记住想到父母,考查固定短语remember to do sth.意为"记着要做某事"。所以答案是to。
(4)句意:我有一个单独生活的朋友,因为她的父母住在另一个城市。根据上下文可知此处表示原因的。because表示原因。所以答案是because。
(5)句意:有一天,我去看她,我们两个进行了一次谈话。考查动词时态。根据前文one day和went知此处为一般过去时。have 的过去式是had,所以答案是had。
(6)句意:但是她放下了电话。根据上下文可知此处是一般过去时,put 的过去式是put ,所以答案是put。
(7)句意:你为什么拨两次号码?考查副词意义。根据文章可知那个女孩拨了两次电话号码,twice两次,所以答案是twice。
(8)句意:他们不能很快地接近电话。考査副词的用法。修饰动同短语get close to the telephone应该用副词,quickly是quick 的副词形式,所以答案是quickly。
(9)句意:我只是想给他们足够的时间接电话。考查动词不定式用法。根据文章知电话是打给女孩的父母的,动词不定式表示目的,所以答案是to。
(10)句意:为什么不向她学习?考查固定短语。learn from...向……学习。所以答案是from。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文后, 将正确答案的序号填在题前括号内。 Many people like to travel by plane because it is fast, but I don't like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the windows. You can't choose the food. Planes are fast, but they still take hours to get out of the airport and into the city.
I like traveling by train. I think trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.
I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don't need to get to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.
(1)Why do many people like to travel by plane?
A.Because it is safe.
B.Because it is fast.
C.Because you can walk around in the plane.
D.Because it is cheap.
(2)Which is NOT the good thing about the train?
A.It is safe.
B.It takes a little more time.
C.You can open the windows.
D.You can walk around in the train.
(3)If you want to take a lot of things with you , what do you take to go out?
A.A bus.
B.A car.
C.A train.
D.A bike.
(4)What is the bad thing about the car?
A.You needn't go to a station.
B.You can start your journey when you want to.
C.There are too many cars on the road.
D.You needn't go to a bus stop.
(5)What does the writer think of the plane, the train and the car ?
A.He thinks it takes a lot of time to go to and get out of the airport.
B.He likes to take a train because it takes a little more time.
C.He likes to take a car because he has a car.
D.He likes to take a plane because it's fast.

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 When we talk about red packets, the most important question is "What are you going to do with it?" One thing you could do is to put your money in the bank.
Maybe you don't know, some students in Hubei began to use the Xiaogui Dangjia bank card this year. This is a card for children. It is from China Minsheng Bank in Wuhan.
Wang Ming is a junior student in Wuhan. He said "All my pocket money has a place to go now. I can pay my own school fees(学费)."
Zhu Yu, a manager(经理) of Minsheng Bank, said that they knew lots of students who didn't know how to use their money. So they wanted them to know how to use it carefully. Parents worry that children don't know how to take care of the money by themselves. Shen qiangqiang's mother like the card very much. Shen was asking his mother for a computer for a long time, but his mother didn't buy it for him. She said, "We want him to use his card to save money for the computer. If we buy everything he asks for, he will think money comes too easily, and he won't work hard for it."
Today, there are many different kinds of bank cards. They are from different banks. People put their money in them. Then they can use their money at any time. People can do many things with bank cards. They can wash cars, go shopping, eat delicious food and travel to other places with the money in their bank cards.
The most important thing is not "How much did you get?" It is necessary for everyone to learn how to save your money and use your money correctly.
(1)In Wuhan, Xiaogui Dangjia bank card is for _______.
A.some teachers
B.some parents
C.some students
D.some managers
(2)Why does Shen qiangqiang's mother like the bank card?
A.Because she can put lots of money in the card.
B.Because she wanted her son to work hard for study.
C.Because she wanted her son to buy things easily.
D.Because she wanted her son to save money for the computer.
(3)What can't people do with different bank cards?
A.Get more money
B.Travel to other places
C.Buy many things
D.Eat tasty food
(4)Which of the following is Not right?
A.Not all the students use money correctly.
B.People use bank cards to do lots of things.
C.Students can put their money in banks.
D.All the children know how to look after money.
(5)What is the best title of this passage?
A.Money from different banks
B.How do people use bank cards
C.Learning how to save money
D.Learning how to spend money

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网