题目内容
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词) 或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卷的相应位置。
Daughter's Love
Do you often think of your parents: “Yes, of course.” you may answer. “I buy a present for my mother on Day and on Father's Day. I give my father a present, too.” what about the other days of the year? Always remember think of you parents, not just on some important days.
I have a friend who lives alone, her parents live in another city. One day I went to see her. We (have) a talk. Then she wanted to make a call. So she dialed the number, but then she (put) down the phone. After about fifteen seconds, she dialed the number again, “Hi, Mom.”
Later I asked, “Why did you dial the number (two)?” She smiled, “My parents are old and unhealthy. They can't get close to telephone (quick). I always do so when I call them. I just want to give them enough time answer the call.”
My friend is a good girl. She is always thinking about her parents. You also want to be a good child, right? So why not learn her.
【答案】Mother's;But;to;because;had;put;twice;quickly;to;from
【解析】这篇短文通过一个朋友给父母打电话的细节告诉我们爱父母不仅仅是在节日时给他们送礼物,而是在很多的日常生活和细节中。
(1)句意:在母亲节我给妈妈买礼物。考査名词所有格。Mother's Day母亲节。根据下文Father's Day可知此处应为母亲节,所以答案是Mother's。
(2)句意:但是一年之中其它的日子呢?考查转折连词。根据上下文可知是告诉我们不能只在重要的日子想起父母,故此处是转折,but转折连词.句首故要大写,所以答案是but。
(3)句意:总是要记住想到父母,考查固定短语remember to do sth.意为"记着要做某事"。所以答案是to。
(4)句意:我有一个单独生活的朋友,因为她的父母住在另一个城市。根据上下文可知此处表示原因的。because表示原因。所以答案是because。
(5)句意:有一天,我去看她,我们两个进行了一次谈话。考查动词时态。根据前文one day和went知此处为一般过去时。have 的过去式是had,所以答案是had。
(6)句意:但是她放下了电话。根据上下文可知此处是一般过去时,put 的过去式是put ,所以答案是put。
(7)句意:你为什么拨两次号码?考查副词意义。根据文章可知那个女孩拨了两次电话号码,twice两次,所以答案是twice。
(8)句意:他们不能很快地接近电话。考査副词的用法。修饰动同短语get close to the telephone应该用副词,quickly是quick 的副词形式,所以答案是quickly。
(9)句意:我只是想给他们足够的时间接电话。考查动词不定式用法。根据文章知电话是打给女孩的父母的,动词不定式表示目的,所以答案是to。
(10)句意:为什么不向她学习?考查固定短语。learn from...向……学习。所以答案是from。
【题目】短文填空 从方框中选择正确选项,完成短文。(方框中有两个选项是多余的)
A. arrives B. arrives in C. from D. at E. takes F. fun G. with H. day I. days J. school K. money L. job |
Jim Green is a student in No.25 Middle School. He does a part-time because he needs some . He works in a supermarket after from Monday to Friday and all on Saturday. He helps people look after their kids and he works different kids. He thinks it is great . After school, he a bus to the supermarket. He there at about 4:30. He works 4:30 to 8: 30. He gets home 9: 00. Jim likes his job very much.